Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

cherry___

Matura - prezentacja

Polecane posty

Trochę późno się za nią zabieram, wiem... Ale zawsze wszystko zostawiam na ostatnią chwilę :/. Mój temat to uprzedmiotowienie człowieka jako problem w literaturze i sztuce, scharakteryzować i ocenić sposoby ukazania zjawiska. Mam 5 książek i 3 wiersze, wszystkie wydają mi się istotne, jednak, chce jeszcze opowiedzieć o jednym filmie i conajmniej dwóch obrazach. A po ile wy macie? Bo ja się obawiam, że raczej na pewno bedę musiała coś wyrzucić :/, ale nie wiem co :/ Mam pytanie - czy, gdy chcę tylko w jednym, może dwóch zdaniach nawiazać do jakiegoś utworu, np. wiersza, to musze go zawrzeć w bibliografii?? Nie chcę go omawiać, ale tylko o nim wspomnieć. Też macie takie problemy czy juz napisane? :)

ja 2 lata temu miałam 25 sloganów reklamowych i 3 ksiazki = 5 str A4 czcionką 11. zdazyłam z wszystkim, zasada jest prosta - jesli praca jest ciekawa będą cie słuchac ile tylko ty bedziesz chciał/chciała mówic. powodzenia, miałam 20/20

pozno?eee wcale nie,ja prezentacje zrobilam dzien przed egzaminem a nauczyc sie jej nie nauczylabo i po co?tak na pamiec nie ma sensu,poprostu weszlam powiedzilam co pamietalam,swoje dodalam i cial komisjo,efekt?95%

warto ująć w bibliografii utwór o którym wspominasz bo wydaje sie ciekawsza ale zawsze mogą paść pytania na które nie będziesz gotowa/a - twoje ryzyko...

a to dobrze, bo ja na pojutrze musze zrobić konspekt dla polonistki mojej, wiec sądziłam, że póżno zaczęłam, ale jesli tak to mnie pocieszyłyście ;) :) dla mnie temat wydaje sie interesujący, mam ciekawe książki, m.in. fragment \"Mein Kampf\" oraz \"Auschwitz Naziści i \'ostateczne rozwiazanie\' oraz wiersze, w tym nieznanych autorów, których na pewno komisja nie słyszała :). tyle tego mam, ze nie wiem od czego zacząć :)