Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

glitzy

JESTEM W SZOKU!

Polecane posty

Gość VIP............
*kogel mogel czytaj ze zrozumieniem tepa debilko - tu nikt nie bedzie tracił czasu na tłumaczenie ci cos co dla normalnego człowieka jest oczywiste - idz sie wyskrob to moze poczujesz sie lepiej *lecz sie ty zimna suko, obys juz nigdy nie mogła miec dzieci mamani olej sa suke- dla niej ciela i dziecko to to samo nie widzisz??? to ograniczona kobieta, chyba jej mózg wyskrobano i ma tam tylko wołowine hehehe CZY TA PANI JEST NORMALNA :o to kilka cytatów tylko zagorzałej obrończyni kochającej ludzi

Po jednej po drugiej stronie zdarzają się osoby, które nie potrafiąc wyrazić swoich uczuć popadają we frustrację, ale są też osoby, które chcą normalnie na te tematy rozmawiać. Często spotykam się z określeniami typu „moherowy beret” u osób, które zarzucają innym brak tolerancji.

Wypowiedzi zacytwowane u góry zdecydowanie nie wymagają raczej komentarza.

Gość VIP............
ale to zazwyczaj osoby "z zasadami"9ich zdaniem) agresywnie reagują jak ktoś śmie mieć inne poglądy :o tak jak słuchacze pewnego radia- z bogiem na ustach wyrżnęliby wszystkich "obcych".

Gość VIP............
przeczytaj sobie "przy kawie"- o drugim dziecku jak to zagorzałe "mamusie" wyzywają kobiety które chcą mieć tylko jedno dziecko :o ja nie rozumiem ludzi :o

No cuż takie mamy społeczeństwo. Ja tam niewidzę problemu w tym, że ktoś słucha, czy tez pracuje w Radiu Zet, Maryja czy Radiostacji. Grunt to szanować to, że ktoś ma inne poglądy, a na agresje nie reagować to chyba jedyny sposób, choć trudny jak ktoś Cie zmiesza z błotem.

Gość pomyslcie
ile z tych co wypisuja tu posty za aborcja urodzilo sie z tzw wpadek, ciaz nie planowanych?? pomyslcie ludzie ile juz dobrego zrobiliscie?? zobaczyliscie?? czuliscie?? jaki ten swiat bylby maly gdyby was bardzo brzydko to okresle ktos "wyskrobal"?? ile ludzi zyloby gdyby tylko ci planowani sie rodzili?? ludzie przestaliby istniec taka jest prawda, swiata by nie bylo bo to my go tworzymy, wiec naprawde radze pomyslec zanim cos powiecie, bo to rani uczucia innych. rownie dobrze jesli jestescie za aborcja mozecie powiedziec ze morderstwo tez jest ok, bo w koncu jak komus druga osoba nie pasuje, bo przeciez on ma wolnosc wyboru, to moze te druga osobe wyeliminowac, czyz nie mam racji?? myle sie??

W końcu są interesujące topiki no i nawet jak sie trafi czasem ktoś kto celowo lub nie zamiesza, to i tak dobrze poczytać, właśnie dlatego że różni ludzie je piszą.

Gość VIP............
dlaczego niektórym sie wydaje że maja prawo narzucać swoje "jedyne słuszne poglądy"? Kiedyś jak miałam naście lat stwierdziłam że nie wyjdę za mąż (potem mi sie odmieniło)- co ja sie nasłuchałam od wszystkich bogobojnych babć że w takim razie do zakonu mam wypier*** i co ze mnie za człowiek jak "ode mnie dzieci nie będzie" :o

No właśnie \"wydaje im się\" i na tym się raczej kończy.

Gość VIP............
no na tym sie nie kończy- obelgi, wyzywanie, prześladowanie, obmawianie- dla mnie to nie jest takie nic :( to nie jest przyjemne jak ktoś tworzy wokół ciebie taką atmosferę "bo on ma racje i wie lepiej co masz w życiu robic"

To jest Twoje życie i do czasu kiedy nie zmienią Ci się poglądy można Ciebie skrzywdzić, (czasem niektórzy nazywają to zmuszaniem do myślenia) , mówiąc różne głupoty

Ja waruje jak słyszę, że tak jest dobrze bo przecież wszyscy tak robią, więc tak MUSI być dobrze.

Gość VIP............
żyjemy w strasznym kraju w którym jeśli ślepo nie podporządkujesz sie wiekszości to cię zniszczą- to jest moje zdanie, poparte niestety wydarzeniami z mojego życia

Aborcji stanowczo mówimy NIE!!!! koniec! kropka!

Ja jestem za prawem do legalnej aborcji na żądanie.

