Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tośka_28

PAŹDZIERNIK 2008

Polecane posty

A ja z każdym dniem jestem coraz bardziej niewyspana. Bolą mnie okropnie plecy i żebra. Naprawdę mam już dosyć, ciężko mi się schylać, a przez te opuchnięte nogi zrobiłam się taka niezgrabna i ciągle się potykam. Wczoraj dopiero jak mój mąż zrobił mi parę zdjęć uświadomiłąm sobie jaka jestem gruba!!! Brzuchol taki okrągły i wielki! Jakoś z góry tak tego nie widać, dopiero jak się spojrzy na siebie na zdjęciu:) Jak się oswoję ze swoimi gabarytami to może rzucę jakieś zdjęcie na NK:D

Miliana: GRATULACJE:-D Jak ja Ci zazdroszczę,że już masz maleństwo przy sobie:-) Całe szczęście,że maluszek zdrowy! Chociaż my pewnie się nie obejrzymy i też zaczniemy na porodówkach lądować:-D Jak przeczytałam, że jedna z nas urodziła, to wpadłam w panikę:-) Trzeba przecież torbę spakować a ja jeszcze koszul do karmienia nie kupiłam.Zostało mi jeszcze ponad 6 tyg. no ale lepiej mieć wszystko już teraz przygotowane. Na szczęście katar mi przechodzi (odpukać:-)) ale za to lekki kaszel mam:-(. Na szczęście pogoda się dzisiaj pogorszyła i już nie jest tak ciepło. A jak chyba dzagusia pisała ze mnie też się pot lał strumieniami, a dziś w nocy to spać nie mogłam tak mi było gorąco. Nie wiem czy któraś z Was też tak czuje, ale w nocy jak się przewracałam z boku na bok to czułam jak młody jest bardzo nisko i tak jakby \'napiera\'. Mam nadzieję,że to nie zwiastuje szybszego porodu!

Dzagusia, Viola: Gdzie jest dokładnie ten sklep w Wapienicy, gdzie są wózki(Dzagusia o tym pisała). Będę w środę w Bielsku i obejrzałabym jakieś wózki. Bo zdecydowana jestem na TAKO, oglądałam jeden model w sklepie u nas i są naprawdę dobrze zrobione, no ale chciałabym pooglądać jakieś inne modele, a Dzagusia chyba pisała,że tam tylko TAKO mają. Goja: mam to samo, w weekend byliśmy z mężem na 'dniach miasta' i jak wczoraj zaczęłam fotki oglądać to się przeraziłam. Mam jakąś taką 'nalaną' twarz. FUJ...patrzeć na siebie nie mogę. Taka duża kobita się zrobiłam:-) Ale co tam! Damy rade!! :-D

nisia - ja to popadłam w czarną rozpacz, jak w sobotę oglądałam zdjęcie sprzed ciąży! Zawsze mówiłam, że jestem za gruba, a tego wieczora stwierdziłam, że nigdy nie będe już narzekać, jeśli tylko znowu będę tak wyglądać:) Ale co tam! Teraz i tak myślę na okragło tylko o dziecku i w ogóle na niczym nie mogę się skupić. Im bliżej porodu tym bardziej robię się rozkojarzona i taka zasłuchana w siebie. No i chyba pojade dzisiaj na jakieś zakupy, bo moja torba ciągle pusta...

Hej brzuchatki :) No widzicie my zazdroscimy miliannie a ona nam... z tego wychodzi ze jednak trzeba korzystac z ostatnich chwil z maluszkami w brzuszku. Ja tez po wiesci o porodzie milianny wzielam sie powaznie za pakowanie torby. Prawie skonzcone :) Ale nie wyobrazam sobie zeby synek teraz przyszedl na swiat, niech jeszcze poczeka troszke.. lazienka nie gotowa! :D

