Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Veroni1122

Praca w Super-Pharm

Polecane posty

Gość jhguyjgu
dyrektorka i kierowniczka to skończone suki

Gość Pańcia82
Naprawdę mocne .....skąd tyle w Tobie negatywnych emocji?

Gość Aligatorek80
Dziewczynki , Ring wolny ! Błotne zapasy. Będzie bardziej ciekawie i emocjonująco. Zajmijcie się lepiej solidnie pracą

Czy jakieś premie świąteczne albo akcje odsprzedażowe są organizowane dla pracowników??

Gość MATRIX 24
i jak tam po balu karnawałowym SPP ?

Hej! Chciałabym sie dowiedzieć jak wygląda praca w SP jako pomoc apteczna? :))

Ktoś kiedyś zapytał o zniżki na kosmetyki. Najlepiej zapisać się do jakiejś firmy dystrybutorskiej i wtedy masz zniżkę:P Ja np współpracuję z fm group i mam zniżkę na wszystkie produkty 30%:P A tam są nie tylko perfumy i kosmetyki ale także chemia gospodarcza i więcej można sobie zaoszczędzić:P Można się również zaangażować jako menadżer i dorabiać sobie:P

Gość fionaaaa
Zgadzam sie z gzella.Nie polecam pracy w starym browarze w poznaniu.

Gość didididididididi
Odnosnie pracy w SPP w starym browarze w poznaniu to co to sie tam dzieje od jakiegos czasu to przekracza ludzkie pojecie.Non stop zmieniaja sie menadzerowie dzialu ogolnego.Zwalniaja sie sami bo nie wytrzymuja kontaktu z pania dyrektor ktora robi im niezle jazdy jak cos nie idzie i obroty spadaja.Porazka.Na aptece tez ostatnio duzo sie dzieje.Zwalniani sa pracownicy z dlugoletnimi stazami bo nie podobaja sie juz pani dyrektor.Czlowiek pracuje tyle lat i tak jest doceniany.Nie warto pracowac sumiennie i z zaangazowaniem bo to i tak nigdy nie bedzie docenione.Kierownicy zmian to tez totalna porazka.Gowniary bez wyksztalcenia i matury ktore uwazaja sie za niewiadomo co.Nie polecam tego miejsca.

Gość ffffff
dididid... dzięki za komplement ;p jeśli ktoś nie ma mgr przed nazwiskiem a mimo to pracuje na takim stanowisku to raczej oznacza że firma docenia umiejętności pracownika a nie to co kto ma na papierku. Dziewczyny w starym browarze radzą sobie bardzo dobrze. Może i się tam sporo ostatnio dzieje ale praca jak praca masz lepszą to się ciesz :)

Gość rysileek
jaka tam opieka socjalna chyba że boża ręka oraz dobroć kierowników zmiany i dyrektorów

Gość ddjdjdk
no jasne masz przerwy po 15 min i jeszcze cie KZ moze wgonić na kase bo akurat w tym czasie jest kolejka. spokojnie zjeść nie można jak człowiek pracuje po 12 godzin.

Gość rysileek
przed świętami wszyscy pracują do upadłego i nie mają sił pogadać albo dostali od samego guru zakaz chwalenia SP?!

Gość gość
hej

Gość gość
Co nowego w SPP ?

Gość gość
chyba nic sie nie zmieni, odeszłam 7 miesięcy temu i jest coraz gorzej... od mojego odejścia było chyba z 6 dziewczyn które zwalniały się po miesiącu zresztą czemu się dziwić za takie warunki pracy i pensję w wysokości 1100zł a te roczne podwyżki to 20-50 groszy brutto dla pracownika śmiechu warte. najgorsza praca jaką miałam, nikomu nie polecam ,,, karta multisport i pakiet lekarski ale to większość podobnych firm teraz ma więc to nie jest coś specjalnego Firma która wyzyskuje i niszczy ludzi, mówiąc o więziach jak rodzina szacunek... sama nie posiada ich do pracowników. tak opowiadac można cały czas...

