Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Senka_a

Zdrowe odżywianie,składniki mineralne,witaminy ,zioła itd

Polecane posty

Gość Senka_a

Zapraszam do ożywionej dyskusji.Dyplomowani dietetycy,dietetycy z zamiłowania ,wegetarianie,weganie i inni.Różne tematy o zdrowym odżywianiu i nawykach żywieniowych .

Gość agus999
No to moze ja sie przylacze..zadna specjalistka nie jestem ale od dzisiaj zaczelam pic siemie lniane..mam maly problem z zaparciami i przy okazji przyda mi ie ochrona na żołądek, bo biore dabletki anty.Co do zdrowych nawykow,to od jakichs 3 miesiecy nie jjem praktycznie ziemniakow..zdarza mi sie bardzo zadko.tylko dlatego ze maja duzo potasu..i najwazniejsze nie jjem po 18..wyjatkiem czasem jest jogurt..efekt>4 kilo mniej :) pozdrawiam

Gość Senka_a
no prosze cztery kilo mniej hm...gratuluję

siemie lniane jak najbardziej.Na odchudzanie polecam też prowadzić do diety dużo błonnika,pić wywar z gorzknika kanadyjskiego,owoce cytusowa i przede wszystkim spożywać dużo ananasa. Kiełkiami zastapic w zimie pryskane warzywa dla zdrowia i urody.Pić trzy litry wody mineralnej.Mieszanki ziołowe oraz zielona herbata i mniszek lekarski działją moczopędnie i odchudzająco .Jestem dietetykiem .Od dwóhc lat pracuję w zawodzie .Liczy się dla mnie skuteczność i pamietajcie nigdy nie stosujcie diet na własna rękę tylko tzw.ręke pod okiem dobrego dietetyka.w razie pytań z chęcią odpowiem .

Chodziło mi za rękę z dietetykiem bo na własną rękę można tylko swojemu organizmowi zaszkodzić i to w powaznych skutkach

Gość pinddsa
a mozesz napisac co sprzyja cellulitowi? czgo unikac oprocz cukru?

Celulitisowi sprzyja: -spożywanie produktów mleczraskich a juz najbardziej mleka -spozywanie ciast herbatników ,cukru -pieczywo makaron i mąka pszenna -konserwowana i przetworzona zywnośc -produkty typu cocca cola light, zaierające sztuczne słodziki -tłuszcze nasycone -napoje gazowane -biały ryż -ryby

Gość czyli prawie wszystko
:D

Gość pinddsa
DZIĘKI wielkie, to co ja mam jesc?;-)) moje ulubione yto spagetti z sosem.

Gość chora
byłam u dietetyczki, wizyta trwała może 10 minut, skierowała mnie do niej diabetolog, proszę wziąć te broszurki i ograniczyć jedzenie jeść połowę tego co do tej pory najlepiej 100-kalorii - i po wizycie, moje bmi 35, jestem po operacji tarczycy, mam cukrzycę II stopnia, może mi coś doradzisz?

Gość a co jest takiego
w rybach, kefirze czy kluskach , co powoduje cellullit?

Gość chora
ups przepraszam miało być 1000kalorii

To szczerze współczuję takiej wizyty i tak niekompenentnego dietetyka.Ja moim pacjentom przy pierwszej wizycie nawet do trzech godzin poświęcam .analizuję ich wyniki badań,krwii czy usg np.w przypadku kobiet chorych na PCOS.Broszurki czy 1000 kcl nie wystarczy by osiagnąć zamierzany efekt zarówno zdrowotny jak i odchudzający.Pragnę też przestrzec Was drogie Panie przed głodówkami które powodują same niekorzystne skutki dla waszego organizmu w efekcie tez zużywany jest cukier zapasowy z wątroby tzw,glikogen .Konsultacja z dietetykiem jest jak terapia,metoda na dobre samopoczucie,zdrowie ,lepszą cerę i sylwetkę.Wszystko zalezy od tego jaki efekt chce uzyskac pacjentka która się do Nas zgłasza .konsultacja z dietetykiem jest jak współpraca. W głównej mierze za sprawce celulitisu uważa się mięso i pewne rodzaje ryb np.panga .W USA zostały przeprowadzone badania naukowe na temat wpływu konserwantów i przetworzonej zywności na tkankę tłuszczową itd.Spowalniją one przemianę materii,są na spuchlniaczach i szkodliwych dodatkach uszkadzających wątrobę ,układ trawienny.konserwanty sa sprawcami przyrostu tkanki tłusczowej tylko mało osób z tego sobie zdaje sprawę ale cóż takie społeczeństwo i pewnych ludzi trzeba pozostawić samym sobie bo nikogo na siłę się zmienić nie da!