Dzien dobry dziewczeta, te za i przeciw aborcji :) Mi tez wydaje sie, ze stalo sie to tak powszechne, ze malo kto tak naporawde wglebia sie w istote tej kwestii. Mnostwo kobiet zabila juz swoje dzieci. Mysle tez ze powinno sie mowic o tym jako o \"\"zabojstwie, dzieciobojstwie\"\" bo wszelkie zwroty typu \"\"wyskrobac, usunac, poddac sie zabiegowi\"\" nie okreslaja precyzyjnie zabicia istoty ludzkiej, wlasnego dziecko, jedynie pomniejszaja katastrofe aborcji. Jezeli bije serce, to istota zyje! jesli spowodujemy ze przestanie jej bic, nazywamy to ZABOJSTWO. To tak apropos okreslen :)

Dlaczego mamy wszystkie jak jeden mąż przyjmować twoj punkt widzenia? Chcesz sobie to nazywać zabójstwem - prosze bardzo. Dla mnie aborcja nie jest zabójstwem. Szanuję twoje zdanie, uszanuj moje. Mieszkam w kraju gdzie aborcja na żądanie jest legalna. Czy to znaczy że mieszkam w kraju morderców? ;)

Biedna opuszczona, bez sr. finansowych mogla sie zastanowic nad zabezpieczeniem, a jesli tego nie zrobila to na dzidziusia czeka mnostwo rodzin. No chyba ze chodzi o figure po porodzie ale to juz na granicy zaburzen psychicznych... Jesli chodzi o gwalt to w jakim stopniu ta nowa istota ludzka ma ponosic koszt? Dlaczego ona? Najpewniej gwalciciel nie zostanie skarany, a spoleczenstwo MUSI kogos ukarac, wiec dalej!! Zabijmy ta mala osobe!

euglena, no to czym jest wkoncu ta aborcja? Ja tez mieszkam w kraju gdzie jest to legalne, ale to niczego nie zmienia. Szanuje twoje zdanie jak najbardziej.

nie rozmawiamy o tym zy zalegalizowac czy nie, a o samej istocie. Nie obchodzi mnie za bardzo czy ktos jest za czy przeciw. Bardziej ciekawi mnie kobiece, ludzkie spojrzenie na ten problem.

Brak mi sił i argumentów na dyskusję z takimi osobami. żadna kobieta o zdrowym rozumie nie urodzi dziecka z gwałtu, bo prócz aspektu psychicznego dochodzi aspekt emocjonalny, wychowanie dziecka z gwałtu będzie przypominało kobiecie oprawcę a to nie wpływa dobrze na psychikę.

Aborcja to usunięcie z ciała kobiety płodu. Płód nie jest dzieckiem, stąd medyczne określenie "płód". Juz kilka razy w różnych topikach pisałam dlaczego jestem zwolenniczką prawa do aborcji, nie chce mi się po raz wtóry, tym bardziej że rozmowy do niczego nie prowadzą. Nie uważam za słuszne przekonywanie kogokolwiek do swojego zdania, szczerze mówiąc to mam w nosie opinie innych na temat aborcji. Życzyłabym sobie jedynie by prawo w Polsce wyglądało inaczej.

Gość prawda w oczy kole...
Bo czym jest niechciany płód jak nie pasożytem? Objada kobietę ze skladników odzywczych, rosnie jak nowotwór w jej ciele wbrew jej woli, sprowadza rozmaite choroby (zylaki, hemoroidy, nudności, problemy z krążeniem, anemia etc to tylko niektóre z wspaniałosci stanu odmiennego). Podpada pod wszystkie wyznaczniki pasozyta na tyle dobrze, że idealnie pasuje do jego definicji; stąd w definicji tego slowa niektóre słowniki umieszczaja zastrzeżenie 'nie dotyczy płodu'. Heh nie dotyczy a jak dobrze sie sprawdza, prawda? Płód nie jest pasozytem jak ciąża jest chciana, bo wtedy kobieta sama decyduje sie na te niewygody uznajac ze urodzenei dziecka jest dla nie j wystarczająca nagroda. Płód niechciany natomiast to 100% towy psaożyt. A co sie robi z pasozytami?// Jest jedna dobra rzecz która mozna zrobic z pasożytem czyli niechcianym płodem: usunąc w cholere!

Usuniecie plodu zapobiega urodzeniu dziecka a wiec i jego zabiciu, smierci na smietniku etc.

nie mowie o medycznych aspektach, a o wlasnym pogladzie. Przyjmuje wasz poglad, nie bede przekonywac do swojego. Ciekawi mnie tylko, wiecie dziewczyny jak wyglada ""plod"" w 8,9,12 tygodniu? Wiecie ze ma nozki, raczki, brzuszek, glowke, bije mu serduszko? Ciekawi mnie jak musi wygladac, by uznac go za dziecko? Ach, pare centymetrow wieksze, ok>... Cieplutko was pozdrawiam, musze ugotowac mojemu aniolkowi obiad. Ppapa

właśnie aspekt medyczny jest jednym z argumentów zwolenników, bo niby czemu ma nie być? :-o Nie ciekawi Cię czemu "płód" nazwano "płodem" a nie dzieckiem czy człowiekiem?