hejka miliana serdecznie gratuluję że masz syneczka przy sobie, jestem pełna podziwu dla twojej wytrwałości przy porodzie i szkoda że się nie udało naturalnie po tylu godzinach....czasami niestety tak się zdarza. jakbys mogła jakieś wskazówki nam udzielić.. czy był z toba ktoś? i czy położyłaś się dopiero przy bólach partych? a wcześniej czy mogłaś chodzić itp tez papadam w lekką panikę, musze ta torbę spakować, może w tym tygodniu się uda.... dużo musze jeszcze dokupić rzeczy. połozna nas trochę uspokoiła że raczej w terminie z miesiączki urodzimy ale jak widac na przykładzie miliany nigdy nie wiadomo. ja bym chciała ze trzy tygodnie jeszcze wytrzymać teraz jestem w 34. dzis mam usg. trzymajcie kciuki, teraz jade na jakieś zakupy bo czeczenia w lodówce

nisia128 -jeśli chodzi o wózki to byłam tam wczoraj to jest na ul.Hożej w Wapienicy jak pojedziesz do eskulapa , to musisz potem skrecić na międzyrzecką i cały czas prosto przejedziesz przez tory i jeszcze jakieś 200 może 300 m i musisz skrecić w lewo na zwierzyniecką jest tam relkama , potem znowu prosto i w lewo na hożą trafisz . Mają tam tako i jeszcze jedną firme zapomniełam jak sie nazywa , i właśnie wczoraj zobaczyłam tam wózek z tej firmy czarny w białe kwiatki mówie Ci zakochałam sie w nim , ale jest dośc cieżki i dlatego zdecydowaliśmy sie na tako jumpera , jest super gondola , spacerówka i do tego fotelik samochodowy montowany na stelażu , kosztuje 1150 ja wpłacam 100 zł zaliczki i odbieram sobie wózek jak wyjde z eskulapa , nie będe już nic kombinować , bo ten mi sie bardzo podoba , mówie Ci zajedz sobie tam , bo naprawde warto , Pani jest bardzo miła wszystko Ci pokaze możesz sobie tymi wózkami pojedzdzić , naprawde szczerze polecam .

goja27.10 -co do tych moich wyników badań to chyba nie są takie najgorsze , ale martwi mnie to , że boli mnie troche pecherz i bardzo często chodze sikac , jutro rano pojade jeszcze raz powtórzyć badanie moczu , bo w środe ide do lekarza , a chce zobaczyć czy coś sie zmnienia czy nie , mam nadzieje , że nie będą gorsze . Jeśli chodzi o ten odczyt zasadowy to ja zawsze miałam kwaśny dlatego sie zmartwiłam , ale wyczytałam , że wtedy trzeba brać witamine c i odczyn sie zmnieni , bo zasadowy sprzyja rozwojowi bakterii , więc biore witamine to mi nie zaszkodzi , a moze akurat coś da .Boje sie zapalenia , bo nie chce teraz już prawie na finiszu brać antybiotyku , ale jak nie bede miała wyboru to trudno nic nie zrobie . Dzisiaj z pracy prosto do domku i do łózeczka , zeby sie wygrzac , do pracy ide dopiero w piątek wiec mam nadzieje , że troche odpoczne , wogóle teraz mam fajnie bo pracuje tylko w poniedziałki i piątki od 9-15 .

Viola jak miałam ostatnio zapalenie pęcherza to pomógł mi urosept. To ziołowe leki i lekarz mi kazał brać, bo kobiety w ciąży mogą. I wyniki mi się poprawiły po tym. Spróbuj zanim faktycznie trzeba będzie się leczyć antybiotykiem! A mi kręgosłup dzisiaj normalnie pęka! A mam tyle pracy na komputerze:( Trzeba jakoś wytrzymać.

Cześć dziewczyny U mnie dzisiaj chłodniej ale nogi i tak mam spuchnięte. Podziwiam was, że jesteście jeszcze w stanie pracować. Ja posiedzę przed kompem godzinę i ma dość a co mówić o pracy po 8 godzin. Ostatnio zawsze nad ranem boli mnie brzuch i jest przy tym twardy jak kamień. Nie wiem czy to macica się skraca czy to może jakiś niepokojący objaw- wy też tak macie?