Gość lajcik1
Vivien, uwierz mi, nie trzeba odwiedzic dietetyka, aby odchudzic sie z glowa.

tak wiem l tylko nieliczni nie przyieraja na wadze i utrzymuja wagę.zeby schudnąć nie trzeba odwiedzac dietetyka ale zeby schudnąć trwale i utrzymac wage warto a nawet trzeba.Pozatym dobry dietetyk nie tylko odchudzi ale dzięki odpowiedniej diecie wzmocni włosy ,paznokcie i poprawi cerę.

Czosnek, otręby z owsa, oliwa z oliwek, fasola, soja, orzechy i występujące w jabłkach pektyny, skuteczniej usuwają cholesterol z naczyń krwionośnych niż jakikolwiek syntetyczny lek.

Gość sok z burakow
Vivien27, mozesz mi powiedziec, dlaczego sok z burakow nalezy odlozyc na 2-3 godziny do lodowki przed spozyciem?

Gość chora
może zaproponujesz mi jakąś dietę

Gość _wiesz co
vivien..powinienes sie jeszcze ostro podszkolic i nabrac praktyki bo te suche chasla zucane przez Ciebie to takie pierdoly ze normalnie szok!!sory a ale ile trzeba pic mleka jesc ryb czy ryzu zeby byly one przyczyna celulitu?!!!!to sa zajebiscie zdrowe rzeczy i koniecznie trzeba je miec uwzglednione w decie!!dziewczyny jezeli nie chcecie miec tego swinstwa to wystarczy zrezygnowac ze wszystkich chipsow,prazonych slonych orzeszkow fast fodow i zrezygnowac ze smazenia albo bardzo je ograniczyc..do tego cwiczenia , duzo wody mineralnej i po sprawie!!ja wiem to na wlasnym przykladzie..a od takich diabetykow od siedmiu bolesci to lepiej z daleka!!pozdrawiam

Gość agus999
cos widze ze temat upada ale chce powiedziec wszystkim ktorzy ne moga sie przekonac zeby pic siemie lniane>>WARTO!! ja dopiero pije 3 dzien a juz sa efekty!!(chodzi o wyproznianie)..gdy zastanawialam sie nad tym czy pic szukalam oczywiscie informacji na forum..znalazlam mnostwo jakchs beznadziejnych dyskusji i informacji..typu od siemienia sie strasznie tyje,chudnie,jest szkodliwe,dziala rakotworczo...matko co za glupoty...jezeli ktos sie boi ze moze przytyc..bo len to oczywiscie olej..to wystarczy kupic w a ptece siemie lniane podwojnie odtluszczone,ja takie mam..same korzysci dla zdrowia!!i tez wyczytalam na forum ze takie siemie zmielone i odtluszczone traci swoje wlasciwosci..nic bardziej mylnego...po zalaniu tworzy sie taka kisielowata konsystencja,wiec wszystko jest ok!!mam nadzieje ze wytrwam w piciu i czekam na inne rezultaty..tj lsniace wlosy i mocniejsze paznokcie pozdrawiam

Gość flaxseed
To nie zadna glupota, tylko zwykla logika. W siemieniu najcenniejszy jest wlasnie ten tluszcz, ktorego ty w swoich ziarenkach nie masz. Poza tym jesli spozywasz siemie w postaci niezmielonych ziarenek, to skladniki odzywcze nie sa w ogole absorbowane przez jelita, tylko przez ciebie przelatuja.

Gość do Vivien
bylabyś w stanie ułożyc dietę odchudzającą dla osoby 40 letniej prowadzącej siedzacy tryb zycia ?

Gość agus999
oczywiscie ze nie przelatuja tylko wlasnie ten"kisiel" ktory sie wytwarza oslania jelita...poza tym widze juz rezultaty..najlepiej samemu sprobowac a nie wypisywac jakies swoje"przemyslenia" o dupe rozbic na forum

Gość flaxseed
No prosze, ekspertka sie znalazla. Owsze, oslaniaja jelita, ale skladniki odzywcze nie sa przyswajane. Wystarczy troche pomyslec, ale nie wypisywac bzdury

Gość flaxseed
*oslaniaja zoladek, a nie jelita

Gość agus999
no wlasnie o to chodzi ze ekspertka nie jestem ,tylko wyprobowalam na sobie..i nie mam zamiaru prowadzic jakichs dennych dyskusji bo wiem jak na mnie podzialalo w tak krotkim czasie..a jelita tez oslania..wystarczy troche poczytac

Gość chora
vivien przepadła pewno źle skończyła na swoich dietach, a może szuka pomocy