Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kredkova

praca w promod czy pullbear???

Polecane posty

Gość gość
Nie polecam pracy w PROMOD. 7,5 zł na rękę( szczerze się sobie dziwie że sie zgodziłam pracować tak 2 miesiące)potem ok 10zł ale totalny brak perspektyw. Firma tak oszczedza że ucinają umowy o prace, obiecują gruszki na wierzbie a po pół roku nie doczekałam się umowy mimo że byłam pilotem zmiany! brak benefitów dla osób na umowe zlecenie. a nie przepraszam, dostałam jedna bawełnianą koszulkę :) Mogliby zainwestować wiecej w pracownika chociażby konkretnym mundurkiem jak w intimissimi gdzie dają regularnie co 2 miesiace nawet po 4 sztuki odzieży i umowe o prace po miesiacu. Firma zaczyna wymagac włażenia ludziom w cztery litery i robienia z siebie idioty.

Gość pierunietutki
W promod, na forum pracowniczym gowork.pl/opinie_czytaj,11326 wiele osob sobie wlasciwie prace chwali.

Gość gość
Czy ktos jest w stanie wypowiedziec sie nt pracy w Promod Gdansk? Zanioslam CV do Manhattanu i Baltyckiej, niestety laski nie byly jakos specjalnie usmiechniete czy szczesliwe ;/

Gość gość
Ja nie polecam!

Gość gość
Ktos jeszcze ?

Gość gość
Ja tez nie. Dużo roszad, wymagania nierealne. Kierownictwo aktualne bardzo słabe. Stawka smieszna

Gość gość
ja tez nie polecam! Pracowalam na róznych sklepach i w każdym miałam wrażenie, że kierownikiem jest osoba, która z kierowaniem nie ma nic wspólnego... no i te zmiany w grafiku. Pracowałam w pizzerii, telemarketingu, później w 3 różnych sieciówkach i w żadnej z tych firm nie było czegoś takiego co w promodzie. Do dziś dnia nie jestem w stanie pojąć jak grafik czasu pracy może się zmieniać każdego tygodnia. Standardowo 2 zmiany na tydzień. A grafik był robiony dla 5 osób. Czegoś takiego nie spotkałam w mojej poprzedniej pracy w sieciówce, a grafik był robiony dla 15 osób... Nie uważam tej pracy za super ciężkiem, ale czasem w ciągu jednej zmiany trzeba było zmienić całkowicie sklep, zrobić dostawe, porozmawiać z regionalnym i jeszcze zadbać o klienta. A później tłumaczenie dlaczego taki obrót (no bo trzeba było ułożyć sklep na nowo) lub dlaczego sklep jest nie zrobiony (trzeba było się zajać klientami). No ale tego nikt nie rozumie, że albo wóz albo przewóz...

Gość gość
a co się stało z RR Gosią Bulikowską?? Pracuje jeszcze?? no i Magdą B?

Gość gość
Ja rowniez nie polecam. Widze ze to w wszystkich sklepach jest problem z grafikiem, u mnie standardem byly zmiany 2 razy w tygodniu. Duzo rzeczy trzeba zrobic na zmianie. Czasem nawet byl problem zeby na przerwe zejsc. Zdazalo sie ze przychodzilam np 20min wczesniej zeby na spokojnie sie przebrac i kawy napic to slyszalam, ze dobrze ze juz jestem i czy moglabym wyjsc na sklep od razu bo panie sa. Laski ktore tam pracuja sa dziwne, bo nawet poza praca dzwonily jak minela zmiana, jak dzien zakonczylam itd :D

Widzę tu wiele krytycznych opinii i niestety z większością z nich muszę się zgodzić. Większość negatywnych rzeczy o których piszecie jest prawdą, bo sama ich doświadczyłam. Też pracowałam w tej firmie i absolutnie nie polecam! Zbyt wiele obowiązków jak na 1 osobę, ciągłe zmiany w grafiku, wygórowane cele. Jeśli utarg jest zbyt niski oczywiście jest to nasza wina. Płatne karty stałego klienta, których klientki po prostu nie chcą i wcale im się nie dziwię. W renomowanych sklepach takie karty dostaje się za darmo. Moim zdaniem to brak szacunku do kupujących, skoro każe im się za to płacić. O premiach to można chyba tylko pomarzyć. Długo można by pisać...Niestety radzę omijać z daleka Promod. Ja cieszę się, że nie muszę już tam pracować.

Gość gość
Zgadzam sie z kazdą z Was. Oczekiwania wobec pracownikow sa czasem nierealne. Niski obrot? Wszyscy maja pretensje do ciebie bo pewnie się nie postaralaś i stalas z zalozonymi rękami. Przed 10-tym pustki w sklepach, niski obrot, ale nikt nie rozumie, ze ludzie czekaja na wyplaty i nie stac ich zrobic zakupy za min 200zl. Tak jak dziewczyna wyzej pisala stawiają nam nierealne cele. A poźniej tlumacz sie z wszystkiego. Grafik ciagle sie zmienia, w skutek czego nie mozna sobie nic zaplanowac. Praca dobra na chwile. Ogólnie to nie polecam.

promod to najgorsza firma w jakiej mogłam pracować. Czas pracy co to jest .......... pracowałam nawet po 15 h. Regionalna tragiczna. Premia mogłam zapomnieć hmmmm... w sumie nigdy nie widziałam. Za takie pieniądza niedługo nikt nie będzie chciał tam pracować w innych firmach każdy jest odpowiedzialny za coś w Promod musisz robić wszystko. Już pomijam produkty i ich ceny. Tam nigdy nie będzie dobrze jedyne co to może być gorzej. Jeżeli ktogoś tak bardzo fascynuje ta firma to powiedziałabym że należy do ich sekty!!!! Jeżeli ktoś chce pracować całe życie za marne pieniądze to powodzenia i niech dalej Wam wmawiają że robicie coś fajnego.

