Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość boje sie

usuwanie PIEPRZYKÓW kto usuwał????

Polecane posty

Gość kasia94
hej, mam takie pytanie. czy po usnięciu kilku piepzyków chirulgicznie można uprawiać sport, ćwiczyć na wf-ie ??? z góry dziękuję za odpowiedz

Gość Rissi5
Hej słuchajcie. Ja mam takiego no w sumie niewielkiego na brzuchu przy pępku i jeszce jednego takiego mniejszego obok jest on od niedwna. Chciałabym się ich pozbyć a szczególnie tego troszkę większego, bo po pierwsze mi się nie podoba a po drugie boję się, że jak się będę opalać to coś gorszego może z niego wyniknąć. 29 lipca rejestruję się do lekarza dermatologa, żeby się zapytać co i jak. Ale trochę się zastanawiam, czy jest tak, że jak usune dwa to potem będzie ich się robiło nowych coraz więcej na ciele?? Bo tego bym już nie chciała. Czytałam gdzie, ze jedna babka usunęła sobie na twarzy a potem miała cały brzuch wysypany i nie polecałą. Jeśli ktoś miał usuwane dawno temu albo ma jakieś doświadczenia z tym związane cyz ma więcej czy nie to proszę o odpowiedź.

Rissi5.... JA miałam usuwanego w zeszłym roku na jesieni. Od maleńka miałam sporo pieprzyków i wsumie nie przeszkadzały i nie przeszkadzają mi :) mogę nawet stwierdzić że są atrakcyjne ;D Ale miałam też takiego dość dużego na plecach a konkretnie na łopatce a że mam długie włosy to zdarzało się że zawadzałam o niego szczotką przy czesaniu i dla tego postanowiłam go usunąć :) Zabieg był bezbolesny, przez kilka dni mi9ałam opatrunek no i 2 szwy :) została mi maleńka blizna, taka jak po zdrapanym lub źle wyciśniętym pryszczu :) tak więc niewidoczna :) czy mam więcej pieprzyków? nie. A raczej nie sądzę i myślę że to bzdura . Ale nie kazdego pieprzyka można usunąć więc koniecznie musi go obeizeć jakiś specjalista :) No i mi lekarz powiedział żebym jednak latem na to miejsce nakładała krem z filtrem, tzn jak wychodze na duże słońce np na plaże :)

Gość Domino93
Mam do was prośbe i kilka pytań, a mianowicie. Gdzie mam się udać, do kogo najpierw. Lekarza pierwszego kontaktu ? pytanie: Mam kilkanaście pieprzyków na twarzy w tym 2 mają 0,5 cm. W sumie nie odstają, są płaskie. Mam jeszcze troche (0,6 - 1 cm) ich na plecach, no i troche odstają. Dodam, że mam 16 lat.

Gość madyiulka79
mam pytanko otoz mam brzydki pieprzyk ale w mijecu intymnym dokladnie kolo warg sromowych...jest podatny na ciagle otarcie bielizna no i pare razy zachaczylam i niego .pieprzyk urosl jest czarny i brzydki:(strasznie sie denerwuje ze cos sie zlego zrobilo czy mozna usunac z miejsc intymnych znamie ?????

Gość Domino93
Prosze o odpowiedź ;)

Gość Domino93
Prosze o odpowiedź, nie zostawiajcie mnie w potrzebie ! :( Gdzie mam się udać, do kogo najpierw. Lekarza pierwszego kontaktu ? pytanie: Mam kilkanaście pieprzyków na twarzy w tym 2 mają 0,5 cm. W sumie nie odstają, są płaskie. Mam jeszcze troche (0,6 - 1 cm) ich na plecach, no i troche odstają. Dodam, że mam 16 lat.

Gość aguana
Do Boloi mnie......... gdzie usówałaś pieprzyki w kielcach? Jestem z tego miasta i szukam namiarów.

Gość aguana
Do Boje sie........ gdzie usówałaś pieprzyki w kielcach? Jestem z tego miasta i szukam namiarów.

