Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tośka_28

PAŹDZIERNIK 2008

Polecane posty

Witam! Ja dziś czuję się dużo lepiej, ale dalej leżakuję w łóżku!!! Zaczynam się martwić bo zauważyłam, że w ciągu tych kilku dni dzidzia kopie coraz mniej i bardziej delikatnie!!! Wiem, że u niektóre z Was też tak mają i nie wiem czy ma się martwić czy po prostu dzidzia ma już tam tak mało miejsca. Może jak leżę i odpoczywam to ten mój szkrabek też odpoczywa??? gandziulka--> pewnie leżysz tam cała zestresowana!!!! Normalnie szok! Miała być cesarka, a tu córa się obróciła!! w ostatniej chwili!! Artigiana czekamy na wieści!!! olessja--> także widzisz, że w ostatniej chwili dzidzia może się przekręcić! Milianna-->nie dołuj się kochana bo nam jeszcze w jakąś depresję wpadniesz!!! Co za beznadziejny sąsiad! My jak zalaliśmy sąsiadom łazienkę i kuchnię to mój tata szedł i malował im ściany i ogólnie doprowadzał całą sytuację do porządku!!! Niech się trochę poczuwa ten sąsiad! A Ty masz laptopa ze sobą w szpitalu? kamika--> dobry ten kawał :) uśmiałam się! ;) Dawno nie było tutaj mamymalwiny............

goja27.10--> ja jutro właśnie wybieram się na zakupy ostatnie do szpitala i chciałam też sobie kupić buty i też się boję co z tego wyjdzie!!! Mam jedne "kryte" butki, ale już są takie rozczłapane, że się zastanawiam czy wytrzymają jeszcze miesiąc ;)

Gość mar1
Hej dziewczynki , ale się uśmiałam z zegara z kukułką . A ja dzisiaj idę do ginekologa z badaniami , żelazo mi trochę podskoczyło ale jeszcze do min. normy brakuje.Z dwa dni temu pomimo ,że łykam aspargin złapał w łydkę mnie skurcz , ale cały czas ona mnie strasznie boli aż kuleje i jest strasznie twarda i tym się trochę denerwuje.

Przed 12;00 dostałam mms ze zdjęciem malutkiej gandziulkowej pociechy... Mamusie: 01. Milianna.......04.09(29.09)cc......3500......53......10pkt.. .... Szymek 02.Gandziulka...11.09...................3320......54...... .......Julia

aaaaaaaaa:-D Kolejna mamusia:-D :-D :-D WIELKIE GRATULACJE DLA SZCZĘŚLIWYCH RODZICÓW I ZDRÓWKA DLA DZIECIACZKA!!! Biedna Gandziulka, najpierw była pewna,że będzie cesarka, później okazało się że nie wiadomo cz będzie rodzić no ale w końcu wszystko dobrze się skończyło:-) Ale jej zazdroszczę,że już ma maleństwo ze sobą:-) Dopiero początek września a tu już dwie rozpakowane. Oj czuję,że już teraz to się ostro zacznie:-) Ja po wczorajszej konsultacji dowiedziałam się tylko tyle,że jak nic się nie zacznie wcześniej (a mam przeczucie,że się nie zacznie:-/) to będę miała wywołanie tydzień po terminie czyli 31.10. Wtedy to już pewnie większość będzie wypakowana:-D Kamika: dobre to z tą kukułką:-D Uśmiałam się:-D

Viola dostałaś wiadomość? Artigiana: a Ty napisz co u Ciebie? Nic się ostatnio nie udzielasz. Jak się czujesz?

Nisiu nie udzielam się bo chyba szkoda mojego klepania w klawiaturę. I tak większość tego co pisze ginie w natłoku postow albo braku zainteresowania, ograniczam się wiec do przekazywania wiadomosci ze szpitala. Ale dziękuję Ci że o mnie pomyślałaś. Ja jutro do swojej gin, jeśli powie że szyjka się nadal szybko skraca to jadę rodzić po południu, jeśli nie to 23 do szpitala na wyznaczenie terminu zabiegu.

Hurra!!!!! Jest następna dzidzia :) Gandziulka super masz! zazdroszczę! aż łezka mi się zakręciła :) a ja mojej dzidzi puściłam na słuchawkach Bacha i chyba tańcuje :) ufff

Artigiana nie szkoda Twojego klepania!!! Kochana jak nieraz się nie odpisze to nie znaczy, że się nie weźmie tego do główki!!! Muszę przyznać, że zawsze dajesz dobre rady i chętnie je czytam także nie myśl w ten sposób!!! ja we wtorek mam wizytę i też jestem ciekawa co powie o mojej szyjce!!!

