Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosiaczekkkkkkkkkkk

DIETA KOPENHASKA- START 11 luty 2008. Kto sie dołączy ?

Polecane posty

Gość K-A-S-I-A
Cześć wam ja również zaczęłam dzisiaj ta dietkę. Mam nadzieję że wytrzymam.

Gość K-A-S-I-A
Ja jestem własnie po kolacji nawet nawet nie jest źle ale to dopiero 1 dzień. na 18 ide na aerobik pozdrawiam

Gość gosiaczekkkkkkkkk
witam, ja obiad robie na 18. wyczytalam ze befsztyk mozna zamienic na filet z kurczaka- i takowy dzis robie :) głodna raczej nie jestem, ta poranna kawa do teraz mi sie odbija, ble. bede miała z tym problem, bo kawy nie lubie, ale dam rade :) ciekawa jestem ile kg uda mi sie zrzucic ? bo jestem trudnym typem osoby na diecie bo juz próbowalam prawie wszystkiego + ćwiczenia, co to zlecieć miało- zleciało- i teraz zostały te najtrudniejsze kg, te nabite i do mnie mozno przywiązane :) zobaczymy :) chciałabym zrzucic ok 8-10 kg

gosiaczku, nie chce Cie martwic, ale raczej nie powinno sie zamieniac wolowiny na kure badz swinie...chodzi o to, ze w miesie wolowym jest duzo l-karnityny i guggulsteronow (pobudzaja tarczyce). Jesli nie zmusisz sie do wolu, to lykaj dodatkowo l-karnityne. Aha, ja mam dzisiaj 8 dzien kopenhagi, ale nic prawie nie spada...

Gość gosiaczekkkkkkkkk
Dziubus, to mnie zmartwilas :( ja sobie tego sama nie wymyśliłam, tylko taki jadłospis dostałam, gdzie do wyboru byl befsztyk, filet albo schab. gdybym wiedziala ze tylko befsztyk, to kupilabym właściwe mięso, to mnie w tej diecie zastanawia nikt oficjalnie sie pod nia nie podpisuje ( zaden lekarz, dietetyk, nikt ) tylko na róznych stronach poswieconbym dietom- teksty o kopenhaskiej, jadłospis- jest po prostu kopiowany.

Gość gosiaczekkkkkkkkk
mam L-Karnityne, bo ćwiczę. mam rozumiec ze moge tabletke połknać ? sadzilam ze nie bierzemy nic co jest poza jadłospisem. ani gumy do rzucia, ani herbaty, nic.

a ja schudłam okolo 6kg na kopenhaskiej, i to prawda bardzo podkreca metabolizm (przemiane materii), teraz jestem na diecie oczyszczającej, ponieważ ja nie cwiczę na codzień zauważyłam, że każde cwiczenia w czasie diety przyspieszają utrate wagi. w kopenhaskiej ważne by nic nie zastępowaćjak to robią niektórzy. powodzenia, poczytaj sobie poprzednie fora z kopenhaską

no niestety z kopenhaska jest ten problem, ze jej wersje krazace w necie diametralnie sie od siebie roznia. Co do zucia gumy itp, to oczywiscie nie mozna, ale suplementy diety typu wlasnie l-karnityna mozna jak najbardziej lykac. Takze nie zalamuj sie, lyknij teraz karnitynke, a nastepnym razem kup wola:) Aha, zauwazylam jeszcze kilka bledow w Twoim jadlospisie, mianowicie: grzanka jest 6 dnia, a nie 3, jogurtu jemy 2/3 szklanki (ok. 200 gram), z tym gotowanym kurakiem 6 dnia to tez nieprawda, kazde mieso i rybe w tej diecie mozna gotowac, piec lub smazyc na malej ilosci oleju (tluszcz ze smazonego badz pieczonego miesia nie jest taki zly, przynajmniej na ten diecie). Aha, jeszcze jedna rada- nie pij wody bezposrednio po kawie, odczekaj przynajmniej 15 minut. Zycze powodzenia, tez bede meldowac co i jak :D

Gość gosiaczekkkkkkkkk
dziekuje za rady Dziubus :) mysle ze juz ta 1 mała grzanka to nie problem. a karnityne połknęłam :) ale 2/3 szklanki jogurtu ? ja sprawdzałam na kilku stronach i tam było 2-3 ( 2 lub 3 ) szklanki jogurtu, a to przeciez OGROMNA róznica !

wiesz, ja te informacje mam od mojej znajomej dietetyczki, zreszta bardzo dobrej w swoim fachu...i kiedy ona po mnie jezdzila, ze jestem na kopenhaskiej, to wyszlo, ze w internetowych jadlospisach sa bledy.

