Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chcialabym byc poliglotka

ile macie lat i jakie znacie jezyki, kiedy sie ich uczyliscie i jak?

Polecane posty

Gość pati1986
no drogi , natansza kawalerka kolo 350 E a pokoj 200E miesiecznie

Gość michelle11
Ja chce w tym roku poleciec do Rzymu i Barcelony. Kto byl o moze sie wypowiedziec o "urodzie" tych miast?:)

Gość michelle11
Pati, 200E za pokoj?? Chyba chcialas napisac 500E...Gdyby wynajem pokoju kosztowal 200E, to ja teraz pisalabym z Paryza:D

Gość pati1986
ja z moim kupilam mieszkanie, oczywiscie jak kazdy na kredyt, ale wiecie to jest przesada 250 000 E za 4 pokoje , mieszkanie mniejwiecej 170 m, strasznie drogo i to jescze na przedmiesciu

Gość pati1986
michelle mieszkalam jako studentka w centrum paryza placilam 200E jaks sie poszuka to sie zanjdzie akt ze miescilo sie w pkoloju lózko i tyle, ale to jest pokoj :D a 25 m kawalerka w 92 departamecie kosztuje 350 z mediami trzeba wiedzeic ggdzie szukac ;)

Gość michelle11
A 92 departament to jaka dzielnica Paryza?

Gość pati1986
jak sie jedzie zacAc to sie nie partzy na warunki tylko zeby bylo jak najtaniej, lozko kibel internet mala lodowka i juz. byle przezyc i potem sie czlowiek dorabia

kurcze ale faktycznie dziwnie się czyta po francusku...:( znalazłam tekst piosenki i chciałam sobie śpiewać a tu co ...słowa zupełnie inaczej się czyta niż pisze...nawet nie powiedziałabym że to to słowo właśnie śpiewa alizze że może to nie ta piosenka ale jednak...zwariowałam "D

Gość pati1986
to nie jest dzielnica paryza jest miasto paryz i ono jest podzielone na dzielnice a depatramenty to wszystko co znajduje sie za paryzem w regionie ile-de-france tam gdzie jezdza RER. do 92 departamentu jedzie sie przez 15 16 i 17 dzielnice paryza na poludnie do 78 kierunek wersal

Gość michelle11
Cii, czytanie we francuskim jest najprostsze. Zrozumiec zabojada, to dopiero wyczyn:D

Gość pati1986
fakt fakt :d francuski jest git :D czytanie rozumienie to hehehe niezla gimanstyka :D

Gość michelle11
Jesli chodzi o rozumienie, to najprostszy jest wloski. Mowia szybko, ale da sie zrozumiec. Hiszpanski tez jest ciezki, bo Hiszpanie strasznie seplenia.

Gość michelle11
Pati, wiesz moze gdzie Paryzanie zamieszczaja ogloszenia, jak szukaja aupair? Mysle, ze bedac aupair czlowiek najszybciej nauczy sie jezyka...

Gość pati1986
no seplenia ale ogolnie szybo da sie zrozumiec i wymawiaja kazda litere, nie tak jak we francuskim

nie no z hiszpańskim nie jest chyba tak źle :) ale ten francuski to mnie teraz zabił :) myślałam że nie jest aż tak źle ...

Gość pati1986
michelle chodz na gg 9931125

Gość michelle11
Masz moze Skype'a? Tam tez jest opcja czatu...

Gość pati1986
patka0686

Gość pati1986
michelle dodajesz mnie?

Gość a too tylko ja
francuski biegle, włoski bardzo dobrze (czasem słowa brakuje, ale to nic), angielski tak że się dogadam

Gość a too tylko ja
lat 19, francuski w szkole francuskiej i od 2 lat w pracy z Francuzami, włoski w tej samej szkole i na studiach, angielski tyle co sama liznęłam + ze 3 klasy podstawówki

angielski bdb, francuski + niemiecki komunikatywnie, kiedyś zaczęłam hiszpański ale z tego co pamiętam, miałam trochę za mało silnej woli, żeby byś samoukiem :)

Gość fefew
mam 30 lat od 22 lat uczę się angielskiego i potrafię na poziomie podstawowy plus tak naprawdę wziełam się za niego tak na dobre 1,5 roku temu i widzę efekty ale i tak jest słabo. Angielski to podstawa wiem ze bez niego mogę zapomnieć o dobrej pracy bo niestety nie mam żadnego fachu po za niepotrzebnymi w sumie studiami.

Gość gość
Wy nawet polskiego nie znacie...

Gość gość
19, angielski dość biegle i podstawa hiszpański, może trochę więcej niż podstawa ale jeszcze nie zaawansowany