Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość erika m

Jaka kasza jest najlepsza do krupniku, i czy dodajecie smietane do krupniku?

Polecane posty

Gość erika m

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja daję taką drobną."Wiejska" się chyba nazywa.Śmietanę daję.:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jęczmienna nie za gruba śmietany nie daję bo jak się kasza rozgotuje to krupnik jest gęściutki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Ktośtakijakja
Do krupniku najlepsza jest kasza mazurska - taka nazwa obowiązuje w całej PL, a nie tylko na Mazurach, jest to średnio drobna kasza jęczmienna. To jest zupka, do ktorej nie dodaje się śmietany.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
A ja daję kaszę jęczmienną, średnią :). W żadnym wypadku jej nie rozgotowywuje :) Ma być cała. I daję śmietanę kwaśną jaka jest, ale to już sobie na talerzu, bo u mnie nie wszyscy lubią zabielany krupnik.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
A ja daję grubą, pęczak :) Po prostu z taką lubię. Śmietany nie daje, ale znam takich co dają, więc to chyba głównie rzecz gustu a nie przepisu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Czyli,są osoby,które dają śmietanę do krupniku!:) Ja,natomiast,nie daję grzybków i kaszę mam całą. Gołąbki robię tylko z ryżem,żadnej kaszy.Oczywiście,ryż+mięso. Wiem,że niektórzy robią z kaszą,ale ja,nie.Poza tym,nie lubię kaszy.Zjem,wyjątkowo,w krupniku.:) A,dodajecie ziemniaki(pokrojone w kostkę)do tej kaszy krupnikowej?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ziemniaki w kosteczkę.Cóż,skoro można jeść placki ziemniaczane z cukrem to może być i krupnik ze śmietaną,choć mi osobiście nie przeszłoby to do głowy.Ale spróbuję.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ostatnio w programie Ewki Wachowicz widziałam jak daje śmietanę ;) Każda gospodyni ma swoje metody ;) Ja do krupniku daję drobną kaszę jęczmienną,warzywa (włoszczyzna + ziemniaki) i lubię jak jest zupa gotowana na żołądkach i żeberkach. Nie dodaję śmietany.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość noo nie mogę ze smietaną
krupniku bleee:O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja tez daje smietane
i ziemniaki w kostkę a kaszę daję jęczmienną ;) co jak co ale czysty krupnik mi nie smakuje, ze śmietana jest pyszny i kto jadł u mnie krupnik, zawsze mówił że lepszego w życiu nie jadł ;) Mąż też uwielbia mój krupnik a jego mama zawsze gotowała taki bez śmietany i ziemniaków i mówił że moja wersja zdecydowanie mu bardziej smakuje. Ten kto mówi fuj, pewnie nigdy nie próbował i nie wie a wielce krytykuje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja tez daje smietane
a i nigdy nie zrobił mi się kleik z zupy ze śmietany. Taki kleik zrobi się jak dodamy za dużo kaszy, śmietana nie psuje krupniku

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja daję kaszę jęczmienną lub jaglaną, a śmietany nie dodaję i pierwszy raz słyszę żeby ktoś dodawał. Ziemniaki, owszem, kroję w kosteczkę. Gołąbki też z ryżem. :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ci podpowiem:
najlepsze do zupy taka kasza, jaka ty najbardziej lubisz w smaku :) smietane mozna dodac lub nie, ale to juz zalezy od indywidualnego smaku, przepisu, no i innych skladnikow zupy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość biforres
krupnik ze śmietaną?? fuujj, to jakby do rosołu śmietany dodac :O kasze daję grubą - pęczak, mniammm

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość każdy lubi coś innego
Ja daję odrobinę śmietany słodkiej 18 tak tylko dla koloru (teściowa zawsze chwali kolor mojego krupniku). Kaszę daje jęczmienną wiejską.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Filiżaanka
Oczywiście, dodaję kwaśną - doskonale pasuje. Kto nie spróbował, niech się nie wypowiada :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jakieś zaćmienie ...
a do rosołu też śmietanę dajecie? :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
kochane dziewczynki !! do krupniku dodaje mleka moze byc 3,2% lub mleczko w kartoniku takie do kawy..dodac tyle by krupnik zrobil sie bialy,dorzucic na koniec natke + koper i wtedy zobaczycie jak powinien wygladac i smakowac prawdziwy krupnik;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kucharz wyśmienity
Ja dodaje piasku z piaskownicy, kilka króliczych bobków i kropelkę nasienia z mego wacka .Polecam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×