Gość gosiaczekkkkkkkkk
Twoja znajoma jest dietetykiem ? oo, to swietnie :) a mozesz w takim razie wysłac szczegółowy jadłospis ?? bede trzymała sie tego zatwierdzonego przez lekarza bo te ściagane z sieci- kazdy jest troche inny i widać ze są po porstu ślepo przeklejane, kopiowane.

Gość milenka_
o ja cie.. niedawno wrocilam do domu... nic przez caly dzien nie jadlam. myslicie dziewczyny ze mozna obiad jesc dopiero okolo godziny 15? a kolacje o 18 wtedy? bo ja zupelnie nie mam mozliwosci wczeniej przygotowac posilkow do dietki, wydaje mi sie ze totez nie tylko mnie dotyczy. myslicie ze bedzie to mialo wplyw na efekty po dietce? w znaczeniu ze zwiekszy to ryzyko do tycia po zakonczeniu jej na przyklad..

Gość milenka_
ale tu cicho... co sie z wami laski dzieje?? dawajcie jakies info o tym jak udaje sie wam przetrwac pierwszy dzien.! mi sie nie udalo..:( glodna po calym dniu rzucilam sie na pyszne lody czekoladowe i pake chipsow... to chyba ten weekend tak mnie rozregulowal.. czuje straszne wyrzuty sumienia:((

Gość gosiaczekkkkkkkkk
milenka no niedobrze ze sie poddałaś. ja czuje sie troche głodna, tym bardziej ze obiad ( o 18 ) nie smakował wcale :( ale jakos dam rade, woda, jakis serial spac a jutro do pracy. ja tez mam problem z porami posiłkow. oracuje na 2 zmiany ( albo do 15 albo do 22 ) pozxatym chodze na fitness, co daje ok 2-3 godz w plecy ( wraz z dojazdami ) jedzenie bede szykowala w domu, w pracy bede odgrzewała , najwyzej zjem czasem po 18. wole zjesc wsyztsko nawet po , niz rano budząc sie widzieć gwiazdki- a wiem ze tak byc moze...

Gość milenka_
no wreszcze jakas odpowiedz:D a powiedz K-A-S-I-A, ile chciala bys zrzucic na tej diecie??

Gość milenka_
o qrcze, ale gafa:P pomylilo mi sie wszystko:P to widze ze ty tez masz z tymi godzinkami nieciekawie.. ja jednak nie bede miala mozliwosci jedzenia niczego do 15. (troche dziwnie by wygladalo jakbym na korytarzu w szkole wyjela jajka albo miesko i zaczela wcinnac:P a powiedz gosiaczek, ten fitness to ci pomaga jakos?? bo mysle zeby sie na cos zapisac ale nie umiem sie zdecydowac.. myslalam o tancu brzucha nawet:P podobno jest swietny dla tych nie chudych i seksowny baardzo;d a w domku to myslalam o twisterku, slyszalam ze brzuszek sie po tym ladny robi i boczki schodza w szybkim czasie. co ty na to??

Gość gosiaczekkkkkkkk
Milenka , jaka znowu gafa :) jesteś nauczycielką ? dla mnie nie ma w tym nic dziwnego- posilać sie w miejscu pracy. na pewno są ku tego jakieś pomieszczenia ? normalnie co jadasz w ciągu dnia ? co do fitnessu to chodze okolo 3 miesiace, jestem bardzo zadowolona :) do tej pory skupiłam sie na kondycji- jadłam aby miec siły ćwiczyć, intensywnie. kg nie leciały, ale dlatego ze moze tłuszczyk sie spalał ale mięsnie zaczeły sie kształtować- wiec tu ubywało a tu przybywało- wiec dlatego kg tak samo, ale ciałko fajniejsze i samopoczucie lepsze :) POLECAM trzeba na to czas znalesc i tyle :)

