Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak to wlascwie jest

prosze o odpwiedz, bo juz zglupialam

Polecane posty

kochalam sie dzis z facetem on skonczyl we mnie, o 20 wzielam tabletke, a teraz czuje, ze musze do totalety, bo cos mnie chyba rozwolnienie wzielo.. tabletka wchlania sie z tego co wiem 4 godzin.. wiec co? czekac?? a ja musze na wcccc ;)

halo halo

o matko. idz do toalety, i wez pigulke nastepna jak juz poczujesz ze jest bezpiecznie. na wziecie pigulki masz zreszta 12 godzin

Gość lamia555
zrób co masz zrobić potem weź jakis stoperan czy cuś-odczekaj aż wszystko minie i wez tabletke.Wtedy możesz miec pewnośc że wszytsko ok

jak to nastpena?? dopiero jutro wieczorem czy zaraz po wyproznieniu? a pozniej co?

a ulotka to gdzie? w koszu? jak napisala lamia 555. a pigulke wezmiesz zaraz jak sie uspokoi. bo inaczej nie bedziesz zabezpieczona jesli wezmiesz nastepnego dnia.

Gość zaniepokojona 35
jak Ci sraczka minie:) dzisiaj jeszcze-trakuj tą która wzięas o 20 przed toaletą jako ZAPOMNIANĄ. weź następną najpóźniej do 8 rano

i o dzien wczesniej skoncze brac, czy juz rozpoczac nowe opakowanie? :) a jezeli to nie rozwolnienie, tylko "zwykla" kupa, ale troche silniejsza, to bedzie ok?

od swojej stalej pory masz 12 godzin na wziecie pigulki. nic sie nie staniesz jak dodatkowa(tamta pigulka sie nie wchlonela, wiec musisz wziasc druga) wezmiesz za 3-5 godzin, ale stanie sie jesli tego nie zrobisz w ciagu 12 godzin.... i wtedy bedzie kolejna sprawa do omowienia a mianowicie zabezpieczenie

Gość zaniepokojona 35
a potem jak juz dojdziesz do końca listka masz 2 opcje: albo od razu zaczniesz nowe opakowanie bez przerwy, albo weźmiesz tylko te 27 tabletek i potem 7 dni przerwy ale pamiętaj że następną po przerwie bierzesz dzień wcześniej niż zawsze brałaś (np gdy zawsze 1 tabletke łykałas w poniedziałek to teraz łykniesz w niedziele)

Gość zaniepokojona 35
rozważając konsystencje Twojej kupy to jeżeli chcesz mieć 100% pewność to zrób jak Ci mówimy z agą 88

skonczysz brac jeden dzien wczesniej opakowaniei przerwa tez zakonczy sie dzien wczesniej. jak chcesz zacowac dzien tygodnia ten sam to dobierz tabletke, z jakiegos opakowania (wykupionego z recepty) lepiej chyba wziasc na zapas jak nie wziasc.

to ja moze przeczekam z tym kupskiem do rana :O ehh

zaniepokojona 35 > chodzilo ci z 27 , zeby zakonczyla tydzien pozniej? nie musi, moze zrobic normalnie przerwe, lub jak wspomnialam dobrac 1 tabletkez drugiego opakowania (ktore wykupila), lub polaczyc 2 opakowania :)

Gość zaniepokojona 35
a po co będziesz męczyć-jak to jest rozwolnienie(a nie wiesz bo dusisz) to i tak jest szansa że tabletka sie nie wchłonęła.

ehh...no tak... posraj sie jeszcze w majtki, pizamke :P :) :) :) idz do toalety, i wez pigulke (na wszelki wypadek, gdybys nie byla pewna)

Gość zaniepokojona 35
agusia88-----> źle sie wyraziłam:)okładnie o to mi chodziło co ty napisałaś

czyli isc sie wyprozinc, jak mi minie - gdzies za 3-4 godziny ,zbarac tabletke, nastepna jutrio o stalej porze, skonczyc listek i nastepny zaczac nie robiac przerwy? a pozniej sie unormuje juz?

Gość zaniepokojona 35
nie ma to jak dylematy na temat kupy przed snem:D:D:D

Gość zaniepokojona 35
zrób tak jak pisała agusia-dobierz na koniec jedna tabletke z nowego listka, albo wex od razu drugi i idx do tej toalety bo będzie wypadek:)

eh ,wiece jak to jest :P ekstremalna sytuacja i czlowiek glupieje ;)

tak to jest jak sie nie czyta ulotki..... no wybaczcie... ale ja bralam pigulki i moglam tylko na ulotke liczyc. bo u mnie neta domowego jeszcze nie bylo. studiowalam ulotke z 15 tysiecy razy. jak cos sie dzialo to zerkalam ciagle. jak dostalam 1 opakowanie to z chlopakiem czytalismy pol glosem. ja potem tez przeczytalam z 5 razy na glos.

ps moglam dokonczyc. minelo 7-8 miesiecy brania jak mialam internet w domu. u lekarza sie tylko 2 rzeczy pytalam : sytuacja kiedy opakowania nie mialam a konczyla sie 7 dniowa przerwa(i zaczelam z 3 dniowym opoznieniem wspolzyjac) i o wplyw alkoholu

Gość zaniepokojona 35
a ciekawa jestem co Ci powiedział na temat akoholu, bo ja juz od kilku ginów słyszałam baaaardzo sprzeczne opinie??:)

Gość zaniepokojona 35
i masz racje ulotka- święta rzecz-zawsze nosze w portfelu (mimo że znam prawei na pamięć) nigdy nie wiadomo kiedy sie jakaś inna niz zwykle sytuacja zdarzy:)

zaniepokojona 35 . lekarka powiedziala mi ze moge mala ilosc alkoholu wypic. jak mialam internet to sie dowiadywalam ze moge duzo pic, pod warunkiem ze nie zwymiotuje (no akurat pyttanie bylo zanim net zalozylam, a szlam na wesele) - tym samym zmniejszajac dzialanie.

Gość zaniepokojona 35
Mi jeden (starszy lekarz) powiedział że jak pije to tak jakbym wogóle nie brałam tabletek. Trche mi sie smiac chciało,bo male pojęcie juz o tym miałam. Nastepna babka powiedziała że moge pić tak żeby nie zwymiotować (a najlepiej jak sie idzie na impreze to wziąć tabletke na tyle wcześniej żeby sie wchłonęła jeszcze zanim sie zacznie pić) bo potem nawet ewentualny pawik nie zmniejszy skuteczności:) jak narazie biore kilka lat tabletki-różne rzeczy sie działy( alkoholizowanie się :D)-jak to na studiach i nic złego sie stało:)