Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kolczykos

co zrobić by ucho się wygoiło?

Polecane posty

Gość kolczykos

Przekułam uszy już ponad pól roku temu. Jedno mi się super zagoiło ale drugie do tej pory jakos się nie chce zagoić :( Nosiłam te kolczyki ze stali hirurgicznej od kosmetyczki i nic:( srebrne jeszcze gorzej bo ropa się tworzyła... teraz zaczełam nosić złote ale tylko na noc bo boje się że zgubie- nosze od tygodnia i też niewielka poprawa jest. nie wiem co mam zrobić? Dodam ze moim problemem nie jest jakaś ropa twrząca sie tylko to ucho po zdjeciu kolczyka i przy zakładaniu krwawi mi poprostu :(

Gość taka jakas see
ja tez mialam problem z zagojeniem sie jedego ucha ale z czasem samo sie zagoilo tyle,ze nosila ciagle te same kolczyki i od czasu do czasu krecilam kolczykiem w ropiejacym uchu

Gość kolczykos
hmmm te same kolczyki bez zdejmowania? ale z czego te kolczyki były? złto, srebro, metal? ja nosiłam przez 3 tygodnie niedawno ze stali hirurgicznej i nic :(

Gość musisz..
ponosić złote dłużej to powinno się wygoić.

Gość kolczykos
odnawiam.

przemywaj czesto spirytusem salicylowem, 3 razy dziennie smaruj tribioticem (ok 1,20 w aptece), kolczyk nos, ale odkrec lekko zatyczke - tak by nie przyciskala ucha, nie ma sensu wyciagac bo dziurka zarosnie. jak masz ropke to do kosmetyczki marsz

Gość kolczykos
dzięki. ale jakie te kolczyki nosic? mogą być srebrne?

Gość kolczykos.
macie jeszcze jakieś rady?