Gość gossscikii
Dokładnie! Im wiecej donosisz tym więcej zyskujesz. Wyzysk, poniżenie i zwalnianie z byle powodu. Tak przynajmniej jest w spf SCC. Ponadto zatrudnianie po znajomości i robienie wszystkiego, żeby tylko zwolnic pracownika a w to miejsce zatrudnić swojego.

Gość ;))))
wiecie co, pracowałam kiedyś przez dłuższą chwilę w spp, i jeśli mam dawać komuś radę-to nie warto- teraz pracuję gdzie indziej ale też w usługach-,zarabiam dużo więcej, (-jestem w stanie sobie nawet zaoszczędzić w pharmie to było niemożliwe przy takich zarobkach)robiąc o wiele mniej;) dla tego szukajcie, zaczepcie się na chwilę bo pracować gdzieś trzeba, ale nie warto przywiązywać się do pracy w tej firmie, tam szanse ma zaistnieć osoba która kabluje, lub włazi w tyłek...a przy takich zarobkach...takie wymagania, i podejście do pracownika... to była moja pomyłka naprawdę...nie odpowiadały mi zarobki, atmosfera-tj.ciągłe kablowanie, mało inteligentne plotki..., grafik, zachowanie osób kierujących zespołem...wszystko na nie, dla tego postanowiłam odejść, to jest moja druga praca po odejściu z spp, poprzednią zmieniłam tylko ze względu na finanse, bo tu gdzie jestem teraz zaproponowano mi więcej, w tych dwóch nowych firmach, jest o niebo lepiej niż w owej drogerii- dla tego żałuje, ze tak długo tam pracowałam...;) aha i tak żeby kogoś nie urazić, nie oceniam całej sieci, znam tylko kilka sklepów warszawskich tj.opinie pracowników, w jednym sama długo pracowałam -nie mam pojęcia o warunkach płacy i pracy farmaceutów i techników-choć narzekania też słyszałam;)

Gość ktoś:-)
zgadzam się z wypowiedzeniami ja także odradzam tam prace traktują ludzi jak śmieci i myślą ze każdy będzie się uśmiechał i mówił o jak tu jest super, płaca aż zal się robi a robią tam obóz pracy

Gość gość
Super Pharm jest całkiem fajny.

Gość gość
może ktoś napisać jak wygląda praca na kasie w SP?

Gość esdzejgm
Prace w superpharm wspominam w miare ok, nie mam porownania co do innych sieciowek, ale gdzie indziej jest pewnie podobnie. Pracowalem tam przez 3 lata, z czego ostatnie miesiace spedzilem na zwolnieniu i tak sie zlozylo ze w tym czasie znalazlem akurat lepiej platna, duzo ciekawsza prace. Na poczatek, jako miejsce pierwszego zatrudnienia zle nie jest, ale nie polecam siedziec tam dluzej, 3 lata to zdecydowanie za dlugo. Imprezy firmowe, prezenty na swieta- wszystko spoko, ale mogliby wiecej placic. Praca lekka nie jest, przerwy rzeczywiscie krotkie, a kolejki w sklepie dlugie, a jak ich nie ma to nie wypada postac dluzej niz minute nie robiac czegokolwiek- najlepiej udawac ze cos sie robi, bo jeszcze sie kierownik przyczepi. Kierownik sie czepia bo czepia sie menager a do tego z kolei dyrektor, takze do samego kierownika nie mozna miec nigdy pretensji. Jesli marzycie o "karierze" kierownika zmiany to moze wam sie udac, ale na 90% dalej nie zajdziecie, a samo stanowisko kierownicze poza ladnie brzmiaca nazwa i 200-300 pln wieksza pensja nie jest zbyt ciekawe a odpowiedzialnosc nieporownywalna. Najbardziej tesknie za osobami z ktorymi pracowalem, zgrana ekipa pracujaca od dluzszego czasu... bo wiele osob przychodzilo i odchodzilo szybko. Sory za brak polskich znakow Nie namawiam, nie odradzam, szukajcie a znajdziecie. Pozdrawiam

