Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oj ale boli

Jakie najlepsze tabletki na bóle mesntruacyjne?

Polecane posty

Gość oj ale boli

Jak mam okres strasznie boli mnie brzuch tak, że wymiotuję, znacie jakieś tabletki przciwbólowe które naprawdę pomagają? Barłam Nospę ale jest do niczego, ibuprom nie pomaga za bardzo.

Gość aaaalaaaa
Pabialgina

Gość kamcioczek
nospa jest do niczego, podobnie jak apap. Mnie pomaga ibuprom max, a dla Ciebie może ketonal, z tym że to jest na receptę

Gość hmm hmm hmm hmmm
Ja stosuję Nurofen Ultra coś tam takie magiczne, czerwone tableteczki.. mi pomagają.

Gość ppppppppppppp
pyralgina dla mnie jest super

Gość buziaczek334
ketonal

Ja miałam takie bóle że nic nie pomagało... dopiero po wizycie u ginekologa problem został rozwiązany...Przepisał odpowiednie tabletki od bólu i kłopot z głowy...

Gość buziaczek334
bralam wszystko apap ibuprom max nurofen no spa...itd ketonal jest super na recepte zaplacilam za niedo 4 zl... jest silny bierze sie co 12 godz.. teraz nie uzywam go odkad biore tab antykoncepcyjne pomagaja mi tez na bole

jest w 50 i 100. Naprawdę super, bo działa prawie o wieczora. A wcześniej wiłam się z bólu

ketonal, dawniej były dobre tabletki promiss ale już je wycofali

Gość pchlasachrajka
aulin, na recepte ale pomaga od razu i ma mniej skutkow ubocznych niz ketonal

Gość viviennee
Czy jeżeli podczas okresu ból jest bardzo silny to zawsze miesiączka jest obfita? I odwrotnie? Czy to nie ma znaczenia?

Gość pchlasachrajka
chyba nie ma znaczenia, bo ja mam straszne bole pierwszego dnia a miesiaczek nie mam mocnych

Gość tylko
ketonal. Nic innego nie działa na mnie

Gość to nie jeździj
tramal

Gość pchlasachrajka
a ten tramal to na recepte ?

Gość mmme
Nurofen Plus (ma dodatkowy składnik-kodeinę), pomaga przy średnio silnych bólach, bez recepty. Na takie masakrczne działa coś silniejszego - np Ketonal, ale on jest faktycznie na receptę.

Gość Blagam pomocy
ketonal jest tragiczny :O Nie bierzcie tego... Rozwala nery. Naprawde, lepiej sie pomeczyc niz to brac :O

Gość Blagam pomozcie
polecam Nerwosol i Rutinoscorbin na te problemy ;)

Gość niebieskooookaa22
mi pomaga ibuprom max, albo sprint caps, może byc i nurofen- zawierają ta samą subst. leczniczą: ibuprofen :) apap zawierający paracetamol w ogóle na mnie nie działa :o słuchajcie mam w domu takie okłady zelowe do stosowania na zimno i na ciepło (stosuję zimne-włożożone do zamrażarki przy bólu głowy, kłade na skroń i pomaga) tylko zastanawiam się czy można je wykorzystac do położenia je na brzuch, ale chyba w formie ciepłej? ale boję się ewentualnego krwotoku np....... jak myślicie?

nie radzę ketonalu. Obecnie najmocniejsze tabletki na rynku dostępne bez recepty to \"Solpadeine\" Polecam wersje rozpuszczalna. Zaczynają działać już po 10-15 minutach, bardzo szybko wchłaniają się do krwi i efekt przeciwbólowy utrzymuje się około 7h Z tym, ze kosztują ok. 10zł

Gość niebieskooookaa22
no dokładnie nervosol może pomóc... bo jak ja napiję się np. piwka to odrazu mi lepiej, bo rozkurcza mięśnie brzucha i mniej boli (znieczula?:P ) :) ale tlyko gdy zostajemy w domu

Czerwony Ibuprom (ten w otoczce). Ketonal. Brałam 2 tabletki Ketonalu rano i brzuch nie bolał przez cały dzień. W dalszym ciągu fatalnie się czułam (napady gorąca, senność, rozbicie, rozdrażnienie), ale chociaż pozbyłam się bólu. Ketonal, to silny lek na receptę. Nie zaszkodzi, o ile będziesz go brała tylko w trakcie miesiączki i gdy nie będziesz przekraczała zalecanej dawki. Ja za Ketonal płaciłam 10-12 zł.

vegantalgin to z tych nie na receptę. Mi osobiście pomaga tylko Ketonal, ale raczę do niego brać jakoś osłonkę na żołądek, bo rozwala:/ pozdrawiam

Gość toczekkkk
Odkad pamietam mam bolesne @. Na poczatku bralam nospe-nie pomagalo. pozniej ketonal-nie powiem bylo dobrze, ale niszczy podobno nerki wiec przestalam go zazywac. Od roku biore SOLPADEINE(w postaci tabletek musujacych badz zwyklych tabletek do polkniecia). naprawde mi pomaga

Gość ewelina494845
Ja także miewam bolesne miesiączki i jedynym lekiem który mi pomaga jest Gardan https://adamed.expert/product/gardan/. Działa na prawdę szybko i skutecznie. Spróbuj może Ci pomoże.