Ja usuwałam 3 dni temu pieprzyka na nodze chirirgicznie... Sam zabieg nie jest bolesny i trwa ok. 5 minut. Chirurg robi najpierw zastrzyk a potem usuwa skalpelem i zszywa ... Mam teraz szwy co nie wygląda ciekawie ale za tydzien mi je zdejmą...

Gość kaśka aaaaaa
chce usunąć pieprzyki za darmo nie chce za to płacić, tylko gdzie mam się udac ?? Myślałam najpierw o dermatologu prywatnie, albo o lekarzy pierw kontaku co radzicie ? I jeszcze mam taki problem, otóż mam pieprzyka na pośladku w takim miejscu że jak miałby mi to jakis facet usuwać to chyba musiałabym się z gołym tyłkiem tam leżeć i to mnie dobija :/

Gość Adam8-11
Z wszystkimi pieprzykami najpierw do dermatologa i jeszcze dwie sparwy na słońce tylko wychodzić z blokiem slonecznym minimum 15. Druga sprawa to pieprzyki są niebezpieczne jeśli: mają wiecej niż 5-6 mm średnicy, nierówne brzegi, są dwukolorowe, ale ocenić prawidłowo może je tylko lekarz dermatolog do tego słuzy mu badanie dermatoskopem. Bezbolesne i nieinwazyjne..

Gość ojjjuz
http://myskincheck.pl/02-grains-de-beaute-b.asp Polecam tę stronkę:) Ciekawa i na pewno pomocna:) Można wiele dowiedziec się o pieprzykach itp. oraz jak odróżniac te łagodne od tych "podejrzanych":) A i jeszcze co do filtrów.... 15 to zdecydowanie zbyt niski filtr, szczególnie jak na kolor karnacji jaki dominuje w naszym kraju:) Ja mam cerę sporo ciemniejszą niż ta "przeciętna" w PL, a i tak bez faktora min 30 nie mam zamiaru się opalac:) Pozdrawiam serdecznie

Gość luss22
Czy usuniecie pieprzyka,jakiegokolwiek(wypuklego,niewypuklego,duzego malego) laserowo czy tez chirurgicznie,metoda zamrazania niesie za soba ryzyko powznych chorob?Np. nowotworu?Czy jedynie usuwanie pierzykow,wlasnie moze urchronic przed taka choroba?Ktos tu pisal ,ze glupio bylo by umorzec za "wyglad"?O co chodzi dokladnie,bo moja mama ,gdy jej mowilam o tym problemie,ze niepodoboja mi sie te pieprzyki, nie mam z nimi zadnych problemow,ale po prostu estetycznie mnie draznia, powiedzial mi,ze kiedys w szpitalu byla podbno jakas pacjentka,ktora chcial sobie wyciac pieprzyka i zmarla na raka skory.

Gość Aga117
Idąc do dermatologa lekarz sam widzi czy zmiany sa niebezpieczne, wiec nie masz sie co martwic, poza tym twierdzenie wielu osob, ze usuwanie pieprzykow to glupota i tego sie nie rusza jest niemadre. Ja usuwalam chirurgicznie z twarzy i z szyji wypukle, jest maly slad, ale lepiej takie swinstwo usunac niz chodowac dawac na pozywke sloncu i czekac az zmieni sie w cos groznego. Teraz wychodzac na place nie musze sie martwic, zeby zakryc pieprzyki inie narazac je na promienie sloneczne.

Gość Calrie
Bardzo bym ciciała usunąć pieprzyki z twarzy, nie są one duże, ale mam ich dużą ilość i mnie oszpecają. Boję się blizn i nawet nie znam żadnych klinik do których mogłabym się zgłosić, czy usuwał ktoś sobie pieprzyki w Toruniu?