Tak, miala w końcu cięcie, bo na poród silami to było za błyskawicznie. Jeszcze o 9;30 z nią smsowałam a 11;40 mniej więcej dostałam mmsa ze zdjęciem malutkiej.

Gość listopadowka2008
hej, jestem z listopadowek 2008:) zycze wam wszystkiego dobrego i gratuluje pierwszym mamusiom, mozecie mi powiedziec,czy sa wsrod was takie, ktore przytyly ponad 20 kg?bo mam problem z nadmiernym tyciem i szukam ratunku,a moze ktoras z was tyla w zawrotnym tempie i jakos udalo sie jej to zahamowac? pozdrowionka i dziekuje za odpowiedz:)

Artigiana,: udzielaj się kochana, zawsze coś mądrego miałaś do powiedzenia (bo ja to np. ciągle jakieś głupoty piszę:-)), no i dzięki tobie nasz PoTomek Hypnogaja słucha:-D Czekaj, czekaj, czy ja dobrze zrozumiałam,że jest opcja,że może jutro też będziesz miała córcię przy sobie??

Gość mar1
Oj TO JUŻ MAMY 2 MAMUSIE , ZACZĘŁO SIĘ............. GRATULACJE I SZYBKIEGO POWROTU DO FORMY. Ciekawe , która następna ? Chyba naprawdę trzeba torby pakować.

Tak nisiu. We czwartek w szpitalu pani ordynator ktora mnie badała powiedziała że mam już sporo skroconą szyjkę (wychodzi na to że się skrociła w ciagu paru dni bo 6 dni wczesniej wszystko było ok) i że jak moja gin stwierdzi że szyjka jest gotowa to mam zaraz w piątek po południu przyjechac to jutro albo w sobotę będa ciąć...Nie licze na taki cud...Pewnie jak znam życie donosze do października

Artigiana no ale Ty masz przecież skierowanie na cesarkę ze względów zdrowotnych, więc do października pewnie nie będą czekać. Bo w takich przypadkach to chyba też chodzi o to,żeby nie dopuścić do samej akcji porodowej. Założę się,że będziesz tutaj Trzecią Szczęśliwą Mamusią:-D

Gość mar1
Oj Artigiana to chyba ty następna się rozpakujesz?

Nisiu i Mar jak ja bym chciala to sobie chyba sprawy nie zdajecie, ale wizytę mam w spzitalu dokaldnie w połowie 38 tygodnia a niech jeszcze mnie z tydzień potrzymają potem....oni tam niestety mają taką politykę że im bliżej terminu tym lepiej;/ No jedyne co mnie wcześniej ratuje to ta szyjka skrócona albo symulowanie :D Lecę po L4 dla małzonka bo mi sie rozłożył na amen.

Gandziulka GRATULACJE :) 🌻❤️ A mi jeszcze do bolączek doszedł ból dziąseł :( normalnie dziś jestem nie do życia i w ogóle chyba zaczynam łapać doła :( może za dużo myślę a do tego nie ma męża i to mnie też stresuje :( i jeszcze ta ciotka co u nas siedzi :(

Gandziulka - gratulacje!!!! Druga mamusia z nami:) Artigiana - ty się nawet nie waż tu nam nie odzywać! Takie informacje, że już niedługo będziesz kolejna do rozpakowania, a ty nic nie mówisz!! Przecież czytamy tu wszystko nawet jesli nie zawsze się odpowie. Ale powiem wam dziewczyny, że dziwne to, że już dwie urodziły sporo przed terminem... A teraz artigiana się szykuje. Przystopujcie troszkę, bo październikówki zmienią się we wrześniówki:D listopadówka - ja jestem w 34 tyg. i przytyłam 19 kg. W tym ostatnie 9 w przeciągu zaledwie 8 tygodni!!! To bardzo szybko, bo ponad 1kg na miesiąc a norma to 0,5 kg. Powiem ci, że ani się nie obżerałam, ani też nie trzymałam jakiejś restrykcyjnej diety. Ale bardzo puchną mi ręce i nogi, więc częśc tych kilogramów to woda. Wcześniej tego nie było, właśnie odkąd puchnę zaczęłam tak szybko tyć. dzisiaj idę do lekarza i może coś zaradzi.