Milianna--> normalnie aż mi szczęka opadła :) Gratuluję :) I do tego widzę że Twój synek będzie miał takie samo imię jak mój :D Super ;) Goja--> fajnie że nie musiałaśz ostać w szpitalu :D Ja zaszalałam i w sobotę pojechałam sobie na grzybki ;) Fajnie się chodziło tylko że po 1h już mi nogi odpadały. Ale jakoś zeszło i po 4h wróciłyśmy do autka. Nachodziłam sie tak że po powrocie do domu zarzuczyłam sobie masaż kręgosłupa u męża :D Co do pakowania torby to smam się nad tym zastanawiałam, ale na razie zwlekam bo nic sie ze mną nie dzieje i lekarz tez nie sądzi żebym wczesniej urodziła. Szyjka ok, skurczy nie mam, brzuch mi nie twardnieje. Czuję się tak jakbym nadal była gdzieś w 6 m-cu. Tyle że mam wrażenie że maluch ma nogi chyba w okolicy moich żeber bo ciągle mi wypycha prawy bok :D

Jak wrócę do domu z maluszkiem to zobaczę ten wózek dzięki goja tak właśnie myślałam że to ty o nim wspominalas. Dzisiaj wyjątkowa cisza wszystkie bobasy śpią :) o to mi właśnie chodziło żeby was uprzedzić że lada dzień możecie być już pełnoprawnymi mamami :) mam nadzieję że żadnej nie wystraszyłam co do wskazówek to spakujcie sobie tylko ciuchy na porodówkę i dla maluszka a druga torbę z całą reszta niech tatuś przywiezie jak już będzie po wszystkim ja zrobiłam błąd bo jak mi wody płodowe odeszły chwyciłam torbę i spakowałam wszystko ciuszki na 3dni dla dziecka i kosmetyki maluszka pampersy, chusteczki itp a dla siebie 3koszule: 2rozpinane i 1do porodu, babcine gacie ;) na polog, podpaski bo cały czas leciały mi wody, ręczniki klapki i skarpetki i nic pozatym nie miałam jeszcze całą wielka torbą i jak mnie przyjęli to musiałam ja sama dźwigać na porodówkę bo nikogo tam nie wpuszczają :( zostawili mnie sama nie miałam nawet picia :( nie wzięłam kosmetyków dla siebie i jak weszło znieczulenie i mogłam wstać nie miałam się czym wykąpać :) wzięłam maluszka zelik i pachnielismy później tak samo i co się okazało że ciuszki nie były tutaj potrzebne bo szpital daje swoje za to co chwilę mój mężczyzna mi musiał dowozić a to podkłady poporodowe na łóżko a to wielkie waciaki i wiele innych potrzebnych rzeczy łącznie ze sztuccami i papierem toaletowym ;) co do samego porodu to dziewczyny przygotujcie się na ból, bez straszenia nikogo bo trzeba się nastawić, bóle parte pomagają wyjść makuszkowi więc tu trzeba współpracować z położna i dobrze jej słuchać ja tego nie byłam w stanie zrobić bo już byłam po 3 godzinach nietomna i zamiast wykozystac ból ja go po prostu blokowałam czekając aż przejdzie zwijałam się z bólu ściskajać mojego \'sprawcę\' fajnie że był przy mnie bardzo mi pomógł co prawda mógł wejść i być dopiero

A je leżę w łóżku i leczę przeziębienie! głowa mi pęka! Mała jakoś mało się dziś rusza- kręci się, ale nie tak mocno- chyba też jej się nic nie chce tak jak mnie! co do pakowania torby o w środę pojadę po ostatnie zakupy bo chcę mieć tą torbę już spakowaną! Wczoraj kuzynka powiedziała, że się zmieniam na twarzy i czy zamierzam już jechać do porodu! widziała mnie ostatnio w piątek i mówi, że inaczej wyglądam na twarzy! wystraszyła mnie! Dziewczyny ja też nie mogę na siebie patrzeć! taka jakaś nijaka jestem!a jak widzę kumpelę w rurkach to mnie krew zalewa ;) chciałabym w nich już chodzić! ale już niedługo :)

