Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Martaataa

Czy uwazacie ze przesadzilam mowiac w ten sposob?

Polecane posty

Gość w terj chwili to
tak mi się wydaje...są tu różni ludzie, jedni siedzą na kafe w pracy, inni pracują na zmiany, jeszcze innych stać na to żeby nie chodzić do pracy i okay! Ja natomiast, gdybym była w takiej sytuacji jak autorka, nie siedziałabym na kafe czy naszej klasie, tylko wysyłała aplikacje cv i biegała na rozmowy w sprawie pracy. Wszystko jest dozwolone, ale najpierw są obowiązki, potem zasłużony relax-czymkolwiek on będzie.

w terj chwili to - tylko problem tu nie tkwi w obowiązkach czy ich braku (zresztą samo łażenie do pracy nie jest wymiernikiem wartości człowieka) tylko na relacjach, agresji, nieposzanowaniu godności itd. ;)

Autorka juz raz załozyła podobny topik.. i po przycisnieciu jej, okazało sie że studiuje i owszem ale zaocznie (czyli zjazdy raz na 2 tyg), spi do 13 a potem do kompa i nic wiecej. Nie robi nic, ani zakupów, sprzatania.. nic. I nie szuka pracy. Nie mniej wyłączanie netu o 22 jest bardzo dziwne, choć nie do końca wiadomo jak jest.

Gość w terj chwili to
może i rodzice mają dobry status finansowy, ale jak to się ma do autorki? czy to oznacz że można w takim przypadku do końca życia być mamusinym ogonem, czy raczej stawać się powoli obowiązkowym, dorosłym człowiekiem. 22 lata to chyba już czas żeby pomyśleć o tym. Poza tym, jeśli chce coś od nich wyegzekwować, musi mieć argument, a teraz siedząc nie ma żadnego.

W sumie ...jeśli się nie dokładasz i oni cię utrzymują to mają sobie prawo wyłączyć internet kiedy zechcą bo w końcu oni za to płacą ...najlepiej się wyprowadź ...albo przynajmniej zacznij pracować

Gość pffffff buhahahaha
jak mi budzik nie dzwoni rano i ojciec mnie budzi to mu mówię spierdalaj i później zawsze jest awantura :p

Gość w terj chwili to
no to tym bardziej. Ja mam 27 lat więc powinnam być bardziej wyrozumiała...ale szlag by mnie trafił, gdyby moje dziecko w takim wieku spało do 13, i bumelowało cały dzień do nocy przed kompem-to by była moja pedagogiczna porażka...

jesli "Nie robi nic, ani zakupów, sprzatania.. nic. I nie szuka pracy." autorstwa nefrytkowej jest prawdą, to w takim razie jak najbardziej autorka jest pasożytem, darmozjadem i nie ma honoru ;) ale i tak nie przyznam racji rodzicom w takim zachowaniu - mimo wszystko

Gość powiedz uczciwie
ile czasu spędzasz dziennie przed kompem? a tak na marginesie... moi rodzice kilka dni temu zostawili mi na biurku artykuł do poczytania. Naukowcy przebadali blisko 6000 osób, które twierdziły, ze maja problemy z wysypianiem się. Spośród tych, którzy przed snem przebywali przed kompem 3 godz aż 54% zadeklarowało, że czuło się niewyspanych. Spośród tych co spędzali 1,5 godz przed kompem deklarację taka złożylo 29%... Widze po sobie jaki komp może byc wciagający. Ostatnio starałam się policzyć ile czasu spedzam przed kompem. Wyszło mi 4 godz dziennie... po pracy, do wieczora... jak sobie zdałam sprawę ile miesiecznie, to chyba jest to nałóg... A ty ile siedzisz? Dodam jeszcze że twoi rodzice traktuja cię jak 12-latka ale dopóki mieszkasz pod ich dachem pozostaje ci szukanie kompromisów i dostosowywanie się. Nie masz prawa do takich tekstów - przesadzilaś... Zostaje się wyprowadzić. A do tego potrzeba mieć pracę i własny kąt... Co wpiszesz w cv po tych studiach skoro nic nie robisz i nie szukasz? Zgadzam się z w terj chwili to.

Moja droga ...czy ty nie masz żadnych większych ambicji niż siedzenie na kafe pół dnia ?

Gość Martaataa
Jak zjem sniadanie czyli okolo 11 to zasiadam do kompa i tak siedze do 15 pozniej przerwa na obiad i znowu do kompa przerwa o 18 bo przychodzi moj chlopak i jak siedzi do 21 to znowu do kompa a jak siedzi do 22 to juz mam wylaczony internet A jak chlopak nie przychodzi to scenariuszj ak wyzej to przerwa na pierwsz amilosc na polsacie i znowu do kompa Tak naprawde to czuje sie coraz bardziej pusta i nie mam checi nawet do zycia Jestem bardzo wstydliwa osoba i boje sie isc na jaka kolwiek rozmowe w sprawie pracy

Gość powiedz uczciwie
jeśli ta ostatnia wypowiedź to nie podszyw, to zaczynam rozumieć rodziców... niestety...

Gość oj no sorki
racja, jesli wypowiesd z 14:48 nie jest podszywem to jestes uzalezniona i w momencie, kiedy ktos "odcina" Tobie neta reagujesz agresywnie. tylko w rodzice robia to bezsensownie, bo wieczorem mowia, ze masz isc spac a w dzien hulaj dusza piekla nie ma. nawet jakby Ci w dzien odscieli to pewnie bys poszla do kafejki, wiec i tak do g*wno daje. traktuje Cie jakbys byla ubezwlasnowolniona. fakt przegielas z tekstem, ale mama tez przegiela. Ty zareagowal agresja slowna na agresja psychiczna Twojej mamy. wiec jestscie na rowni.