Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chcialabym byc poliglotka

ile macie lat i jakie znacie jezyki, kiedy sie ich uczyliscie i jak?

Polecane posty

:)

Gość fgsdkljagfldsj
ja mam 15 lat, ucze się niemieckiego i angielskiego i oba umiem...hmmm średnio?

uczysz sie tylko w szkole, czt moze jakies kursy?

15 lat, angielski na poziomie FC / CAE - ucze sie 6 lat francuski na poziomie A2 - 4 lata

Gość fgsdkljagfldsj
Uczyłam sie angielskiego na kursach, ale to tyle samo daje, jak bym sobie sama posiedziała nad ksiażką i słownikiem, a do tego oglądam angielską (bo niemieckiej nie lubie) telewizję bez napisów:P

Gość fgsdkljagfldsj
a ty autorko ile znasz? i ilu sie uczysz? bo ja wcale nie mam tak wielkich ambicji żeby być poliglotką, wystarczy mi dobrze angielski i komunikatywnie niemiecki

angielskiego ucze sie juz z 9 lat-tylko w szkole i niewiele z niego potrafie, ale traz jakos obudzila sie moja ambicja i chce znac go dobrze, bo wiem, ze tzreba. niemieckiego uczylam sie 2 lata- w licuem, bardzo polubilam i latwo go przyswajalalam, moze kiedys sie jeszcze za niego wezme. rosyjski-ucze sie intenmsywnie teraz, na studiach. gdy opanuje angielski i rosyjski mam zamiar wziac sie za niemiecki..a moze kiedys jeszcze hiszpanski?kto wie, ale to w dalej przyszlosci.. mam 20 lat

Gość ojej zgadzam sie ta
angielski -bdb ,podstawowka i liceum, ale to takze dzieki wyjazdom zagranicznym francuski i niemiecki- uczylam sie, ale niestety malo co pamietam :( zamierzam zaczac hiszpanski :P mam 22 lata

angielski- biegle. W tym jezyku porozumiewam sie na codzien niemiecki- podstawy ze szkoly hiszpanski- w trakcie nauki (ucze sie sama)

Gość o żesz w morde
mam 28 lata i znam koło 200 jezyków uczyłam sie ich juz od 19 roku zycie :classic_cool: i bede sie uczyc dalej

cos zauwazylam, ze hiszpanski ma branie:D ja angielski bede we wlasnym akresie teraz szlifowac, na szczescie mam go jesczze 1 sem na studiach, wiec jest mi trohe latwiej, bo to zawsze wiecej kontaktu a pozniej zmaierzam juz sama go przucisnac.ostatanio zauwazylam, ze bardzo teksty piosenek po angielsku, czy ogladanie filmu bez lektora ale nawet z napisami juz cos daje, bo wylapuje slowka..i czegos tam zawsze sie ucze..

homerkowa-->jak mozesz uczyc sie sama? podziwiam, jak mozna sie uczycjezyka od podstaw sammemu, w domu.. a uwazacie, ze warto zapisywac sie na kursy?

Mam 28 lat Włoski - poziom bardzo dobry (nie mam odwagi powiedziec, ze perfekt - cale zycie sie uczyc bede ;) - nauczylam sie bedac kilka lat w IT oraz wczesniej na prywatnych lekcjach. Angielski - poziom dobry (kiedys lepiej bylo ;)) nauczylam sie na kursach i w szkole sredniej gdzie mielismy 6 godzin tygodniowo ang i 2 h niemieckiego (niemieckiego nie umiem juz ni w zab :P). Hiszpanski kumam w 85%, bo podobny do wloskiego jest :] 🖐️

wloski - prawie perfekt (mieszkam we Wloszech i tam studiuje) angielski i niemiecki - na poziomie srednim (ucze sie tych jezykow od dziecinstwa ale poniewaz nie mam za bardzo mozliwosci ich uzywac to troche pozapominalam).

