Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziewczynki co to jest

Silny ból w...pupie podczas okresu - mial ktos?

Polecane posty

Gość to nie jest az tak szybko
postępująca choroba, przyjedziesz do kraju to się przebadasz!)

przeciez ta endometrioza to jakis wyrok, z tym, nie da sie normalnie zyc!!! wole nie czytac tych forow bo kobiety tam piszące opisują prawdziwy koszmar :(:(:(

zastanawiam sie czy w ogole jest mozliwe zeby taki bol, dokladnioe taki jak opisalam oznaczal cos innego ? czy to dosc jednoznaczne ze to endo? wole miec wszystko tylko nie to :(

Gość Katapullta
:( dziewczyny ja mam to samo bol w odbycie w pierwszym dniu @ taki rozywajacy :( a do tego zawsze w pierwszy dzien @ mam biegunke :(

Gość to wzdęcie..........
przy wzdęciach jelita są napowietrzone i pojawia się ból w pupie,żadna endometrioza!!!!!nie czytaj bzdurnych komentow bo się zalamiesz.Zakub Iberogast albo espumisan i bierz,wzdecia podczas okresu to przypadłość co 2giej kobiety

hmm...ale to nie wyglada na wzdecie :( i nie mam przy tym gazow ani nic :(:( tylko ten dziwny bol :( echh mam dosc, najgorsze jest to ze jestem daleko od domu, nie mam jak isc do lekarza - siedze i mysle. Moj gin podczas rozmowy przez tel powiedzial ze "moze byc endometrioza" moga byc zylaki odbytu ale nie moze nic innego przez tel stwierdzic :(

Katapullta - pytalas kiedykolwiek o to swojego gin.? Od dawna tak masz? Bo mi sie wydaje ze juz od naprawde dawna, nie pamietam od kiedy. Nigdy mnie to specalnie niepokoilo- myslalam ze to normalne podczas okresu.

Gość Katapullta
hej ja nie mam tego za kazdym razem tylko czasami nie pytałam gina o to bo sie wstydze :( @ mam bolesne czasami takie ze mdleje a czasami nic nie boli :( cykle bardzo rozregulkowane nawet do 50 dni !!!! mam krwanienia z odbytu i przedtem mialm czesto hemoroidy ale mam spokoj jakie 4lata :(

katapullta ja tez nie mam za kazdym razem, teraz np. mam okres i nic takiego sie nie zdarzylo, ale w zeszlym msc owszem, krwawien nie mam, cykl regularny 28-31 dni, okres troszke bolesny ale obywa sie bez tabletek...tylko ten dziwny bol, moglabys opisac jak Ciebie to boli? wiem ze to krepujace ale tu jestesmy anonimowe

Gość ja poproszę
często misiaczkom czy owulacji towarzyszy wzdęcie czyli bolesne rozciągniecie jelit a wtedy pojawia się ból w pupie,kupcie kminek i zazywajcie ,powinno pomóc

ale nie mam gazow przy tym :(:(:( wiec to nie moze byc chyba wzdecie, i brzuch mnie tez wtedy nie boli jak rzy wzdeciach i nie mam"balona" w brzuchu :(

Gość no nie zniesę
bo wzdęcie ma to do siebie ,że boli w pupie a nie ma gazow!!! kurwa mac czego beczysz? jak ci napiszą ze masz prostatę tez uwierzysz? ogarnij się i nie panikuj,to tylko wzdęcie !!!

najgorsze jest to ze moj gin. przez telefon mi powiedzial ze to moze byc endo. bo opisalam mu ten objaw dokladnie, nie pytalam czy to endo. zapytalam po prostu co to moze byc a on sam powiedzial ze moze byc endometrioza :(

Gość sprawdz czy masz inne objawy
endometriozy, nie skupiaj się tylko na bólu w odbycie bo to mylące!