Gość gosiaczekkkkkkkk
ćwiczenia w domku odpadają, bo po kilku razach zapewne by mi sie znudziło. ja inny sposób znalazłam. zapisałam sie do klubu fitness, gdzzie co miesiac płace za członkowstwo ( tak jak karnet ale na stałe ) i ze to mnie kosztuje troche - to chodzę :) fitness + siłownia chce jeszcze zacząc chodzic do sauny głodu nawet nie czuje... tym bardziej ze jak pomysle o porannej kawie, to mi sie wszytskiego odechciewa :D:D:D myslalam ze do kawy trzeba dorosnąć, nauczyć sie ja pić..jak jedzenie oliwek- u mnie sie to nie sprawdziło :) do dzis oliwki z pizzy zdejmuje :) pozdrawiam i powodzenia :)

Gość Asienkaaa
Noo i pierwszy dzien za mna :) Jakos dalam rade:D chociaz chciwlami bylam tak glodna ze myslalam ze zaraz pojde do sklepu po jakies ciasteczka ale wytrzymalam

Gość gosiaczekkkkkkkk
w takim razie dziewczyny do jutra :)

Gość milenka_
uhh... wiesz, nauczyciele to moja zmora..:P jestem uczennica.. z reguly to nie jadlam praktycznie nic ale po tych problemach z chlopakiem to potrafilam isc na pizze ze znajomymi, na drugi dzien na kebab, a jak bylismy juz w centrum to do kawiarni na lody. wracalam do domu, lapalam znowu dola i jakes chipsy. porazka.i to trwalo przez jakies 2 miesiace. teraz sie juz odzwyczailam troche ale to tylko spowodowalo zatrzymanie wagi. przez dluzszy okres czasu jem to co mi sie po prostu nawinie. dlatego dietka i zmiana sposobu odzywiania sie jest konieczna. chyba poprzegladam oferty klubow fitness u mnie w miescie;d trzeba w koncu od czegos zaczac:P bardzo dobre efekty by byly jesli by sie pochodzilo jeszcze z 3 razy w tygodniu na basenik poplywac. wtegy sywetka by sie ladnie uksztaltowala:D ja nie dam rady kawki z rana wypic, jednak sprobuje czy z herbata nie bedzie podobnego efektu ;) no i znowu najpozniej napisalam:P nie zapomnijacie dziewczyny napisac jutro jak wam drugi dzien diety miaja, u mnie bedzie to 1 :( buss:*

Gość K-A-S-I-A
Kolejny dzień przed nami. Ja już jestem po kawie ochyda ale dam rady. A jak wam tam idzie??

Gość K-A-S-I-A
Milenka ja bym chciała schudnąć 8 kg ale czy to możliwe?? :(

Gość gosiaczekkkkkll
dzień dobry wszytskim na 2 dniu kopenhaskiej :) czas na kawkę. ja bardzo chciałabym zrzucic 10 kg.

Gość Asienkaaa
Hej:) Wlasnie pije kawe ;/ i jus nie moge sie doczekac az przyjdzie pora na jedzonko taka glodna jestem hehe. Ja bym chciala zrzucic jakies 4-5 kg :)

Gość gosiaczekkkkkkkkk
co wam w tej diecie odpowiada ? dzis jestem 2 dzien i jadłospis na dzis nie zachwyca mnie, trudno :) lubie jogurt nat- wiec to moze byc. w 4 dzien jest serek wiejski- nie moge sie doczekac :) oraz sałatka owocowa- MNIAM :) mam pytanie 5 dnia jest ryba, ja nie lubie ryb ( takich obiadowych) za to lubie makrelę. czy moge zamienic te rybe ( proponowana -dorsz, pastrąg ) na makrele ???

Gość K-A-S-I-A
Ja nie lubie jogury naturalnego ale jakoś to przeboleję. Co do ryby to nie mam pojęcia czy może byc makrela . Troche mi sie kręci w głowie ale :(

Gość gosiaczekkkkkkkkk
ja czuje sie całkiem normalnie :) tylko głowa cos dzis mnie boli, ale to pewnie przez pogode. jak ktoras bedzie wiedziała co z tą rybą, dajcie znac. czy rybe 5 dnia mozna zastąpic makrelą na zimno ?

Gość Asienkaaa
Co do ryby , to jakiś rok temu moja mama jak była na tej diecie zamiast ryby jadła filet z kurczaka i nie zaważyło to na efekcie diety :)

Gość gosiaczekkkkkkkkk
do otulona_snem zapraszamy :) Asienkaa, az tak radykanych zmian bym nie robila- zamiast ryby ->drób