Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość violleiieiie

Boże wszystko tylko nie to... ciąża

Polecane posty

Gość oseeooo
wilijeczka18-popraw ortografa w stopce,aż się prosi o korektę,

Gość ulencjaaaa
Mam 3 koleżanki które usunęły... Dzisiaj chciałyby mieć dzieci,ale niestety nie mogą.... Dziewczyno napisze tak: Masz mądrego chłopaka, powinnaś go posłuchać. On zachował się dojrzale, Ty jak gówniara. Jak ty sobie w oczy spojrzysz? Zabijesz malutkie,bezbronne maleństwo które pragnie być kochane....

Gość to dziecko w Tobie ma
już 2 miesiące jak możesz chcieć je zabić????

Gość violleiieiie
Dzieciątko, maleństwo dajcie spokój. Ja tego tak nie odczuwam. To jest płód i tyle. Uczyłam się w szkole co to jest wiec wiem że serce i mózg juz ma ale nie jest rozwinięte. Jak się urodzi to też cierpiec będzie a tak tylko 5 minut i po bólu.

Gość mamo
kiedyś odczujesz....

Gość urodź je i oddaj do adopcji
skoro go nie chcesz.Jacyś rodzice się ucieszą a Ty nie będziesz musiała wychowywac dziecka.Ale nie przerywaj ciąży:o

Gość violleiieiie
Mam jeszcze 3 dni do namysłu. Nie wiem co zrobic... coś wymyśle. Ciągle w głowie mam co by było gdyby... co będzie gdy.

Gość violleiieiie
Ja nie wiem czy bym potrafiła życ ze świadomością że moje dziecko gdzies tam jest i może ma się źle... wiem a mogłabym życ ze swiadomością że je zabiłam ?? Tak!! Uważam że śmierc jest lepsza niz ból życia.

Gość urodź je i oddaj do adopcji
a ską kurwa wiesz że bedzie mu zle??😡Tego wiedziec nie mozesz!!!!!! A jest szansa |ZAWSZE ze bedzie mu dobrze z inna rodziną!!!

Gość gwiazdunia83

Gość gwiazdunia83
a co Ci zalezy przeciez az tak wiele nie stracisz jak je urodzisz a wychowywać nie musisz zawsze moze to zrobić ktos za Ciebie

Gość mamo
a może wcale go nie oddasz,do porodu masz dużo czasu na decyzję tylko go nie zabijaj!!

Gość violleiieiie
Jednak zdecydowałam... przeczytałam wasze poglądy na tę sprawdę i dziś umówiłam się z lekarzem. Mam nadzieje ze to dobry wybór.

Rób tak jak uważasz,trzymam kciuki,żeby wszystko poszło dobrze. Znam kilka dziewczyn,które usuneły.Nie żałują.Zbudowały życie na nowo,już odpowiedzialnie. A co na to chłopak?Mam nadzieje,że Cię wspiera. Ludzie myślą,że jeśli pokażą propagandowe zdjęcia płodów po aborcji czy grafomański wierszyk o płodzie,ktory tak kocha swoją mamusie,ale mamusia go usuneła i \'o,wyrywają mi nóżkę,miażdżą główkę\".Dajcie spokój :|

Gość nie bądź głupia
Tak właśnie tak ludzie myślą,a skoro tak myślą to coś w tym musi być!!!To że Ty tak jej doradzasz jest zrozumiałe co wcale nie znaczy że jak dziewczyna popełniła jeden błąd musi brnąć popełnić kolejny o wiele gorszy..

Gość tatko
Ty możesz zbudować życie na nowo,odpowiedzialnie już dziś swoje i dzidzi wkrótce.Nie musisz czekać. A nie jak radzą inni za jakiś czas "odpowiedzialnie...

bylam w takiej samej sytuacji ale ja urodzilam i nie zaluje moja corka dzis ma 11lat a ja jestem szczesliwa

Gość straaaaaaaaaaaaaszne
Jset taka tabletka jak "po"..od razu po nocyspedzonej z facetem jak wpadliscie (chyba,ze dopiero po jakims czasie dowiedzialas sie,ze bedzie dziecko) idzie sie do ginekologa i on ci ja przepoisuje..no do kilku dni......bnie wiem czy ktos juz o tym pisal bo nie czytalam wszystkich wypowiedzi.....

podziwiam te wszystkie dobre rady ciekawe czy wszyscy ktorzy oisza o tych tabletkach zrobili by to jak tu dobrze radza nie rob tego po paru latach wyzuty sumienia nie pozwola ci normalnie zyc a nie ma nic piekniejszego na swiecie gdy dziecko mowi kocgam uwiez mi

