Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Małgorzata szukająca mistrza

Dużo starszy mężczyzna..?

Polecane posty

Gość nowy rok
dlaczego niby, voalka ?

To nie takie proste. Ja np nie startuje już do twoich rówieśniczek. Mimo iż jak niektóre kiedyś wydałyby się ładne teraz wydają sie być piękne jak anioły.Owszem , podobacie nam sie. NIE JESTEŚ ZA MŁODA. W życiu można być jedynie za starym. Chodzi o coś innego. Np: ty możesz jeszcze kilka razy zmienić partnera zanim ułozysz sobie życie. W zyciu róznie bywa. Ale masz na to czas. On już mniej. Wyobraź sobie że spędzacie 5 lat razem i się z nim rozstajesz. Ty masz 23 lata i nadal sporo czasu przed sobą. On 37 i pozostaje mu szukać kogoś głownie wsród rozwódek z dziecmi. Oczywiście to moje prywatne - subiektywne zdanie

Gość 14 lat to dużo
dla mnie za dużo. Jak miałam 18 lat to już 4-6 lat starszy facet był dla mnie staruchem ;) Teraz mam 30, a mój facet 35 i myślę, że to "ostateczna" różnica wieku :)

Gość nowy rok
facet78 ma calkowita racje, to druga strona medalu, takie do ok 22 roku zycia to ryzyko, samie nie wiedza czego chca i sie ciesza ze z kimkolwiek sa, a po kilku latach im sie wszystko przestawia :o

Gość 14 lat to dużo
wyjątki się zdarzają - nie przeczę, ale... W moim otoczeniu jest sporo panów po 30-tce wolnych. Owszem podobają im się nastolatki, ale z żadną nie chieliby się związać. Przespać tak:) ale nie związać. Chociaż to zależy od faceta. Jedni szukają partnerek, inni "córek", które wychowają na swoją modłę :)

Gość mam dokładnie tak samo
Mam 18 lat, podoba mi się mój 32-letni szef:) W dodatku świetny facet, towarzyski itp, a ja też nie jestem "jak inne w moim wieku" - ludzie jak nie wiedzą ile mam lat nawet z wyglądu dają mi 24, podobno jestem też dużo dojrzalsza (może to stad ze wczesniej skonczylam szkole, teraz robie licencjat). Mysle ze to zalezy od jego charakteru i sytuacji, ale generalnie wkurza mnie, że ludzie patrza na takich facetów jak na staruszkow, a na nas jak na dziwaczki:( ale pewnie nie bedzie latwo z rodzicami, jesli jeszcze z nimi mieszkasz... ja sie za pare miesiecy wyprowadzam:)

Małgorzata To nie chodzi o to. Moja Była też nie myślała w kategoriach przygód. Nawet planowaliśmy ślub. Ale po 3 latach się rozeszliśmy. Przyjacielsko ale jednak. Tyle ze czas upłynął. Dużo kolerzanek to już mężatki. I czym bardziej człowiek zbliża się do 30-ki tym bardziej myśli też o sprawach perspektywicznych. Przy okazji też wiekszą rolę odgrywa romantyzm i charakter drugiej strony. Oczywiście ze związanie się z maturzystką to piękne marzenie. Ale nigdy nic nie iwadomo. I nie pisz jaka jesteś. To za mało. Nie wiesz jaką decyzje podejmiesz w przyszłości.

Gość buka
Masz 18 lat i robisz licencjat? Dobre:D

I pewne wyjaśnienie: To co pisze to jedynie rodzaj obawy przed starowaniem do kobiet o 10-11 lat młodszych. To wszystko. Bo w takiej różnicy wieku nie widze nic złego. Wręcz przeciwnie :-)

Pozdrawiam.Mój ukochany jest 14 lat starszy .Jesteśmy razem 12 lat.Mamy 9letniego syna i jestem najszczęśliwszą babą pod słońcem.Powodzenia życzę.:-)

i też należę do kategorii "małgorzat szukających mistrza":) ponieważ jestem młodsza 3 lata od swojego rocznika na studiach, ze znalezieniem 3-4 lata starszego faceta nie powinnam mieć problemu, ale i tak 21-22 letni wydają mi się dziecinni... szukam czegos innego... super Cie rozumiem

Gość 14 lat to dużo
To, co piszesz i w jaki sposób piszesz właśnie świadczy o tym, że jesteś jak Twoje rówieśniczki. Ale to naprawdę nic złego:):) Ciesz się, że masz DOPIERO 18 lat. Mój 34 letni kolega też się kiedyś związał z 18-latką. Miał być ślub itd. Ale... ona nagle zakochała się w 21 letnim koledze z pracy i wielkie marzenia o nigdy niekończącej się miłości umarły.

