Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mar33

Jestem po 30 stce i mam gruby brzuch !!!!!

Polecane posty

Gość Tauranga
ja mam ochotę spróbować ćwiczeń na brzuch z Tamilee Webb, tylko muszę je najpierw znaleźć na DVD i kupić. Próbowałyście jakieś ćwiczenia typowo na brzuch, żeby właśnie spalić ten tłuszczyk ?

witajcie dziewczyny!!!!! marabara licznik mam w komorce kupilam sony ericson i on ma fitness modul jak go ustawie to liczy mi ile krokow dziennie zrobilam i automatycznie przelicza ile spalilam kalorii...super sprawa, mozna tez ustawic na joging!

desperatka nic na sile i szybko ja tez musialam dorosnac do tej decyzji nie cwicze duzo bo jak sie mocno zmecze to przechodzi mi motywacja , porrostu naciagam sie i duzo chodze , wieczorami!!!! przedewszystkim biale pieczywo precz!!!i cukrowanie !!!! dzis zjadlam czarna bulke, jablko , banana, na sniadanie platki na chudym mleku, chuda parowke i 3 sledziki aha i jeszcze jogurt w naszym przypadku brzuchaczy trzeba jesc male posilki ale czesto bo zoladek i skora na brzuchu sie szybko rozciaga w poniedzialak wazylam 74.8 a dzis rano sie wazylam mialam 71.5 parowka zjadlam na kolacje i jogurcik ciekawe czy sie to jutro odbije bo o19.30 wrocilam z pracy ale jutro wam napisze

Gość dlaaaaa
No to ja jestem w tym towarzystwie najstarsza (40) i z figurą bez zarzutu. Co nie jest dziełem natury tylko mojej wytrwałości. Moje panie, to są złudzenia, 2 razy w tygodniu pomacham nogą przez dwie godziny i będą cudowne skutki. Utrzymanie figury to ciężka praca - polecam siłownie i to tej praca na całe życie. I nie zmiłuj się. I nie ma diety i normalnego jedzenia. Jest tylko dieta i to dożywotnia. Powiem wam na pocieszenie, że do wszystkiego można się przyzwyczaić. Właśnie mnie ciężko zemdliło po kawałku ciasta zjedzonego z grzeczności. Od trzech lat nie jem słodyczy i w tej chwili nie chwyciłabym się niczego słodkiego ani niezdrowego. Mój żołądek przyzwyczaił się do zmniejszonych porcji i nawet mowy nie ma, żeby strawił coś więcej. ja nie pójdę na siłownie, to mi źle. W każdym razie, ladies, nie będzie lżej, będzie coraz trudniej, wiek, zmiejszone zapotrzebowanie kaloryczne, spadek hormonów, tycie. Jak nie chcecie za dwadzieścia lat wygladać jak babochy z wielkim brzuchem i podwójnym podbódkiem - do roboty i to ostro. To jest szczerze mówiąc ostani moment żeby się nie zapuścić do końca.

dlaaaa tak masz racje, dokladnie wiem ze to jest mordega dletego nie mamy pieknych figur :((( nie ma nic z niczego, gratuluje wytrwalosci i wyrazy podziwu , ja tez mam zamiar zmienic moje zycie bo mam juz dosyc nazekania i jamrania nad soba oraz wiecznego wciagania brzucha a boczki i tak stercza hahah ja mam 176 cm mam zamiar wazyc 68 to utrzymac .)

Gość roseee
dla....masz rację! dożywotnia dieta i siłownia! nie ma innej opcji! od roku dieta, tak jak mówisz schudnąć można gorzej z utrzymaniem sylwetki, odpuściłam tydzień uch i mam 2 kg na plusie. nie ma lekko!

Gość joanna71
Dziewczyny jak chcecie to przygotuję wam zestawik ćwiczeń tylko na brzuszek i bioderka. Moj mąż jest masażystą i kilka lat prowadzł fitnees dla kobiet( tam go poznałam:)))). Jest teraz w przychodni w pracy ale jak wróci to wam te ćwiczonka opiszę. Miesiąc i macie oponki z głowy. Ja zawsze to robię przed urlopem

Gość tauranga
Super Joanna, będe bardzo wdzięczna za te ćwiczenia !!! Czekam z niecierpliwością :) :) :)

witam mile panie Joanna dawaj te cwiczenia..) bardzo ciezko utrzymac wage to fakt ja dzic nic takiego nie jadlam a brzusio mi znow wieczorkiem wyskoczyl, hmmm jutro duzo ruchu i warzywa oraz owoce ......