Moj Boze co Wy gadacie !!!!!!! jak mozna usunac dziecko!!!!!!!! powiem Ci tyle : mam 20 lat , jestem w 5 miesiacu ciazy i jestem bardzo szczesliwa juz nie moge sie doczekac az Moj KWIATUSZEK przyjdzie na swiat :) O ciazy gdy sie dowiedzialam -plakalam... Moj Przyszly Mąż niechcial Dzidzi i byly rozmowy o usunieciu...gdy to uslyszalam powiedzialam mu co o tym mysle !!BYLAM WSCIEKLA!! Pozniej sama o tym myslalam... ze bedzie lepiej bez dziecka bo jestesmy mlodzi, bo sobie nie poradzimy itp... w koncu chcialam je urodzic ale On nadal nie byl przekonany... rozstalam sie z nim i stwierdzilam ze zostane samotna matka mimo ze Go Kochalam bardzo... Po 2 dniach odezwal sie do mnie PRZEPROSIL ,porozmawialismy .... Dalam mu szanse i nie zaluje :) Dzis Pragnie Naszego Dzieciatka bardziej niz ja :D strasznie sie cieszy , ciagle rozmawia z brzuszkiem ,troszczy sie o mnie itp... (ma 21 lat ,o rok starszy odemnie ) za niecale 3 tyg bierzemy Slub a termin porodu mam na Lipiec :) Ja prace mam narazie do dnia porodu ,pozniej jestem bezrobotna... mieszkac bedziemy u moich rodzicow , za okolo 3 lata idziemy na swoje mieszkanko... Mimo wieku wiemy ze sobie poradzimy bo sie Kochamy a nasza motywacja do dzialania jest Nasze dziecko (prawdopodobnie chlopczyk :) ) Nie powiem czasem brakuje mi imprez bo moja pasja jest TANIEC ,zazdroszcze innym ze moga chodzic na imprezy ale jakos daje rade !!Wiem ze to ze bede miala swoja rodzine nie zniszczy mi zycia..widocznie tak musialo byc.. doceniam wszystko to co mam bo wiem ze moglam miec gorzej moglam zostac sama z Dzidzia . Przechodzilam horrory bo gdy On niechcial dziecka ciagle byly awantury... balam sie ze juz nigdy nie bede szczesliwa bo nikt nie bedzie chcial sie spt z mloda samotna mama... a niepotrzebnie!! Nie usuwaj Dzidzi.... zobaczysz ile Ona Ci da szczescia ja mam rozne teraz mysli , raz sie ciesze raz nie...ale to obawy czy sobie poradze nad opieka itp:) przeczytaj cos co Mi pomoglo podjac wlasciwa decyzje : http://www.informacje.int.pl/aborcja

Gość gfdsgsdfgs
Ja bym usunęła.

Gość życie cudem jest
Dziewczyno przecież nie wiesz co się wydarzy,może nie będziesz mogła mieć dzieci mimo że będziesz chciała!!Nie wiesz jak twój organizm zareaguje na aborcję,to działanie wbrew naturze.Nie odrzucaj daru jakim jest dziecko.Jakoś się to ułoży,głowa do góry!Większość ludzi doradza Ci urodzenie,podają Ci przykłady że można,są szczęśliwi.Nie bój się,dacie radę.

Gość zazdroscicie chyba
ja bym usunela....tez mam 19lat i nie wyobrazam sobie teraz 9miesiecy ciazy,potem oddanie mojego malenstwa ktory juz bedzie czlowiekiem bo narazie jeszcze nim nie jest...moja kolzenka byla w takiej samej sytuacji i usunela,nie zaluje i chce miec dzieci w przyszlosci a co do adopcji ze niby sie znajda kochajacy rodzice...ja bym nie mogla zyc z mysla ze gdzies po siwecie chodzi moje dziecko a poza tym jest tyle opuszczonych dzieci !! ile meczy sie w domach dziecka !!

czego mamy zazdroscic!!!!!!!!!??????? tego ze ta **** chce usunac dziecko z powodu wieku!!!!!!!!!!! jestescie gowniary i tyle.... kazda z przyjemnosci korzysta a jak sie pojawia problem to ucieka do lekarza i szuka pieniedzy!!!!!!!! Pomysl sobie gdyby Twoja matka nie chciala Cie urodzic.....nie przezylabys tych 19 lat...nie mialabys takiej szansy zeby teraz decydowac o swojej ''ciezkiej sytuacji '' :/ jaka Ty glupia jestes!!!!!! A tego faceta to mozna pozazdroscic nie kazdy chlopak w mlodym wieku jest gotowy na ojcostwo...... a wyrzuty sumienia bedziesz miala napewno..... pamietaj : Bog nie jest rychliwy ale SPRAWIEDLIWY i kara Cie spotka napewno...........

Gość życie cudem jest
Nie wyrokuj odrazu że będzie mu w życiu źle,tego nie wiesz.Ma 9 miesięcy a po nich jak zobaczy te małe rączki,te ciekawe oczka wpatrzone w mamę to i na oddanie dzidzi się nie zgodzi.

do nens : dla Ciebie filmy o aborcji i wierszyki przeciwko aborcji to glupota???? Ten wierszyk jest dla osob ktore maja serce i sa wrazliwe..... ma na celu zeby kazda ''matka'' zmienila zdanie.... O czym Wy tu piszecie!!!! przeciez to dziecko , to mala istotka to czlowiek taki jak MY myslisz ze jak odda dziecko do adopcji to bedzie miala wyrzuty sumienia ze gdzies tam zyje jej ''czastka siebie'' a jak usunie dziecko to wyrzutow nie bedzie miala???????? kolejna *** sie znalazla co ''dobrze radzi '' oczywiscie dziewczyna zrobi co zechce ale poki co jak moge to odradzam bo jeszcze 5 miesiecy temu bylam tak samo glupia jak ona

Ja nie radzę,nie mój problem.Nie bawię się po prostu w idiotyczną i infantylną propagande. Dziewczyna ma wybór,jej sprawa,w którą strone się skłoni.

Gość Ojciec Prać-przyszły
Jako facet i przyszły tata nie wyobrażam sobie żeby moja kobieta nawet o czymś takim jak aborcja wspomniała....

Gość zazdroscicie chyba
NaTuSia 20 = zazdroscicie chyba to jeszcze nick z poprzedniego topiku !!:)

Gość zazdroscicie chyba
i co wy z takimi gadkami ze jakby mialo mnie nie byc,nie przezylabym tych wspanialych lat...jakby mnie usunela to by mnie nie bylo i nic bym nie czula !! smieszni jestescie TO JEJ WYBOR jesli nie chce byc mama to nikt nie moze jej tego narzucic !!