Gość gość
Czytając te wpisy nasuwa mi się jedna myśl:WARUNKI PRACY W PROMOD to porażka osób które są wyżej od kierowników sklepów. To z reguły regionalne grają nie fair w stosunku do swoich pracowników aby tylko osiągnąć cel i przychylność pracodawcy (czyt.dyrektorek-jeżeli chodzi o rynek Polski). To one od lat nakłaniają i często podpowiadają kierownikom sklepów np.: w jaki sposób powinni wpisać godziny nadliczbowe aby nie były nadliczbowe i " pomagają" w wielu innych sytuacjach - oczywiście zastrzegając od razu że jakby co to one o niczym nie wiedzą. Przykre jest to że kierownik sklepu który jest ambitny,marzy o zbudowaniu świetnej ekipy z którą mógłby przenosić góry niestety jest rozwalany psychicznie ponieważ aby być w porządku w stosunku do swoich pracowników jest zmuszony do ciągłej konfrontacji z regionalnym. To regionalne WYMUSZAJĄ na kierowniczkach sklepów między innymi ściąganie pracownic z wolnego bo jeżeli się tego nie zrobi to kierownik sklepu będzie musiał siedzieć w sklepie non stop I NIE BĘDZIE MIAŁ ZA TO ZAPŁACONE!!!!! Niestety mało jest w PROMOD kierowniczek które wolą mieć lepszy kontakt ze swoją ekipą niż z regionalną z bardzo prostej przyczyny- bo takie kierowniczki są zwalniane albo same się zwalniają!! Jeżeli cokolwiek chce się powiedzieć więcej w żywe oczy, osobą powyżej regionalnych to od razu człowiek jest spostrzegany jako ktoś kto jest mało elastyczny, mało pomysłowy, mało zaradny i dopiero wtedy zaczynają się problemy. PRZYKRE jest to że to są ciągle te same problemy - OD LAT - i żadna Pani dyrektor nawet nie próbuje tego wyprostować a już nie wspomnę żeby chociaż zweryfikować te sprawy. Mimo tego co zostało tu napisane życzę WSZYSTKIM, WESOŁYCH ŚWIĄT,więcej empatii do otaczających nas osób i ZDROWIA bo bez niego nic nam się nie uda. P.S. Mam cichą nadzieję że znajdzie się taki ktoś kto pokaże lub wspomni Pani Dyrektor ten wpis i spowoduje to u Niej nutkę zastanowienia się chociaż nad ułamkiem tego co w życiu i w pracy z ludzmi jest najważniejsze.

Gość gość
Ryba psuje się od głowy... powoli zaczynaja odchodzić coraz to lepsi kierownicy i słusznie. Ta firma to dno i kilometr mulu. Regionalne i dyrekcja mają złotówki zamiast oczu wiecznie robią ze swoich pracowników debili... zmiany? Zacznijcie od siebie....

Gość gość
Dokładnie a nowe RR to nieporozumienie pozwalają sobie na zbyt wiele wobec pracowników

Gość gość
masakra. Z nowymi Rr to dopiero robi się burdel w tej firmie. Aż tak źle to jeszcze nie było! Pracuje trzy lata w Gdańskim sklepie i juz mam przygotowane wypowiedzenie ;(( niestety

Gość gość
Nowe RR to tragedia....jest sporo tajnych i kompetentnych kierowniczek które mogłyby być RR , bo to co jest obecnie to dno...

Gość manjuuu
A co takiego złego w nowych RR ?

Gość gość
Brak profesjonalizmu.. Brak pomocy i wsparcia. Wieczne pretensje zero pochwal. Ciągle mało. Wiecznie źle ale dać pomoc wskazać co zmienić to już nie... tak źle w tej firmie jeszcze nie było. Odliczam dni do lutego z nadzieją ze będzie nowy podział regionów i dostaniemy nową-starą regionalna bo obecna zasługuje na porządne szkolenie z managementu, lidershipu, a przede wszystkim szacunku do pracowników. Jak tak dłużej będzie to będą się dalej wszyscy zwalniać z tej firmy.

Gość gość
jakoś tu cicho sie zarobiło ;)

Gość gość
Zwolniłam się wczoraj!!!! I jestem mega szczęśliwa. mam prace w konkurencji za o wiele większą stawkę. NIE POLECAM PRACY W PROMOD W GDANSKU!!!

Gość gość
Stawki w promod na tle konkurencji przestały juz dawno robić wrazenie na stanowisku kierownika. Niemal wszedzie zarabia sie wiecej... moze czas na podwyżki? Inaczej zabraknie ludzi do pracy...

Gość gość
Promod upada....takie info dostali kierownicy od Francji. Nie będzie podwyżek...premii...a raczej cięcia i cięcia i zamykanie sklepów.

Gość gość
No i nie ma co się dziwić- wymagania z kosmosu, jakość szmatek baardzo słaba a ceny masakrycznie wysokie. Ja się cieszę ;)

Gość gość
Promod upada? Ciekawe kiedy oficjalne info do rmow i wycofywanie sie z Polski?

Gość gość
Kiedy oficjalnie wieści i wycofywanie z Polski? Wiecie cos więcej?

Gość gość
Ale blef haha

Gość lola685
coś w tym jest Pani Dyrektor zrezygnowała. Ciekawe dlaczego? Jako pierwsza ewakuuje się z tonącego statku.

Gość gość
do tego dochodzą problemy ze stockiem, pustki na sklepach, duża liczba wolnych stanowisk kierowniczych do przejęcia... coś wisi w powietrzu.

Gość gość
Od wakacji oczywistym jest ze promod upada