Gość
25 i pół roku :) angielski - dobrze, 8 lat rosyjski - dobrze, 9 lat włoski, słabo - 2 lata

hiszpanski bardzo dobrze mieszkam tutaj poltora roku...przed przyjazdem nie umialam praktycznie nic poza buenos dias...angielski (uczylam sie 8 lat)rozumiem ale jak zaczyman rozmawiac to nieswiadomie zaczynam mowic po hiszpansku...a przyznam szczerze ze kiedys moglam swobodnie po angielsku rozmawiac...rosyjskiego uczylam sie w szkole podstawowej i sredniej ale jakos tak mi sie nie przyjal...juz nic nie pamietam...mam 23 lata i powiem szczerze ze najwazniejsza jest praktyka bo ja hiszpanskiego nie uczylam sie nigdy,tutaj bylam zmuszona...poza tym nie mam kontaktu z polakami i rozmawiam calymi dniami tylko po hiszpansku...doszlo do tego ze od jakiegos roku mysle po hiszpansku...powodzenia🌻

stara mam to samo :P jak mnie pyta w miescie obcokrajowiec po ang jak dojsc gdzies tam to ja mu wyjezdzam z vai sempre dritto :P calkowicie nieswiadomie.. a angielski przeciez znam :/

Gość michelle11
Zanim zaczniecie sie przechwalac iloma to jezyka wladacie wyjedzcie za granice i zweryfikujcie swoje umiejetnosci, bo rozwiazywanie cwiczen gramatycznych i pseudokonwersacje na zajeciach w Polsce, a prawdziwa, czynna znajomosc jezyka to dwie rozne sprawy...

Gość michelle11
Marg, gdzie w Hiszpaniii mieszkasz?

Gość sdnfdsoihnviedsovds
francuski - bardzo dobrze (studiuje) włoski - kiepsko, 3 rok mam lektorat, ale nie znosze :/ angielski - tylko w LO - komunikatywnie niemiecki, slowacki, lacinski - podstawy

Chcialabym byc poliglotka--->W miejscu gdzie pracuje jest wiele osob ktore porozumiewaja sie wlasnie w jezyku hiszpanskim. Ucze sie sam na ile czas mi pozwala, slucham plyt ja jade samochodem, ...

Ja akurat ze znam wloski prawie perfekt (pisze prawie bo perfekt to chyba znaja tylko wlosi i to tez nie wszyscy:)) to wiem bo mieszkam we Wloszeh i codziennie weryfikuje tu jezyk szczegolnie teraz w okresie sesji egzaminacyjnej. Angielski kiedys umialam swietnie. W liceum uczestniczylam w wielu olimpiadach, mature zdalam na 6, do tej pory testy gramatyczne potrafie rozwiazac dobrze, niestety kiepsko u mnie z mowa oraz z zasobem slow. Nie uzywajac na co dzien i nie powtarzajac zapomina sie. Niemiecki znam srednio. Z gramatyki jestem nawet calkiem, ale podobnie jak z angielskim mam klopoty z mowieniem i slowkami.

Ja mam 23 lata i znam doskonale 2 jezyki - swoj i mojego chlopaka... opanowalam je w 100% ;)

znam 4 języki dwa od butów perfekt, polski kiepsko i niemiecki kiepsko

Nie rozumiem co chcesz zainsynuowac ze niby sie przechwalam? Napisalam prawde. Skoro mieszkam we Wloszech to normalne ze operujac na codzien tym jezykiem znam go bardzo dobrze. A pozostale napisalam ze znam dobrze na poziomie gramatycznym ale przez nieuzywanie ich sporo mi sie zapomnialo. Nie wiem gdzie ty widzisz jakis brak skromnosci. Napisalam tak jak jest.

Gość szakalaka
Angielski biegle niemiecki komunikatywnie hiszpanski komunikatywnie francuski komunikatywnie rosyjski biegle