Gość joanna71
Sorry dziewczyny ale tyle się napisałam o tych ćwiczeniach i net mi padł przy wysyłaniu to się wkurzyłąm. No to jedziem . Nie będę tu wypisywać wielu ćwiczeń ale te najbardzie skuteczne. \ Te ćwiczenie robimy w serich 15X 3 z 2 minutowym odpoczynkiem No to brzuszek 1. Siadamy na krawędzi krzesła i opieramy wyciągnięte nogi o podłogę a rękoma chwytamy z tyłu krzesło lub taboret jak kto woli, z nogami mamy tworzyć linię prostą więc pochylamy się do tyłu.. Podciągamy do klatki piersiowej ugięte nogi pochylając się do przodu, i wracamu do pozycji wyjsciowej ale nie dotykamy stopami podłogi ale 10 cm nad nią. 2. Kładziemy się na podłodze , ręce skrzyżowane na piersiach i unosimy głowe z barkami ale co bardzo ważne patrzymy w sufit i nie sięgamy podbrótkiem klatki piersiowej. 3.No i najgorsze nożyce poziome ale......... nie obciążamy lędźwi bo będzie nas bolał kręgosłup tylko kładziemy rączki pod pupę nogi w górę pok kątem 45 stopni lub na początek ( bo to duży wysiłek) nogi unosimy pod kątem 90 stopni i rozchylamy je na boki. 4. Lezymy dalej z nogami ugiętymi w kolanach, wycięgamy ręce do przodu ( między nogi) opadamy a potem wyciągnięte ręcei w prawo, kładziemy się i między nogi, kładziemy się i w lewo i tak po kolei. To ćwiczenie na boczne mięśnie brzucha. No to boczki czyli bioderka. 1. Stajemy z tyłu krzesłą opieramy dłonie o oparcie i prawą nogę unosimy w bok do 45 stopni i ją opuszczamy 15 razy a potem drugą 2. Stajemy przy krześle bokiem i jedną ręką trzynmamy oparcie a druga na biodrze, Nogę wypychamy do tyłu też pod kątem 45-50 stopni oi z całej siły napinamy pupę. Potem to samo z drugą nogą, Te ćwiczenia wystarczą i można je wielokrotnie powtarzać . Można też mieszać. Jak zmęczymy brzuszek zróbmy bioderka. To są według mnie najskuteczniejsze ćwiczenia i nie warto robić wielu

dzieki joanna te na boczki napewno tez sie przydadza , bo moje juz sie wylewaja :)

musze od siebie jeszcze dodac ze u mnie duzym problemem bylo piwo strasznie je lubie i na weekend lubie sobie wypic , ale nic nie ruszylam :)

Gość Spycjaliztka
Biegaj z mężem sobie.

Gość joanna71
Ja też już mam boczki ale wiecie co mi jescze si przypomniało, kupiłam sobie krem erisa wyszczuplajęcy i na noc robiłam intensywny peeling wcierałam ten krem i zakładałam taki gorset wyszczuplający na noc. http://www.allegro.pl/item283991282_283991282.html

hejka !!! wlasnie wrocilam ze spaceru i spalone 300 kalorii zlapalo mnie dzis na slodkie, wiec poszlam spalic ...... jak cwiczenia czy ktoras juz probowala?

Gość tauranga
dopiero dziś tu zajrzałam, dzięki wielkie za ćwiczenia !!! Dam znać jak wypróbuję :)

witam kobietki jak wam idzie, moj organizm sie przyzwyczail niestety do diety i mam zastoj ale sie nie poddaje , bylam dzis biegac i jadlam duzo warzyw do tego oczywiscie owoce... bede dzis takze robil lewatywe bo mam wzdecia trzeba sie wyproznic:)

zrobilam wczoraj lewatywe ....super uczucie taka wewnetrzna pustka hahahahaah, dzis byl juz spacerek teraz jeszcze aktiwia i bedzie dobrze!!!!

wlasnie sie wazylam i mam 71,2 kg wiec waga znow poszla w dol super!!!!! cwiczenia pomagaja sa poprostu super!!!!:))

zrobie sobie dzis tabelke zeby lepiej widziec co sie dzieje!! mar33 data.............wzrost.......waga mar33 01.02.08..........176cm........74,8kg mar33 06.02.08..........176cm........70,6kg

przyszlam wlasnie z biegania i czuje sie swietnie, spalilam znow 300 kalorii, waga leci w dol,a co najwazniejsze brzuszek tez!!!!

Gość maja4
ostro walczysz szkoda,że to woda...ale może się uda!

dziekuje maju!! od wody sie zaczyna ,cos wody musi zejsc wiadomo, a pozatym polaczenie sportu i diety jest jedynym wyjsciem na spalenie tluszczu :)

Gość maja4
ja tak zrzuciłam 8 kg, ale już dwa mi wróciły po roku i musiałabym cały czas być na diecie, bo zaraz wracają....co robić?

niestety niektore osoby sa bardziej "podatne" gromadzenie tluszczu, niestety innej recepty niz dyscyplina i sport nie ma, ja tez chudlam i znow wracalam do wagi wyjsciowej ale nie robilam sportu teraz postanowilam inaczej bo to ciagle odchudzanie mnie wkurza , chce juz na zawsze schudnac do 68 i to utrzymac, wiem ze tylko ruchem moge wage utrzymac bo niestety sie bardzo rozleniwilam , przechodzilam tez depresje ktora spowodowala siedzenienw domu i podjadanie, tylko sport nas Amoze uratowac!!!!!

dllla-święta racja. Być kobietą to znaczy cierpieć.Zauważyłam ,że z wiekiem coraz trudniej mi utrzymać dobrą sylwetkę.Jak miałam 20 lat ,to mimo,że potrafiłam zjeść,to te kalorie gdzieś mi spadały,sama nie wiem jak.Ale teraz to przemiana materii zaczyna działać jakoś z opóźnieniem.Coś tam zjem i dostaję brzucha,więc nie jem :(

hej bananowy ile masz lat? tak niestety ja tez ciagle walcze, od samego patrzenia na ciacho czuje je w biodrach .....

Gość maja4
..u mnie podobnie...musze się głodzić intensywnie ćwiczyłam, teraz przerwa i jestem taka opuchnięta, organizm się przyzwyczaił do spalania, więc waga pomyka w górę...