Gość deli26
mam pytanie, co wam mówią w szkole rodzenia o pielęgnacji pępuszka? czym najlepiej?

Gandziula kochana serdecznie ci gratuluję !!! :) Deli mi położna mówiła , ze spirytus 70 % w zupelności wystarczy . Jest ponoć lepszy niz gencjana . Pozatym nie brudzi ciuszków

Spirytusem, gencjany już się raczej nie używa. Bo w razie czego nie widać czy \'kikutek\' nie zmienia koloru(jakieś zapalenie itp.)

Kurcze juz dwie mamusie. Az sie poryczałam z tego wszystkiego. Wogole ostatnio latwo sie rozklejam. Gratuluje mamuskom!! pozdrawiam!

Milianna🌻 po burzy zawsze wychodzi słońce dlatego musisz być dobrej myśli! Masz przy sobie swoje małe tak długo wyczekiwane szczęście i musisz wierzyć, że teraz to już będzie tylko lepiej! 3mam kciuki:*😘 Gandziulka🌻 super! Serdecznie gratuluje! Życzę zdrowia i mnóstwa radości! Oby Julcia chowała się jak najlepiej i na każdym kroku napawała rodziców duma:D No to która z Was dziewczyny następna?;> hihi... Ja coś od wczoraj się beznadziejnie czuję. Napina mi się ciągle brzuch, boli mnie podbrzusze i strasznie w głowie mi się kręci. Odpoczełabym sobie, ale mam jeszcze moją malutką Antosieńkę, która wkroczyła w okres wzmorzonego ruchu... a mój mąż zaraz sobie na mecz piłki nożnej jedzie pograć z kolegami;/ Znowu mnie denerwuje...:| Wiecie co, serce mi się ściska jak tutaj tak przeżywamy i wyczekujemy na Nasze maleństwa a dookoła się tylko słyszy o jakiś przygłupach co katują dzieci i takie tam... Masakra co się dzieje...

Martyna a co to ma znaczyć ktora z WAS nastepna? ! A może Ty? :D :D :D :D Mówiłam ze się we wrześniu zaczniemy rozsypywac jak worek mikołajowych prezentów? :D

-witam i na wstepie gratuluje mamusia !!!!!!!!!! Ja juz po Slubie zmienilam nazwisko i trzymam saie calkiem calkiem Maly robi mi na zlosc najpierw mnie straszy ze siee urodzi za wczesnie a teraz jak juz moze do mu sie niekce ruszac z brzuszka: 28.08 dostalam bol nerki wiec na drogi dzien do lekaza bo do 05.09 musialam wytrzymac hehh ja do lekaza a on do mnie ze musze sie do szpitala polozys wrrrr.Pojechalismy do szpitala a tam mi mowia ze mam rozwarcie na 2 cm no i zastoj moczu w nerce , potrzymali mnie do srody i wyposcili do domku . naszczescie nie urodzilam a tyle nerwow co sie najadlam lepiej nie mowic teraz zasowam w domu jak bym nie byla w ciazy i sie maly niechce urodzic ciekawe w kogo on sie wrodzila ze taki z niego lobuz:)) pozdrawiam

listopadowka - ja przytylam 14 kilo w 6 miesiecy, i wtedy polozna mnie wystraszyla ze to nie zdrowe dla dziecka, wiec zaczelam sie odrzywiac inaczej no i przystopowalam, juz 2 miesiace waga nie wzrasta, nawet schudlam kilo. A moja \"dieta\" to : chleb wylacznie ziarnisty, duzo warzyw i owocow, mies6 tylko raz na dzien i lepiej biale albo ryba. A jak chce mi sie cos jesc miedzy obiadem a kolacja na przyklad to pozwalam sobie tylko na jablko albo yogurt 0%.. Do tego nie pije zadnych sokow, chyba ze wlasnej roboty; no itd... ale musze przyznac ze od tygodnia pozwalam sobie na czekoladke raz lub nawet dwa na dzien (hohoho :D ) no i na razie waga dalej stoi ;)

Gandziulka - gratulacje ale super powoli wszystkie bedziemy rodzic :):):) artigiana - prosze mi sie tutaj nie wyglupiac, ja zawsze czytam twoje posty z interesowaniem, no ale prawda nie zawsze na wszystkie odpowiadam, sorry.. Dzisiaj mialam spotkanie z anestezjologiem, powiedzial ze plecy mam idealne na znieczulenie ;)