Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mantodea

WYPADNIĘCIE CZOPA ŚLUZOWEGO 28 TC!!!HELP

Polecane posty

Dziewczyny ile czekalyscie na porod po wypadnieciu czopa???mam rozwarcie na ponad centymetr!

mi odchodził stopniowo przez kilka dni przed wyznaczonym terminem... a Tobie wypadł? no i co lekarz na to rozwarcie?!

a koleżanka rozumiem u lekarza była???? słuchaj ja osobiście takich peryperii nie mialam ale niektóre babki z kafeterii i owszem- wszystkie spokojnie donosiły a lekarz nic szczególnego nie zalecil?

jak dla mnie powinien skierowac cie do szpitala i lezenie plackiem, zeby nie obciazac szyjki macicy, zreszta sama powinnas unikac chodzenia i siedzenia, jak najwiecej lezec, bo w pionie dziecko naciska na szyjke i sie ona rozwiera bardziej ... a poza tym co my ci tu pomozemy ? lekarz prowadzacy twoją ciąże musi to zrobić.

Gość jestes w 28 tyg ciazy
i czop ci wypadl rozwarcie masz na 1 cm?i wdomu jestes ?do szpitala natychmiast!

kobito, Ty leć szybko do szpitala, toż poród może się lada chwila rozpocząć, a to jeszcze stanowczo zbyt wcześnie!

kobito, Ty leć szybko do szpitala, toż poród może się lada chwila rozpocząć, a to jeszcze stanowczo zbyt wcześnie!

Gość Młoda mama grudniowa
Dziewczyno, natychmiast do szpitala!!!! U mnie zaczęło się skracanie szyjki, rozwieranie i skurcze od 33 tc. NIe leżałam w szpitalu, ale w domu. Udało się donosić ciążę, urodziłam na początki 39 tc, niemniej urodziłam dobę po odejściu czopa. Jedź koniecznie do szpitala

Czop wypadl mi przedwczoraj a wczoraj bylam u gina.Przebadal mnie ale o szpitalu z jego strony mowy nie bylo.Powiedzial ze czop moze wypasc nawet 2 mce przed porodem i jesli przy kolejnej wizycie za 2 tyg.rozwarcie sie poszerzy to albo szew albo krazek.Gdybym poczula skurcze lub ucisk to mam wtedy zapylac do szpitala.

Gość Ferfi
z tego co wiem czop chroni dziecko przed roznymi zakazeniami, bakteriami itp jezeli to byl naprawde czop to twoje dziecko jest teraz bardzo narazone na infekcje itp jak dla mnhie powinnas juz dawno lezec w szpitalu albo plackiem w domu

też mi się tak wydaje, ale chyba lekarz wie co robi...miejmy nadzieję, że wie?...

normalnie to on wypada najwcześniej jakoś dwa tygodnie przed terminem,najpóźniej wcale(ja tak miałam--odszedł mi po ręcznej interwencji :) na łóżku porodowym,po przebiciu pęcherza płodowego ) ale skoro lekarz po konsultacji stwierdził,że są szanse,by szyjka się dalej nie rozwierała to może nie ma się czy martwić...na razie.... na pewno zalecają wtedy unikanie współżycia:(:( ze względu na ryzyko infekcji i rozważają podanie antybiotyku przed porodem,czasami wcześniej jeśli na wymazie wyjdą jakieś żyjątka..

a tak w ogole to powinna lekarza zmienic:(a co to jest wspolzycie bo nie pamietam???;)

jesli odszedł czop i jest rozwarcie to lez plackiem, i najlepiej jak sobie podłozysz coś pod pupę zeby była lekko uniesiona. i zmien lekarza, ten twój jakis bardzo wyluzowany. dziewczyno, przeciez ty masz zagrozenie porodem przedwczesnym, czemu on nic z tym nie robi? na co czeka? u mnie jak było rozwarcie na 1 cm, ( ale też skrócona szyjka i skurcze) to juz było za pozno na szew czy krążek. a czop mi odchodził 2 dni, dostałam lekkich skurczy i po 3 dniach urodziłam, mimo hamowania akcji porodowej.

