Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dog in the fog

czy są tu jakieś osoby które maja ponad 20 lat i trądzik??? Jak go leczycie?

Polecane posty

czy bierzecie tabl. hormonalne czy leczycie to paskudztwo zewnętrznie?? A może własnie wyleczyłyście-jak? Czy ja juz do końca życia będę sie z tym męczyć??????

Gość pati koti
Witaj. Mam 25 lat i niedawno na twarzy wyszło mi coś strasznego, na policzku miałam pod skórą twardy guz obok wyszedł drugi mniejszy i oba były połączone jakąś siną linią a wszystko zaczęło się kilka miesięcy temu od zwykłego zaniedbanego pryszcza. Stosowałam wszystko żele do mycia twarzy, peelengi (Garnier Czysta skóra,Clean&Clear, jakieś tańsze z supermarketu) , pastę cynkową, maść ichtiolową, benzacne, nawet polopiryne na mokro przykładałam do twarzy ale po tym zrobiło mi się tylko ciemno przed oczami. Niedawno poszłam do dermatologa i okazało się że to zaawansowane zmiany trądzikowe a tez guz pod skórą to torbiel. Dostałam 2ie maści- Clindacne z antybiotykiem i Akneroxid. Zmiany na skórze już ustępują i "normalne" małe przyszcze też tym leczę a do mycia twarzy tylko tonik ogórkowy Ziaja. Przy okazji dowiedziałam się że peelengi tylko pogarszają sprawę bo drobinki roznoszą bakterie po całej twarzy i niestety chyba całe życie trzeba to leczyć, dieta podobno nie ma wpływu jedynie spożywanie dużej ilości sałatek może pomóc ale tylko w 5%. Jeśli nie chcesz iść do dermatologa to idź do lekarza rodzinnego przepisze Ci coś, Clindacne jest niestety na receptę ale Akneroxid możesz dostać bez, każda z maści ok.20 zł. Pozdrawiam iżyczę Twojej skórze szybkiego powrotu do zdrowia

Gość weronika20.....
ja mam 20 lat i pare miesiecy w tym wieku dopadl mnie silny tradzik,zrobilam badania hormonale okazalo sie ze mam podwyzszony testosteron lecze sie hormonami narazie przez pol roku diane 35 potem mam dostac jkies inne tabletki juz takie antykoncepcyjne i dodtakowo jakis lek, zeby testosteron sie nie podnosil. lecze sie tez u dermatologa bo to co pozostalo to katastrofa mam przebarwienia blizny i 2 bliznowce:( Chodzilam na zabiegi laserami teraz mam przerwe miesieczna, dodatkowo uzywam clindacne i no-scar rowniez tointex i acne-derm