Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chcialabym byc poliglotka

ile macie lat i jakie znacie jezyki, kiedy sie ich uczyliscie i jak?

Polecane posty

Gość pati1986
wiesz jest tak masz wyraz dzielisz go na sylaby zawyczaj usuwasz srodkowe sylaby wstawiasz na ich miejsce jajas samogloske i dajesz 1 sylabe na miejsce 2 i 2 na miejsce 1 tak przynajmniej to tlumacza francuzi :D ja kulam na pamiec :D

dziewczyny, podziwiam was:) super.. :)🌼

Gość pati1986
mi sie zdazylo :D chcialm mojemu misiowi powiedziec ze mnie tylek boli bo sobie siniaka nqabilam i powiedzialam mu j`ai mal au cul(boli mnie tylek) :D co znaczy ze tylke mnie boli ale dlatego ze mnie ktos w niego niezle dojechal analnie :d ale we francuskim jest pelno podobnych slow i wyrazen :D

Gość pati1986
jezu jak sie ze mnie smial nigdy tego nie zapmne :d

hahaha:D:D:D:D:D:D

Gość ta najgorsza.
mam 20 lat. języki, które znam: angielski: uczę się go odkąd skończyłam 4-5 lat (jeszcze zanim poszłam do przedszkola), znam go na poziomie zaawansowanym niemiecki: od 4 klasy podstawówki do 3 kl gimnazjum- umiem średnio, nigdy nie lubiłam rosyjski- 3 lata w liceum- język znam dość dobrze(jest łatwy i miałam wymagającą nauczycielkę) łacina- 3 lata w liceum- troche znam ale jest dosc skomplikowana poza tym chcę znac francuski, hiszpański i jakies mało popularne np islandzki, jezyki skandynawii ogólnie lub jakies inne ciekawe..wszystko przede mną;)

oj mnie sie zdarzyly. Najlepsza taka jedna. A wiec byl taki czas ze mylily mi sie dwa slowa "le palle" ktore oznaczaja meskie jaja:)) oraz" le spalle" ktore znacza plecy. Nie wiem czemu ale ubzduralo mi sie ze to oba slowa maja jedno znaczenie plecy. W ktorys weekend (to byl juz czerwiec) pojechalam nad morze gdzie sie bardzo spieklam no i po powrocie opowiadalam znajomym ze spieklam sobie plecy stymze uzylam slowka "mi sono bruciata le palle". Ludzie sie na mnie dziwnie popatrzyli ale nikt nic nie powiedzial. Potem powiedzialam to samo mojemu chlpakowi (juz mezowi) i gdy to uslyszal zaczal sie smiac. Okazalo sie ze powiedzialam znajomym ze spieklam sobie jaja.

jak juz wspomnialam pracuje w barze...ja jeszcze kilka miesiecy temu nie wiedzialam ze jak ktos mowi conejo(krolik)to czsami nie ma na mysli zwierzataka tylko kobieca myszke miedzy nogami....i zbieralam zamowienie przy stoliku i tu jeden taki mnie pyta czy mamy conejo na sniadanie a ja glupiutka odpowiedzialam ze zapytam szefa....hehehepozniej mi to wytlumaczyl moj aniolek...

Gość a moze plytki
mam 19 lat j niemiecki: biegle ucze sie od kiedy zaczelam mowic;P j. angielski 7 lat mysle ze tez calkiem dobrze mi idzie j francuski uczylam sie przez 2 lata wiec tylko troszeczke rozumie ale chcialbym sie jeszcze keidys nauczyc j. wloski wlasnie zaczleam rok temu wec tez niewiele umiem ale cieprliwie pracuje nad tym:)

Wiatm, Płynnie mówię po angieslku, niemiecku, rosyjsku oraz hiszpańsku. teraz uczę się francuskiego i łaciny:P

Gość a moze plytki
o zapomnialam o lacienie:P ale ja znam tylko pod zwgledem farmaceutyczno-bilogicznym:)

\"Takich zachowan nie wolno spuszczac ze smyczy\" Y... to co przepraszam, masz zamiar nas wychowywac? mysle, ze takiego jadu jaki sączy sie z Twojego rozdwojonego języczka, rowniez nie nalezy tolerowac. Parafrazujac Twoja wypowiedz.. przykro, ze zawisc i bezpodstawna chec pouczania innych ludzi w polskim narodzie nie zanika...

heheeh to tak jak w hiszpanskim z la polla y el pollo...jedno to meski czlonek a drugie kurczak....

nie zwracajcie uwagi na dzikuske ej dziewczyny super mialyscie wpadki:D

madzia067 ->madzia znasz wszystkie te jezyk, ktore ja chcialabym opanowac.ile mas zlat?

Gość pati1986
mi sie najbardzije podobalo jak z moim juz mezem pojechalm zeby poznac rodzicow do Czarnogóry :D I pytaja sie mnie jak na mnie znajomi mowia bo Patrycja to tak oficjanie wiec zaczynam mowie ze PATKA a oni w smiech... pozniej sie okazalo ze to znaczy meski czlonek w normalnym serbsko-chorwackim a w slangu sex analny :D

22 lata: angielski - CAE francuski - 5 lat niemiecki - 4 lata rosyjski - 2 lata łacina, ale tylko prawnicza:P potrafie się jeszcze dogadać po włosku, ale nigdy się nie uczyłam, mam Włochów w rodzinie i to dlatego

Gość pati1986
up

pati to teraz masz fajna ksywke w rodzinnym gronie....hehe dobre

Gość pati1986
hehe no wlansie nie :D zostałam rzemianowana na Patyyyyyyyy co nie za bardzo lubie :D ale lepsze to niz sex analny :D

Gość michelle11
Pati, jeszcze Cie troche pomecze:D Jak mowisz po francusku, to zwracasz uwage na rozne rodzaje 'e' i 'o'? I jakie 'r' wymawiasz?

wiesz wydaje mi sie ze to patyyyyy jest 100 razy lepsze niz sex analny...

z tym r tez mam problem bo tutaj wystepuje podwujne r i jak r jest na poczatku wyrazu to trzeba je powiedziec twardo i moj facet smieje sie ze ja tego r nie wypowiada...ale smieje sie w pozytywnym znaczenu...on to uwielbia i czasami mnie prowokuje zebym mowila slowa z r....

Gość Halynka z mlynka
97 lat , znam 14 jezyków indoeurpejskich :-)

Gość pati1986
wiesz na E nie zwracaj uwagi bo to E jest w zaniku i tak naprawde zalezy od regionu, jedyne co jest wazne by rozrozniac je przy pisowni, ale naprawde jes ono w regresji co do "o" to po pewnym czasie sama juz wiesz kedy co nalzey powiedziec o jest banalne a r hehe jak bylam mama to mnie kolega francuz go uczyl pamietam, mielismy swietna zabawe :D ale r tez nie jest reudne, jesli wymawiasz je jak polskie r to tez rozumieja nie ma problemu :d ale lepiej jednak nauczyc sie tego r łądniej to poprostu brzmi :)

Gość michelle11
Jak to 'e' jest w zaniku? Przecie jedna z charakterystycznych cech francuskiego jest e zamkniete i otwarte. Od wymowy tego e zalezy czasami znaczenie wyrazu lub czasu.

Gość michelle11
Marg, masz problem z podwojnym r na poczatku wyrazu? Przeciez my Polacy potrafimy wymawiac takie mocne rrrr:D

tak polacy wymawiaja bardzo moco r w takich dwoch wyrazach szczegolnie....moze za malo takich slow uzywam hehe;P

Gość michelle11
W jakich wyrazach?