Gość Ju...
Aniu, to spróbuj go uwieść.:) Przecież dojrzała kobieta z uwiedzeniem faceta problemu mieć nie powinna.;) Zobaczysz wtedy, jak Ciebie postrzega. 18-letnia kobieta to już nie dziewczynka. A swoją drogą niektórzy mężczyźni lubią słodkie "dziewczynki".:P

Gość też tak miałam
dziewczyno, daj se spokój.wiem każdy jest inny i nie wolno generalizować.ale kiedy miałam 19 lat też się związałam z 14 lat starszym facetem.świetnie sie dogadywaliśmy, na początku. a potem wyszło z niego całe wyrachowanie i niestety egoizm.lepiej popatrz na rówieśników.oni są naturalni i nie grają.

A jak kogoś nie interesują równieśnicy? ani nawet faceci starsi mniej niż 6 lat? to mamy skoczyć? :)

Gość 14 lat to dużo
Oj wierz mi, że 99% kobiet ma takie marzenia. Niezależnie od wieku :) Nawet 16latki marzą o ciepłym domu z ukochanym przy boku. To naturalne marzenie naszej płci. Mężczyźni bardzo szybko i łatwo ulegają fascynacji dużo młodszą kobietą, ale też często ta fascynacia równie szybko się kończy. Zwłaszcza, gdy ta młoda kobieta jest jeszcze w okolicach życia nastoletniego. Nie chcę Cię do niczego przekonywać i namawiać. Zrobisz, jak zechcesz, ale weź pod uwagę tylko, że jego inne spojrzenia to może spoglądanie na "ładny i jędrny kąsek" a nie partnerkę na dobre i złe.

Gość też tak miałam
a to że nam się wydaje, że nasi rówieśnicy są jakby z buszu wzięci, to jakiś stek bzdur.wydaje mi się,że miałam po prostu problem ze sobą te pare lat temu.

Gość też tak miałam
a 14 lat to dużo ma absolutną rację.ja jestem strasznie wrogo nastawiona na takie zwiazki, bo się okazało,że byłam jedynie jego zabawką no i długo nie mogłam się pozbierać.ale i tak zrobisz jak chesz, może on jest w porządku..

--> też tak miałam Serio, miałaś tak i Ci przeszło? To na to są szanse? bo ja od zawsze interesuję się tylko minimum 8 alt starszymi...jakos tak wychodzi... Ja nawet nie mówie o rówieśnikach, tak jak wczesniej pisalam zawsze bylam 3 lata młodsza w szkole i teraz na studiach, wiec wystarczy kolega z mojego rocznika i jest starszy 3 lata, a z dalszych 4, albo 5... dla niektorych to i tak duża róznica by była. A dla mnie za mała... Myślisz, że to mogą być jakies zaburzenia psychiczne? może psycholog by pomógł?

Gość Ju...
Ja myślę, że można spróbować. A chociażby po to, żeby sie przekonać, czy naprawdę tego się szuka, chce. Inaczej przecież postrzega się człowieka, jeśli zna się go tylko powierzchownie, a inaczej - poznawszy go na codzień - czasami czar potrafi prysnąć: mistrz przestaje byc mistrzem, wychodzi z niego jedynie zwykły samiec.:P

Dziewczyny Fajnie się was czyta. :-) Bo jawiecej wolnych kobiet jest w dwóch grupach : - takie 18-23 (najliczniejsza grupa). Starsze mają chłopaków a jeszcze starsze mężów. - rynek wtórny. Czyli rozwodniczki, najczęsciej juz po 30-ce z dzieckiem. Nie ma w tym nic złego. Ale do takich to i można startować nawet przed 40-ką. Dodałyście szczyptę lepszego nastroju :-) 🖐️

Gość też tak miałam
ej, nie przesadzaj, widocznie na prawdę wolisz starszych.może po prostu trafiłam na jakiś straszny egzemplarz.on prawnik, dobrze wychowany, słuchajacy tej samej muzyki co i czytający te same książki.ale zero optymizmu i spontaniczności (pomijając sferę intymną).śnie wiem, może to zależy jakim ty jesteś człowiekiem.ja jestem bardzo energiczna, lubię dużo robić a tacy starsi to już takie ciepłe kluski...

ja mam 8 laty starszego męża...zawsze chciałam mieć starszego faceta,w moim wieku mnie wogóle nie pociągali...też zawsze byłam poważniejsza od moich rówieśniczek...jestem już 5 lat po ślubie i jest super...małgorzata rozumiem cię,też zawsze inaczej myślałam niż moje koleżanki

Gość ja zawsze miałam starszego
faceta, ale z perspektywy doświadczeń własnych i moich koleżanek wnioskuję, że głupia byłam. Młodszego da się wychować!

Gość też tak miałam
a czy kiedykolwiek byłaś w jakimś związku?