Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

AnnMarie

Czy TŁUSZCZAKI sa niebezpieczne..?

Polecane posty

Gość lady mary
Nie odpowiem Ci wprost na Twoje pytanie, bo nie jestem lekarzem.Zyję z tłuszczakiem na lydce już od kilku lat. Gadzina jest wielka ok.8 cm średnicy, ale płaska. W najgrubszym miejscu ma ok.centymetra,może mniej,co czyni ją prawie niewidoczną. Kto nie wie ,nie zauważy. Lekarz odradzil mi usunięcie, bo ponoć, tluszczak nie jest niebezpieczny, a po operacji pozostalaby mi spora blizna. Nie odczuwam żadnych większych dolegliwości,jedynie kiedy dłużej posiedzę , ta noga lekko drętwieje. Myślę ,że tłuszczak hamuje nieco krążenie krwi w tej nodze. Jednak najlepiej zapytaj o radę swojego lekarza .

Gość aaa-nka
wg mnie aby przeciwdziałać powstawaniu tłuszczaków dobrze byłoby zastosować dietę oczyszczającą warzywno-owocową na podst. książki dr Ewy Dąbrowskiej "Ciało i ducha ratować żywieniem". tu topik z dietą: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3170829&start=2490

generalnie to [patologiczna zmiana, ale nie złosliwa, i właśnie może dawac objawy miejscowe, jak ucisk czy coś takiego... nie martw sie na zapas:}