Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

agnesa_83

zrozpaczona przyszla mama

Polecane posty

zależy gdzie, sory, jeśli nie doczytałam z jakiego miasta jest autorka tematu

agniesia gratuluje dzidziusia i wez ty zmien gina prosze cię :) idz dla swietego spokoju do innego nawet dzis powiedz jaka sytuacja to cie w spzitalu dziewczyno na usg przyjma bez problemu i sie uspokoisz... moze ta baba poprostu nie chce widziec!! moja wcale nic nie chciala zobaczyc i dopiero jak zmienilam gina to bylo ok :)

dostalam namiary na dobrego lekarza ktory ponoc posiada bardzo dobry sprzet.Jutro bede do niego dzwonila i postaram sie umowic na wizyte.Najchetniej juz dzisiaj bym tam pojechala bo kazda godzina czekania to jest dla mnie koszmar.Gdybym wiedziala co jeszcze moge zrobic,ale pozostalo mi chyba tylko czekac. Boze dziewczyny blagam was badzcie ze mna przez ten czas az cos sie nie wyjasni-naprawde te wasze porady,cieple slowa dodaja mi otuchy.

agnesa ubiera sie laska i do szpitala jedz! powiedz jaka jest sytuacja i cie napewno przyjma i niech sobie psiocza i jojcza placisz sklądki i masz prawo wymagac. a do gina sobie jutro i tak zadzwon!!

Gość zmanierowana krytykantka
agnesa ale dlaczego dzis nie mozesz? prywatne gabintety jeszcze otwarte

jeszcze do niedawna przez cale 24 lata mieszkalam w Poznaniu.Od 6 miesiecy przeprowadzilam sie do mojego narzeczonego do malego miasteczka polozenego niedaleko Konina (Słupca).Zupelnie nie znam tutejszych lekarzy choc wiem ze nie ciesza sie dobra opinia. Jestem w zupelnie obcym miescie i zupelnie nie wiem co mam robic i do kogo sie udac.Jesli ktos zna jakiegos dobrego ginekologa z wielkopolski to prosze o informacje.

Gość zmanierowana krytykantka
zadzwon tam od razu i jedz mamani -myslisz ze na izbie przyjec nie powinni odmowic? nie wiadomo ale ja bym na pewno sprobowala tak zeby jeszcze dzis miec usg jak sie uda i poloza cie na oddzialeto w ogole rewelacja. zrobia ci porzadne badania

agnes przeciez masz skierowanie do szpitala i co nie poszłaś, nie połozyli cię, bo nie rozumiem?

tak ja dostalam skierowanie do szpitala ale nie poszlam.Ja poprosty boje sie tych lekarzy i jest to uzasadnione iloscia niewyjasnionych zgonow matek i ich dzieciatek.Przyklad z zycia dlaeko nie trzeba szukac...mojego narzeczonego mama-zdrowa 26 letnia kobieta, przebieg ciazy bez najmniejszych problemow,ciecie cesarskie,zbyt duza dawka narkozy,w zeszla niedziele obchodzilismy jej trzydziesta rocznice smierci.Myslicie ze ktos powiedzial przepraszam,ktos poniusl konsekwencje...Nie nie nie i jeszcze raz nie!Jak bedzie potzrba to pojade do Poznania.

Agnesa... ja jestem w takiej samej sytuacji, tyle ze przeprowadzilam sie do rodzinnego miasta męża - Poznania ;) i tez nikogo tutaj nie znam nie wspominajac o lekarzac, jestem przerazona bo niedlugo rodze a nawet nie wiem jaki szpital bedzie w miare ok, we wtorek ide do gina i moze mi powie babka gdzie najlepiej, bo akurat gina mam spoko... mozna jej o wszystkim powiedziec, nawet poobgadywac sluzbe zdrowia ;)

agnesa, specjalnie dla ciebie, żebyś nie stresowała się bez końca \"U kobiety z 28 dniowymi cyklami miesiączkowymi pęcherzyk ciążowy jest najwcześniej widoczny w USG dopochwowym w 32 dniu cyklu, przy poziomie HCG większym od 1000 mIU/ml (najwcześniej przy stężeniu 500 mIU/ml)\" więcej znajdziesz może na tej stronce http://www.forumginekologiczne.pl/txt/print,1911,2 ja byłam u ginekologa z poziomem bety około 900 i pęcherzyka nie było widać, a ciąża zakończyła sie sukcesem... u Ciebie pewnie tez tak będzie:)