Gość mar1
Hej , jak tam się wam nowy tydzień zaczął , ja to w ten weekend na wesele idę do brata i już się nie mogę doczekać , kankana tańczyć nie będę ale zawsze to jakaś rozrywka.Dziś byłam na badaniach , jutro wyniki oj ciekawe jak tam moje żelazo? Dobra potem coś napisze , bo za obiadek się biorę ........... miłego dnia........

ueeee... a ja chyba zlapalam przeziebienie od mojego chlopaka :( czuje sie jakos dziwnie, a nie chorowalam juz jakis rok! leczylam go fervexami, cholinexami itd a teraz chyba poszlo na mnie i co ja mam brac? a jutro do dentysty musze koniecznie, no i w lodowce nic juz nie ma:(

Cześć :) Ciekawe o co chodzi z tym przeziębieniem bo to już kolejna i ja chyba też się dołączę bo coś mi dziwnie w gardle i w nosie drapie i oczywiście kaszel jakiś się też kręci :( a poza tym jestem urąbana bo właściwie od wyjścia ze szpitala jeszcze se porządnie nie odpoczęłam a dziś już zabrałam się za pranie i mycie kafelek po fugowaniu bo chcę już dziś skorzystać z naszego prysznica bo z wanny coraz ciężej mi się wydostać :) A i moje maleństwo też se upodobało że chyba wyjdzie prawym bokiem i też mam obolałe żebra :(

Gość deli26
gratulacje Milianna! :) a jak to jest z tym czopem śluzowym? kiedy on moze wypaść? cos mam ostatnio taki napięty brzuch...i już ciężko w dole brzucha

Dziewczyny uważajcie z tymi przeziębieniami!!! Nam położna ostatnio tłumaczyła,, że są one groźne dla dziecka, bo bardzo często rodzi się wtedy ono przeziębione. I stąd np. zapalenia płuc u dzieci po porodzie, czy choćby gorączkowanie. Bo na sam rozwój malucha nasza choroba nie ma już wpływu, po prostu zaraża dzidzię. Więc kurujcie się porządnie i nie ma łażenia po dworze tylko wylegiwanie się w łóżku!!!! A ja zaraz padnę tyle mam pracy! Plecy jakby mi ktoś siekirą rozrąbał na pół, do tego już mnie żebra bolą tak, że nie daje rady siedzieć. Mały rozpycha się jak szalony!!! Ale jeszcze godzinka niecała i spadam do domu.

wlasnie sobie zagrzalam mleko z maslem, czosnkiem i miodem wiec kontakty towarzyskie dzis ucierpia :)

Hej! Miliana niezle nas zaskoczylas! maluchowi bardzo sie spieszylo ;) Ale super,ze jest juz z Toba ,caly i zdrowy :) Do mnie nie dociera w ogole,ze to juz niedlugo....Chociaz czasem ciezko jest,schylac sie nie moge,chodze jak pokraka a wczoraj byl taki upal,ze myslalam,iz wykorkuje...nie bylo czym oddychac .Dzis na szczescie chlodno i nie poce sie tak :) Martynqa ja tez ostatnio jakas nadpobudliwa sie zrobilam,denerwuje mnie wszystko i z domu w ogole bym nie wychodzila. Pozdrawiam i zycze milego popoludnia🌻