mi czop wypadl dopiero jak mialam rozwarcie na ponad 3 cm wypadl razem ze skurczem, bardzo dobrze to czulam no i widzialam, nie da sie tego pomyslic z niczym innym poza tym tez jestem w szoku, jezeli to faktycznie wypadl czop to powinnas lezec w szpotalu wg mnie a rozwarcie, na innym forum mamy kolezanka ktora rozwarcie na 1 cm ma od 21 tyg i nie lezy w szpitalu ani nie ma szwu zalozonego, chodzi normalnie na kontrole, wazne zeby sie nie poglebialo rozwarcie bo wtedy szew albo lezenie plackiem

kurde lepiej idź do innego lekarza, z tym nie ma żartów... pierwsze słyszę, żeby czop mógł odejść 2 m-ce przed porodem... ja nie jestem jakaś przewrażliwiona, ale tym się bym przejęła :( jak Ci wody odejdą to pozamiatane

szczerze to ja też nie słyszałam o przypadku, żeby przy takim rozwarciu na tak wczesnym etapie lekarz nic nie zrobił... może faktycznie dobrze bedzie jak przejdziesz sie do innego? lepiej chuchać na zimne, bo to nie przelewki...

ja też podziwiam stoicyzm autorki..do panikar nie należę ale spać bym przez to nie mogła i po nocy przez las kilka kilometrów do innego lekarza bym poszła..nawet czołganiem:D profilaktycznie chyba powinien ten krązek czy szew założyć i podać antybiotyk..28tc. to dopiero koniec II trymestru,jeszcze1/3 ciązy do mety

Gość Młoda mama grudniowa
Autorko, ja też miałam wyluzowanego lekarza, ale że brzuszek twardniał niemal non stop, to popytałam znajome o dobrego gina i poszłam do niego. Poprzedni twierdził, że wszystko jest super i pomimo skurczy, krótkiej szyjki i rozwarcia (o którym mnie nie informował) twierdził, że mogę robić wszystko, chodzić itd. Tamten położył mnie plackiem i zastosował leczenie tokolityczne. Nie wiem kiedy urodziłabym bez tego, ale cieszę się, że zmieniłam lekarza.

Skurczy nie mam brzuch tez nie twardnieje.Pamietam ze jak z corka chodzilam w ciazy to wypadl mi czop w 7 mcu zaczal sie porod rozwarcie na 3 cm i lekkie skurcze.Porod wstrzymano zalozyli mi krazek i urodzilam mala 2 tyg.przed terminem.

mantodea- ponieważ darze cię sympatia- to jednak radzę ci iśc na konsultacje- tym bardziej że poronilas - a to że wcześniej się udalo- nie znaczy że i teraz ma sie udac - konsultacja nie zaszkodzi

no właśnie! Śmigaj ino chyżo :D Cobyś potem nie płakała :(

mantodea, boj sie Boga, do innego lekarza i to raz dwa trzy ........ ps.28 tydzien, to stanowczo za wczesnie, nie baw sie zyciem swojego dziecka, pleasssssssssssssssssssseeeeeeeeeee

Gość hub
mi wypadl w 29 tyg tez maialm 1 cm rozwarcia , wytrzyamalam 2 tyg na podtrzymaniu i ur w 31 tyg :(

Gość hub
ale ja mialam skurcze i twardy brzuch wiec mzoe u ciebie nie bedzie tak najgorzej ale to szpitala na pewno musisz isc

Gość hub
ale ja mialam skurcze i twardy brzuch wiec mzoe u ciebie nie bedzie tak najgorzej ale to szpitala na pewno musisz isc

Bylam u praywatnego ginekologa najlepszego w miescie pracujacego tez w szpitalu.Zaplacilam 80 zl i dowiedzialam sie tego samego co w przychodni za darmo tz.rozwarcie na centymetr ale jesli nie mam skurczy brzuch nie twardnieje to mam nie panikowac bo wszystko bedzie ok.a czop moze wypasc nawet do 2 mcy przed porodem.Musze tylko uwazac na grzybice i w razie czego od razu po globulki i masc...To wsjo:(

Gość żonka123
masakra, w każdej chwili możesz urodzić!

Gość xxviki21xxwp.pl
mi wypadl czop 3 dni temu jestem obecnie w angli nie wiedzialam co to jest wiec udalam sie do szpitala, w szpitalu zmiezyla mi cisnienie i powiedziala ze ona tez nie wie co to jest ale zapewniala mnie ze wszystko jest w porzadku nie zrobili mi ani usg ani ktg, martwie sie bo od paru dni ma dziwne skurcze dziecko rusza sie bardzo intensywnie i gwaltownie usg nie mialam robione juz 8 tygodni, mam konflikt syrologiczny i prze 15 lat chorowalam nan nerki, boli mnie w okloicach krzyza mam rowniez dziwne klucia w okloicach pochwy, prosze doradzcie co mam zrobic?

Gość xxviki21xxwp.pl
bede wdzieczna za wszystkie meile