Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Allegrowiczka pełną gębą

Uczciwi i Ci mniej na Allegro

Polecane posty

a co ma do tego moja ortografia- ja przynajmniej potrafie poprzeć to co mowię przykładamy- wy potraficie jak zawsze gadać co wam slina na język przyniesie

kamka tlumoku - wole robic ortografy a wiedziec o czym mówię niz na szybkiego wklejac cos o czym nie mam pojecia- tym się róznimy- taka jak ty umie tylko tak reagowac - nie wiesz co to dyskusja? czy u was tak wyglada dyskusja w lejacej rodzince- jak sie ze soba nie zgadzacie to zaczynacie od tłumoków- gratuluję

a no tak to sie ma czubie do rozmowy ze sprzedaz z licytacja to nie to samo co sprzedaz wysylkowa zrozum to wreszcie i idz spac

ja nie widze zebys odnosiła sie do tematu tego topiku wiec mi tu nie pieprz o umiejetnosci podpierania sie linkiem z jakiegos forum który wkleiłas bo to jest załosne...

wszystkich sprzedajacych obowiazuje jeden cennik - poczty polskiej i to jest zgodne z prawem i kazdy musi tego przestrzegac jezeli jest inaczej mozna zawsze napisac do allegro i sprawdzic czy kazdy sprzedajacy moze sobie zawyzyc koszt przesylki do stowy i to jest zgodne z prawem...

tak- to wklej trafniejsze- a potem mow że ktos jest żalosny

Gość tak to jest niestety
może i Ike przesadziła ze stówą ale taka jest prawda, że sprzedający może sobie nawet za papier policzyć, a przyciąć też czymś trzeba :) i tak ceny zawyżają. Reszta dziewczyn też ma rację, że nie powinno tak być, bo jak wół jest koszt przesyłki, a nie koszty donosu do poczty, czy pakowania. O ile coś chcę kupić to przed licytacją piszę do sprzedającego i jak konkretnie mi odpowie to decyduję się lub nie. Ale najbardziej rozbawiła mnie wypowiedź ACU - nie wypowiadała się a wpierdzieliła się na swoje pole. Beznadziejna istota, żal mi takich.

ike i jeszcze moja rodzine wpiepszasz w to bagno..kobito lecz sie narawde

Gość do goryyy
ike-Ty to chyba nie masz duzo tych aukcji albo same negatywy-straszna materialistka z Ciebie

a poza tym człowiek kulturalny i wykształcony nie uzywa tak kardynalnych błędów ortograficznych i jak w przeciwienstwie do ciebie nie wole ich "walic" tak jak ty....

Gość do goryyy
zreszta czas zakonczyc temat zawsze trzeba obserwowac jakie sa koszty wysyłki i albo sie zgadzac albo nie-ostatnio wylicytowałam super kosz na zabawki za 1 zł ale gosc wysyłał tylko GLS em za 26 zł!!!!

Zegnam was bo szkoda mi czasu na tak pustą dyskusje 🖐️

Gość do goryyy
moje niedopatrzenie-ale byl uczciwy i odwołał moja oferte

Gość tak to jest niestety
Aby zmienić atmosferę to napiszę o moim pierwszym zakupie. Było to już kilka lat temu, kupiłam na allegro łóżeczko turystyczne. Po rozłożeniu okazało się, że jest rozerwane. Myślałam, że to pierwszy i ostatni raz kupiłam coś na allegro ale pan sprzedający prosił aby odesłać łóżeczko i wiecie co przysłał drugie i oddał pieniądze za to że wysłałam do reklamacji, oczywiście bardzo przepraszał za pracowników (to był jakiś sklep). Szkoda że już nie handluje na allegro, bo to był uczciwy człowiek

Gość miś w sweterku
ike---> zamknij już tą mordę...boże jaka z ciebie głupio mądra baba...zawsze się wykłucasz bo niby wiesz wszystko lepiej....a góówno wiesz...i sie nie wymądrzaj maszkaro :O