Gość esdzejgm
Ktos pytal o prace na kasie, jak wyglada. Kasjer nigdy nie jest tylko kasjerem, czyli nie stoi caly czas przy kasie. Dostajesz na poczatek kase, z drobnymi ktore zostaly kasjerowi z dnia poprzedniego, dostajesz ewentualnie wiecej drobnych -"rozmianke" ktore potem musisz oczywiscie oddac. Stoisz na kasie, rozladowujesz kolejki, jak sie zmniejsza to odchodzisz od kasy, pod warunkiem ze jakis kasjer zostal jeszcze do obslugiwania. Poza kasa najwazniejsze jest uzupelnianie towaru na powierzchni sklepu zazwyczaj wg wytycznych kierownika lub po prostu wedle wlasnego uznania jesli masz poukladane tez w glowie. Przerwa 15-20 minut, wiele sie nie nawypoczywasz, zalezy jakie w sklepie kolejki i ilu kasjerow danego dnia, ale sa takie dni ze sie od kasy nie odchodzi. Pod koniec dnia zliczasz cala kase, odkladasz tyle ile dostales na poczatku dnia- oczywiscie jak najdrobniej sie da- aby kasjer ktory wezmie je po tobie mial czym wydawac. Nieraz tak bylo ze nie bylo co odlozyc to sie odkladalo samymi 50zl, no ale zazwyczaj jakies tam drobne kierownicy maja do dyspozycji. Akurat w przypadku wydawania nie zostalem nigdy na lodzie, zawsze jakis kasjer mial cokolwiek rozmienic, w innych sklepach z wydawaniem jest duzo gorzej (tu wypowiadam sie jako klient). Oczywiscie regulki do wyuczenia Dzien dobry, czy posiada Pan/Pani karte stalego klienta/lifestyle Gdy nie ma to proponujemy wyrobienie. Jak zakupy sa powyzej jakiejs kwoty (ok 20-25zl) proponujemy produkt specjalny- koniecznie :). Kwota i wydana reszta tez powinna byc na glos no i do widzenia. Jest tez ktos taki jak tajemniczy klient, ktory co jakis czas przychodzi i ocenia caly sklep, konsultantki, farmaceutow, kasjerow, pomoc na sklepie no i obsluge klienta przy kasie. Jak ladnie wszystko powiesz to dostaesz stowke w prezencie. pzdr

Gość gość
Moje drogie Panie marudzicie wszystkie wszedzie dobrze gdzie nas nie ma :) poprostu praca to praca jak zaczniecie się zajmowac tym co trzeba a nie plotkowac co kto z kim jak po co łatwiej życie bedzie szło no i praca w klażdej pracy jest tak samo Wszedzie dobrze gdzie nas nie ma więc albo pracujecie w super Farmie albo szukacie sobie innej pracy ja nie należe do załogi super farm tylko sprzątam :))) ale wy niestety robicie to samo :) tylko tego nie zauważacie .Więc jak chcecie żeby was zauważano do roboty drogie Panie głowa do góry i robic swoje i nie gadac nie pisac a jak cos Macie do g\kogos to isc porozmawiac a nie zaplecami:)))) Pozdrawiam

Gość Ewunia1000
Hej Piszecie o konfliktach farmaceutów z resztą personelu....jak jest w Wawie , naprawdę są zgrzyty i z jakich powodów?

Gość gość
witam Was, wiecie może drogie Panie ile zarabia się w kadrach w SP? tak na "oko" Mam mieszane odczucia co do SP wszystko niby pięknie ładnie jednak czytając wasze wypowiedzi sama nie wiem..... jednak pracować gdzieś trzeba, proszę o szybką odpowiedź. Z góry dziękuję.