Widzę, że nisia🌻 rozważasz kupno wózka firmy tako... Jeśli chodzi o moje zdanie... to rok temu kupiłam wózek dla mojej córci firmy KAREX(typ ten sam co TAKO). Teraz go sprzedaje, bo przy dwóch maluchach to mi się on w ogóle nie przyda, lecz utrudni życie. http://www.allegro.pl/item432719729_karex_2007_wersja_gleboko_spacerowa_gratis.html Jeśli ktoś myśli o tym typie wózka to polecam z uwagi na to iż jest miękki, ma pompowane koła i cały jest super zabudowany, także nie straszne maluchowi są wichury, śnieg czy deszcz:) Nie mam coś wystarczającej mobilizacji żeby spakować torbę, a chyba powinnam... mam już 1,5 cm rozwarcia. Dziewczyny, leczcie szybko te przeklęte przeziębienia! Fee... wszystkie mamuśki muszą zdrowiem tryskać i korzystać z ostatków ciąży, a nie leżeć w łóżkach z zapuchniętymi i zasmarkanymi nochalami!:) Pozdrawiamy i zdrowia życzymy:)

mnie sie bardzo podoba ten wozek tako - jumper. jakbym mieszkala w polsce to bym go sobie wybrala, inaczej za drogo kosztuje mnie przesylka no i pewnie z gwarancajmi bylby problem.. a ja sie czuje coraz gorzej, podkrecilam ogrzewanie i zaraz sie poloze do lozka, moze wypoce.. odkopie jakies leki homepatyczne bo chyba na samych mlekach z czosnkiem i herbatach z cytryna i miodem nie ujade.

A ja nawet nie próbuję mleka z miodem bo i mleka i miodu powinnam unikać w większych ilościach a cytryna to by mi gardło załatwiła ale mam jeszcze właśnie jakieś leki homeopatyczne więc spróbuję :) I tak się zastanawiam czy mogłabym wziąć APAP na noc bo te chyba mogę jeszcze brać a jest też przeciwgorączkowe

kamika możesz wziąć apap. Jak byłam przeziębiona na początku ciąży to lekarz kazał mi łykać właśnie apap i teraz tez go biorę. a na kaszel pije syrop homeopatyczny DROSETUX, a na katar mam maść majerankową- smaruje się ją pod nosem. Do tego oczywiście mleko z czosnkiem i miodem i herbatka z cytryną!!! troszkę już mi lepiej, ale w głowie mi tak dziwnie szumi :O

wiek mówicie :) to troszkę zmienia ;) Brzuchatki: nick...............wiek....skąd...............termin porodu.....płeć/imię 02.paula01..........31.......Gdańsk..... ..............29.09..Franek 03.gandziulka......22.......Warszawa.... ...........04.10...Julia 04.Natalie86.......22........Poznań.... ..............05.10....Mikolaj 05.78aga78..... ...29.......podkarpackie ...........05.10...Zuzia 06.oliwkabambino..28......Kalisz....... ..............06.10 07.goga78...........29......Warszawa... ............07.10 08.mlodaMAMUSIA..21......Siaradz Bielefeld........07.10....Brajan 09.future............30......pomorskie. ..............09.10 10.PrEsTiDiGiTAt..28.......Wrocław....... ..........10.10 11.emi81....... ....27.... ..warm.maz.. .............10.10 12.artigiana........25.......małopolski e.............10.10...Blanka 13.asia555............22......Kalisz.................... 10.10...xxxxxx 14.wisienka2_3....23.......Słupsk...... ..............11.10 15.ProVitamina....24.......Białystok... .............11.10 16.deli256..........26.......zach.pomorskie........12.10 ...Natalia 17.Klm...............26......Warszawa ................13.10 18.lillen...............24......Warsza wa...............14.10...Zosia 19.Martha1977.....31.....Szczecin..................15.10 20.cioteczka-klo..23......Legionowo................15.10 21.Marceli123......25......Warszawa... ............15.10 22.Cassandra......25......Gdańsk....................16.1 0 23.mamamalwiny....30......Warszawa...............16.10.. Florian? 24.Tula_76............32.....Warszawa...............17.1 0..Jagódka 25.Izdebnik..........42......Kraków.... ..............18.10 26.unefille.............27......Katowice................ .18.10 27.Karo91............24......Francja.. ................19.10..Damian 28.Kami25...........25......Słupsk.....................1 9.10...Michalina 29.justa150..........28......Piekary Śląskie.........20.10...Kacper?? 30.nisia128..........28......Oświęcim. ...............20.10 31.kamika_25.......25......Kaszuby.................21.10 .niespodzianka 32.oomartynqaaoo...21.....Zielona Góra............21.10..Aleksander 33. mar 1 ..............25........Warszawa.............22 .10 Julka 34.Dżagusia84s.....24......Bielsko-Biała............22. 10 ..Oliwier 35.magslom..........27..... Poznań................... 23.10 ..Oliver? 36.Karola31_GD.....31......Gdańsk...................24.1 0 37.kitka76...........31......Gdynia....................2 5.10... F (?) 38.26.10.2008.......29.....Wschowa................26.10 ...Dawid 39.margerytka11...32.....pomorskie...............26.10.. .M..? 40.anecik0...........30.....Żywiec...................26. 10 41.nefre.tete........22......Aleksandria,Egypt....27.10 42.magdzikm........30......Redditch-UK...........27.10.....M ? 43.usana.............27......Boston... ................28.10...M..? 44.anioleczek.......26......Warszawa.. .............28.10 45.goja27.10........26......Wrocław... ..............28.10...M..? 46.falsa...............27......Cardiff.................. ..30.10...M.? 47.PolaL..............28......Gryfino ........ ..........30.10 ...Szymon? 48. myszka028.......31.....Zakopane.................31.10 49. doris_78.........30......szczecin..................01.11... Bartosz Mamusie: nick.........data porodu..........wymiary malucha........pkt.....imię... 01. Milianna.......04.09(29.09)cc......3500.53......10pkt.. .... Szymek