Dolacze swoje 3 grosze. Spor w kwesti kosztu przesylki jest zupelnie bezpodstawny. Wystarczy wejsc w regulamin allegro a tam jak byk pisze, ze sprzedajacy nie moze w razacy sposob zawyzac kosztu przesylki. Owszem moze doliczyc koszt opakowania i swojego wkladu pracy czy co tam jeszcze uwaza, ale nie w sposob razacy. Skoro widnieje to w regulaminie to kazdy kto posiada konto na allegro ma sie do tego stosowac. Zakladajac konto akceptowal zgodny z prawem regulamin. To jest jak podpisanie umowy. Niewywiazanie sie z tego grozi konsekwencjami. I nie ma tu juz nic do dodania.

Gość ecinka-e
a wracajac do tematu: wkurza mnie ze np. lekkie ubranko wysylaja listem poleconym priorytetem-5,20 a zadaja 9 zl (napisane w aukcji wiem i jestem swiadoma) ale wkurza mnie to bo nie powinny mnie obchodzic koszty inne niz koperta a takowa w hurcie placi sie ponizej 1 zl czyli max -6,20 a nie 9 zl! ...ale sprzedawcy w ten sposob rekompensuja sobie koszty wystawienia przedmiotu i prowizji od sprzedzay a to juz jest dranstwo i tyle-to powinien byc ich koszt a nie nas kupujacych!

Gość wyjasnienie
"Warto zwrócić uwagę na fakt, że przy pełnomocnictwie kwota pobrana w ramach pełnomocnictwa musi dokładnie równać się opłacie pocztowej. Ewentualna nadwyżka musi zostać wliczona w cenę towaru już w czasie aukcji (musi być wliczona w cenę wylicytowaną)." ze strony: http://www.ehandel.pit.pl/koszty_przesylki_podatki_w_internecie_3756.php tak wiec nikt nie moze zawyzac sobie kosztow przesylki a jak liczy juz cos wiecej niz przesylka to musi to wliczyc to w aukcje a nie cene przesylki...

Gość juz tu byłam ale
miś w sweterku - jestś najgłupsze stworzenie w tej całej dyskusji. Nie potrafisz nic konstruktywnego powiedziec to udajesz głupio- mądrą i bierzesz strone rzekomo dominujących Puste i słabe stworzenie z Ciebie. Wyrwac chwasta jakim Jesteś.

Gość czestSZy
ike-gdzie jestes?

Gość ikeikeike
ike niedawno mi zarzucałaś żerobie zamętze jestemwulgarna i wogole ale jak prosilamo przyklady to trudno ci bylo znaleźć ateraz patrze i wiem kto mial racje-ja bo ja dykutuje wyrażam swoje zdanie i nie uzywam słów nieodpowiedznich. nie wiem moze i masz racje ale to jak sie wypowiadasz nie budzi watpliwosci ze to ty jestes prowodyrka

Gość czestSZy
ike poszła zmieniac koszty wysylki na swoich aukcjach :P

Gość juz tu byłam ale
tak., to moze jeszcze przestan pisać na pomaranczowo. :-P

Gość czestSZy
ze kto ?ja?

heh w odróznieniu od niektórych pomarańczy nie żyje tylko sensacjami na cafe- jesli pomaranczo za każdym razem wpisujesz inny nick- to sama się gubisz - co pod jakim do mnie piszesz nie marnuję czasu na obrzucanie sie błotem a z wami nic innego nie da sie robic jak dla mnie możecie myslec sobie jak chcecie- to juz wasza sprawa- panny najmadrzejsze

Gość doktrynkaaa
wiecie co jak wpisalam email ike w wyszukiwaniu uzytkownikow allegro to wyskoczyla alinka27 i konto jest zablokowane !!!!!!!!!!!!

Gość czestSZy
a ja sobie dzisiaj pozylam bo 100 za przesylke i "bęzynke" to sensacja

Gość czestSZy
oooo prosze-ja szukałam ale słabiej bo wyszło ze nie ma takiego uzytkownika