czyli taki dokladnie jak opisalam bol moze byc calkiem czyms inym spowdowany? hmm...okresy mam srednio bolesne, boli jeden dzien czasem biore jakas tabletke czasem nie wieksze krwawienia trwa 2-3 dni potem juz lekkie plamienie tez 3 dni czyli w sumie 6 dni mam bolesna owulacje przed okresem bol krzyza i brzuca - takie lekkie pobolwanie, ale chyba mam PMS bo piersi bola mnie juz od powowy cyklu czasem nie wiem co jeszcze :(

nie pisalabym na forum gdybym mogla pojsc do lekarza ale niestety w polsce bede dopiero po 20 marca :(

juz nie wiem co mam robic NIGDY w zyciu sie tak niczego nie balam, nigdy! chyba pojade do polski za dwa tyg. a moj narzeczony dojedzie 1o dni pozniej, ale z drugiej strony nie wiem czy bez niego wytrzymam, bedzie mi potrzebny nigdy sie nie rozstawalismy na wiecej niz 1 dzien :( Boze chce byc zdrowa :(:(:( A w dodatku on jest ciagle w pracy wiec tu tez jestem sama, ja juz mam urlop przymusowy bo jest remont wiec mam dwa miesiace siedzienia w domu.

Leczę sie na endometriozę od 8 lat miałam endometriozę 3 stopnia ,3 zabiegi operacyjne .Na temat tej choroby wiem dużo i na 80 % stawiam że to jest jest właśnie ta choroba mam takie same objawy jak autorka.Zwykłe usg moze nic nie wykryć guzki endometrialne mogą być w pochwie ,odbycie ,jelitach i usg tego nie wykryje -trzeba zrobić marker CA 125 ,usg dopochwowe ,ewentualnie laparoskopie,ale zaczęłabym od markera.

Krwawa Mańka ja umieram ze strachu, jak zyc z ta choroba? tylko prosze nie odsylaj mnie na jakies forum bo tam jak czytam to wszystko to boje sie jeszcze bardziej, ja mam dopiero 21 lat :(

czy to naprawde tak czesta choroba? ma ja 10% kobiet? czy da sie z tym zyc i byc szczesliwa? bo ja juz mam dosc :(:(:(

moj narzeczony ma niedrozne nasieniowody, boze czy jest u nas szansa na dziecko?

a czy rezonans to wykryje? ja nie mam czasu na dlugie badania musze tu wrocic na jeszcze kilka msc.

ale pytam czy jest szansa? jesli np. u mnie to jest wczesne stadium

Nic się nie martw z tą chorobą da sie żyć ,ja urodziłam dwoje dzieci ,medycyna jest na wysokim poziomie wystarczy ,że na jakis czas zablokujesz miesiączki i jajeczkowanie hormonami a objawy powinny ustąpić ,niestety jak tylko na jakis czas przerywałam kurację to choroba wracała ciąża jest doskonałym lekarstwem na endometriozę bo blokuje okres na prawie rok.Pozdrawiam i głowa do góry,to nie wyrok.

Gość rany ja tez jestem przerazona
mam wiele z obajwow endometriozy, ale nigdy nie byla u mnie wykryta. Ostatnio bylam u ginekologa i mowilam ze mam od jakiegos czasu bole w krzyzu, miednicy, nie wiem skad, lekarz zrobil normalne US i stwierdzil ze wszystko w porzadku, a ja teraz widze ze mam inne objawy ktorych kiedys nie mialam, a z czasem sie pojawily takze ze strony ukladu pokarmowego. W dodatku moja mama i jej siostra mialy usunieta macice, jajniki, ze wzgledu na endo. Mam 25 lat, nie planuje dzieci w najblizszych latach i jestem zalamana. PS. i ten bol w pupie tez mam, ale nigdy nie myslalam ze to nie jest normalne. Az tak mi to nie dokucza i pojawia sie czasem tylko pierwszego dnia okresu, ale jak biore nospe szybko to nie mam.