Mi gin mówił że na usg widać coś w pęcherzyku ciązowym od bety 1000ml .Ja zrobiłabym na twoim miejscu betę jeszcze jutro , jak jest przyrost to bym spokojnie poczekała parę dni na usg żeby było widać wyraźnie maleństwo . Ja w 7 t.c. mialam betę 37 000 czyli bardzo wysoką a na zwykłym usg nie było widać bijącego serduszka ,a że miałam plamienie to w szpitalu zrobili mi usg doppler i.....serduszko biło.

na innej stronie znalazłam jeszcze cos takiego (odpowiedź ginekologa): "Beta HCG przyrasta prawidłowo ale pęcherzyk ciązowy można uwidocznić gdy wartość beta wynosi około 2000. Proszę poczekać z USG chociaż 7 dni a najlepiej 14 wtedy będzie można zobaczyć nawet tętno dzidziusia" więc nie martw się na zapas, bo to nie służy ani tobie ani ciąży:) pozdrawiam:)

Wlasnie wrocilam z Konina-bylam w szpitalu na usg.Lekarz podwierdzil ciaze.Jest pecherzyk w MACICY.Ale sie ciesze:)Zrobie sobie jeszcze jutro i w pon bete(tak dla pewnosci).

agnesa ja tez tak jak calkiem nowa mialam pewnosc ze jest wszystko ok :) uwazam ze ten twoj doktorek to jelop piekny zmien go szybko! :D:D Gratuluje mamusiu :* 🌼

a niektórzy lekarze to konowały straszliwe... mi jedna powiedziała, że nigdy nie zajdę w ciążę, a zaszłam jeszcze tego samego miesiąca za pierwszym razem:)

Faktycznie ta jej lekarka to jakas nie teges, od razu mówilam zeby szukala normalnego lekarza z dobra opinia. To jak sie zachowywala, co jej mówila to nie do pomyslenia. Ale grunt ze dobrze sie skonczylo, nie potrzebna tylko byla ta panika ;)

dzieki dziewczyny,naprawde bardzo mi pomoglyscie.To mile ze ludzie nie sa obojetni na drugiego czowieka,ze potrafia go zrozumiec i wesprzec. Naprawe bardzo sie ciesze ze wszystko jest ok.Ostatnie dwa dni to byl dla mnie i dla mojego Adasia prawdziwy koszmar. ALE JESTEM SZCZESLIWA:) calkiem nowa Gwarantuje ci ze w Poznaniu(bez wzgledu na to jaki wybierzesz szpital) bedziesz miala swietna opieke medyczna.Ja z cala pewnoscia bede chciala rodzic w Poznaniu (na ul.Lutyckiej).Gratuluje bobaska i zycze wszystkiego co najlepsze:)

Gość elunia27
czesc dziewczyny nie wiem co mam myslec od [iatku zrobilam 9 testow ciazowych wszystkie pozytywne ale wczoraj mialam wyniki krwi i lekarz powiedzial ze mam je powtorzyc za tydzien bo wyszlo malo HCG we krwi i ze test ciazowy wyszedlby bardziej wiarygodny czy mozliwe ze testy wykryja ciaze wczesniej niz badanie krwi???????? wieczorem znowu robilam test i znowu wyszedl mi pozytywny aha jeszcze lekarz powiedzial ze to moze byc bardzo wczesna ciaza i dlatego nie wyszlo nic we krwi czy to jest mozliwe?????????? prosze odpowiedzcie mi

Gość dorcia33
Tak to mozliwe.Hormon we krwi jest jesze za ma,lutki dlatego tak sie dzieje.Zazdroszcze ci ja miałam pozamaciczna.Testy pokazywaly,a lekarz na usg nie widzial.

Gość jak juz wygrzebujecie
czyjes stare topiki to wypadaloby sie przynajmniejn zapytac na poczatku o autorke tego topiku... co u niej i u dziecka, jak jej sie powiodlo przy porodzie itd... nie uwazacie?? :O