Ja dzisiaj dziewczyny normalnie cierpie.. juz pisalam nie raz ze mam bole w kroczu, dzisiaj sa wyjatkowo mocne normalnie juz mam dosyc... no ale wszystko dla mojego synka! :)

Dzień dobry:) Znowu ciężka noc, w połowie nieprzespana... I kolejny ciężki dzień - kupa roboty w pracy, potem zakupi i szkoła rodzenia. w ogóle wczoraj stwierdziłam, że coś jest ze mną nie tak. W ciągu ostatnich 3 tyg. jestem prawie 4 kg na +!!! A nie jem naprawdę dużo, staram sie pilnować. To jest przerażające, bo nawet nie chodzi o to, że czuję się gruba i ciężka, ale zaczynam się martwić, że coś jest źle. Nie wiem, czy tyle może ważyć woda zatrzymywana w organiźmie? Bo jestem opuchnięta już cały czas. Dobrze, że w czwartek mam lekarza, bo za dużo się ostatnio dzieje. Karo - może zgłoś się jeszcze raz z tymi bólami do lekarza? Bo jak tak mocno boli to może coś się dzieje. Nie bądź altruistką i nie cierp w ukryciu, może da sie coś zrobić. Ty jeszcze pracujesz, czy masz zwolnienie?

Czesc dziewczyny :) Goja - co ty opowiadasz, bardzo ladnie wygladasz. A ile przytylas od poczatku? Ponoc tak jest, niektore kobiety wcale wiecej nie jedza ale i tak duzo tyja szczegolnie pod koniec ciazy.. Mnie juz dzisiaj mniej boli, da sie przezyc, wiec poczekam jeszcze ale jak znowu bedzie mnie bolalo jak wczoraj to zadzwonie do lekarza. Jestem juz na zwolnieniu na szczescie, tzn juz nawet nie na zwolnieniu bo wlasnie dzisiaj mi sie zaczyna datowo macierzynski (tutaj jest kilka tyg przed i kilka po). Nie wyobrazam sobie teraz chodzic do pracy..

KAro dziękuję ci bardzo za pocieszenie i miłe słowa:) A przytyłam...19 kg!!! Ale najgorsze jest to, że w ciągu 7 tygodni aż 9kg!