Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość endżi **

Usuwanie kamienia metodą RECZNA _ co to znaczy ??

Polecane posty

Gość endżi **

Byłam dzis zapisać się na usuwanie kamienia u dentysty i pytam czy na kasę chorych mogę ? A ona, ze wtedy usuwają recznie :( Co to znacz , ktos wie ?? Prywatnie 70zł, ale nie pytałam jak to usuwają ...

Gość endżi **
Nikt z Was nie ma kamienia, czy nie chodzi do dentysty!:P

Gość to idź do innego dentysty
ręcznie to pewnie takim szpikulcem wydrapuje, miałam tak kiedyś robione dawno temu. metoda jak za króla ćwiczka :o 2 lata temu miałam normalnie robiony skaling na nfz

Gość endżi **
umówiłam się prywatnie za 70zł Może w moim mieście nie robią nowocześniejszą metodą :D

Gość to idź do innego dentysty
to dziwne troche, mnie robili nie wiem dokładnie jaką metodą, ale jakimś nowoczesnym przyrządem, pewnie ultradźwięki jakieś. I to było refundowane przez NFZ. A tym szpikulcem to kiedyś dawno temu ;)

Gość adcadscasd
Ja byłam kilka razy. Raz prywatnie: wtedy metoda była ręczna tzn dentysta wziął jakieś narzędzia i zaczął dosłowie skuwać kamień, myślałam że mi głowa odpadnie i bałam się że szpikulec odskoczy i poharata mi dziąsło. Drugi raz byłam w ośrodku zdrowia i dentystka czymś mi popsikała zęby, pojeździła jakimś urządzeniem i było git. Kolejny raz to samo. Nie wiem dokładnie co jest co ale jeśli chodzi o dentystów to nie ma rejonizacji więc możesz szukać ośrodka zdrowia i spokojnie trafisz na miejsce gdzie ci przeprowadzą zabieg skutecznie i delikatnie :))). Chyba jest też usuwanie ultradźwiękami i może w stosunku do niego te które wymieniałam to usuwania ręczne. ???

Gość endżi **
Moze specjalnie tak powiedziala, zeby mnei naciągnać na wizyte prywatna. SPytam moze u innego dentysty! dzieki :)

Gość estwaaaaw
70 zł za kamień to ciut drogo chyba. Już piaskowanie niewiele więcej kosztuje

Gość endżi **
DROGO ??:/ A wiecie moze czy usunie mi i kamień i przebarwienia tez za jednym razem ??

Gość endżi **
??