Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mar33

Jestem po 30 stce i mam gruby brzuch !!!!!

Polecane posty

Gość maja4
opuchnięta tzn. tyję szybko na brzuchu

mam to samo nie odklada mi sie tluszczyk rownomiernie tylko oponka zaraz sie robi, a nogi patyki!!!!!

Gość maja4
już wolałabym mieć tęgie uda, a tak jeszcze nie siądę do obiadu, a już słyszę,że jestem gruba! w dzinsach brzucha nie widać, zazdroszcza mi za to szczupłych nóg.. był już płaski, wyćwiczony 6 waidera,ale nic nie jest wieczne, tylko pióro!

hmmm z tymi udami to tez nie jest tak latwo, mam kumpele i wiem ze brzuch mozna latwiej "stracic" niz uda , przylacz sie do mnie i pisz dziennie co robisz i jesz bedziesz miec kontrole mi to pomoglo, poprostu jakos zobowiazuje!!!:)))

Gość maja4
cały czas jestem na diecie, od roku nie jem pieczywa, wędlin, majonezów, tłuszczów....słodyczy, ale tak jak mówię,brak kiludniowych ćwiczeń i wraca z nawiązką dziękuje za zaproszenie

wiesz ,sa tez dobre tluszcze ktore wrecz sa potrzebne organizmowi, ja kupuje oliwe z oliwek do salatek wtedy witaminy sie przyswajaja, albo zdrowe oleje omega 3, pieczywa jem malo ale tylko razowe z otrebami lepiej sie wtedy chodzi na toalete poprostu trzeba unormalizowac przemiane materii

Gość maja4
rozwaliłam może jelita, bo już na mnie siemię nie działa, ani kawa rano! za długo te moje diety trwały

faktycznie chyby za duzo dietskoro siemie nie dziala ja dodaje do jogurtu i czekam az napecznieje i wtedy najlepiej dziala

Gość maja4
nic, od jutra woda!

nie nie rob tego, bo bedzie jeszcz gozej i zastoj, jedz male sniadanie najlepiej platki + owoc, male porcje zeby nie odczuwac glodu warzywa i jablko , nie rob glodowki blagam , szybko sie zrazisz i polecisz do lodowki!!!!!

Gość maja4
nie, nie mam już napadów... książkowo dietę powinno się stosować 3 tygodnie i wtedy widac spadek wagi, ale..jak dietkujesz rok, to wszystko się knoci, a waga zamiast w dół, idzie w górę a ja chciałam być elegancka laseczka, widać mi to nie pisane!!! zresztą wiele osób tutaj ma problem z jojo i wiecznymi dietami, bo każda następna jest porażką

a jaki cel? zaluz sobie maly cel na poczatek 2 kg i go utrzymaj!!!

Gość maja4
Jeżeli masz zamiar schudnąć od 3 do 5 kg w ciągu tygodnia, jest to nierealne. W ciągu tygodnia maksymalny spadek wagi to około 1 kg tłuszczu, a bardziej prawdopodobny to 0,5 kg. Wszystko ponad tę ilość będzie utratą wody i szybko nastąpi odzyskanie poprzedniej wagi. Dlaczego tak się dzieje? Otóż jeżeli spożywamy więcej niż wynoszą nasze potrzeby, to nadmiar magazynowany jest jako glikogen w wątrobie i mięśniach. Jeżeli magazyny glikogenu są już zapełnione, wtedy dalszy nadmiar przekształcany jest w tłuszcz i odkłada się w komórkach tłuszczowych. Kiedy odchudzasz się, wtedy jesz mniej niż wynika to z zapotrzebowania Twojego organizmu, w takim wypadku dochodzi do rozkładu glikogenu, a każda jednostka rozłożonego glikogenu zużywa dziewięć jednostek wody. Po wyczerpaniu się zasobów glikogen przekształcany jest w tłuszcz. W związku z tym niektóre diety powodują początkową utratę masy ciała, na którą składa się głównie ubytek wody. Jeżeli zaczynamy jeść trochę więcej, wtedy zapasy glikogenu wraz z wodą odnowią się. Dlatego niektóre diety powodują szybką utratę masy ciała w pierwszym tygodniu, ale równie szybki przyrost wagi, gdy przestajemy je stosować. :classic_cool: Myślę,że u mnie ten właśnie problem się pojawił!

Gość maja4
kochana rok sie trzymałam... 170, a wczoraj waga pokazała już 62kg, a było 59 i to mnie boli aaaa najgorszy ten brzzzzz

Gość maja4
miło sie gada, ale zbieram się do snu...jakiś wirus mnie męczy... pa 😴

to chyba tylko cwiczenia ci pomoga bpo diety ci nie radze

Gość maja4
i dieta!!!! 😴 Dieta wspomagająca chudnięcie brzucha Za otyłość brzuszną odpowiadają nadnercza, wydzielające hormony budujące mięśnie, oraz hormony stresu. Dieta wspomagająca odchudzanie brzucha powinna opierać się na produktach węglowodanowych, mlecznych i warzywnych, pobudzających pracę przysadki i tarczycy, odciążającej nadnercza. W diecie wskazane są: owoce - melony, jagody, wszystkie warzywa i kiełki, drób, produkty pełno-ziarniste, białko kurze, czosnek, odtłuszczone produkty mleczne, chude mięsa. Umiarkowanie należy spożywać: oliwki, oliwę, awokado, migdały, orzeszki ziemne, przyprawy, miód i syrop klonowy, soki owocowe i warzywne, kofeinę. W niewielkich ilościach: śmietanę, masło, ser, sosy, wyroby z białej mąki, czekoladę, podroby, czerwone mięso, alkohol. Nie należy jeść: tłustych mięs, pleśniowego sera, produktów fast food oraz pić kawy. Wskazane jest picie dużej ilości wody i herbatek ziołowych. Należy zwiększyć wysiłek fizyczny: bieganie, aerobik i pływanie, zaleca, się też uprawianie jogi. Trzeba pamiętać, iż dieta jedynie wspomaga chudnięcie brzucha, nie odchudza go! Oprócz diety bardzo ważne są ćwiczenia i masaże.

hej jak leci? u mnie ok nastepny dzien przelecial a z nim dietka i ruch , maja jak ci idzie!!!!

Gość maja4
Hejka! dzięki,dzisiaj dobrze, lekka dietka...

Gość maja4
nikt się nie odezwał?

Gość maja4
było kilka osób...

aha, ja dzis do 20 pracowalam , sniadanie 2 tosty pelnoziarniste z miodem, aktiwia, kawa z chudym mlekiem, zupa pomidorowa, szejk bananowy , jablko ...dzis troche malo zjadlam ale wiadomow pracy nie ma czasu, a teraz juz za pozno....

Gość maja4
to jeszcze herbatka ziołowa, oczywiście bez cukru

wlasnie pije miete a zaraz robie rumianek!!!:)