Hejka mam problem Jestem chłopakiem i mam 16 lat mam pieprzyka na nosie i na brodzie ale ten na brodzie wogole mi nie przeszakdza bo polubiłem go Jestem nawet przystojny ale niewiem czy dziewczynom podoba sie ten pieprzyk na nosie co mam ... co mysliscie o tym zaczałem go usuwac własnymi metodami nie byłem u lekarza nigdzie kupiłem sobie lek Verumal i nacieram ten pieprzyk ,, Z tym pieprzykiem jest tak jak go posmaruje 2 dni zdzieram bo nie ma juz tego pieprzyka ta skorke na ktorej nei zrobiłsie jeszcze strup ... Wtedy mam takie kolo przezs pare dni koło 6 dni czerowne i wtedy robi mi sie strupek i zdzieram go delikatnie zeby nie zakrwawic io pieprzyka nie ma przez jakis miesiac prawie ... Lecz jest probelm bo po miesaicu zaczyna znowu sie pojawiac w tym samym miejscu zaczyna byc malutki i przybiera rozmiar taki jak błwczesniej ale to dopiro po miesiacu i p[omału rosnie ... I co chwila powtarzam ta czynnosc pocieranai go ... Jak myslicie dziewczyny czy dziewczynom podobał by sie chłopak z tym pieprzykiem na nosie daje to urdoy troche prosze odpiszcie i co byscie mi polecali .. Pozdro

Hejka mam problem Jestem chłopakiem i mam 16 lat mam pieprzyka na nosie i na brodzie ale ten na brodzie wogole mi nie przeszakdza bo polubiłem go Jestem nawet przystojny ale niewiem czy dziewczynom podoba sie ten pieprzyk na nosie co mam ... co mysliscie o tym zaczałem go usuwac własnymi metodami nie byłem u lekarza nigdzie kupiłem sobie lek Verumal i nacieram ten pieprzyk ,, Z tym pieprzykiem jest tak jak go posmaruje 2 dni zdzieram bo nie ma juz tego pieprzyka ta skorke na ktorej nei zrobiłsie jeszcze strup ... Wtedy mam takie kolo przezs pare dni koło 6 dni czerowne i wtedy robi mi sie strupek i zdzieram go delikatnie zeby nie zakrwawic io pieprzyka nie ma przez jakis miesiac prawie ... Lecz jest probelm bo po miesaicu zaczyna znowu sie pojawiac w tym samym miejscu zaczyna byc malutki i przybiera rozmiar taki jak błwczesniej ale to dopiro po miesiacu i p[omału rosnie ... I co chwila powtarzam ta czynnosc pocieranai go ... Jak myslicie dziewczyny czy dziewczynom podobał by sie chłopak z tym pieprzykiem na nosie daje to urdoy troche prosze odpiszcie i co byscie mi polecali .. Pozdro

Gość gruby czarny kot
przeczytalam watek, ale nie znalazlam konkretnego namiaru na dobrego chirurga w Krakowie, mam do usuniecia pieprzyk ktory dosc pobolewa, wiec bardzo mi zalezy, zeby to byl naprawde sprawdzony lekarz, przede wszystkim ZEBY NIE BOLALO :) wiem, ze straszna panikara ze mnie, zachowuje sie jakby mnie czekala co najmniej operacja na otwartym sercu, ale na sama mysl, ze ktos mi sie zbliza do pieprzyka z jakims ostrym narzedziem robi mi sie slabo :( bede bardzo wdzieczna za odpowiedz, pozdrawiam wszystkich :)

Gość kklinka
Hej ,mam kilka pieprzyków do usunięcia na twarzy ,byłam u dermatologa ,obejrzał i stwierdził że można zamrozić ,ale dopiero we wrześniu :o latem mówił że sie nie usuwa dlaczego ktoś wie ?

Gość Clarie
Z tego co wiem, to pieprzyków nie usuwa się latem, gdyż po zabiegu nie można wychodzić z raną na słońce. Poza tym gojenie trwa dłużej i jest bolesne. Ej, w końcu jak to est, laserowo usuwa się te odstające czy płaskie pieprzyki? Bo ciągle słyszę inne wersje...

Gość ananas_19
Nie ma co świrować :) Jakieś 7 lat temu miałam usuwane 2 pieprzyki. Spore, odstające. Jeden na szyi, drugi na dekolcie. Niestety zostały blizny. Na szyi miałam 3 szwy a na dekolcie 1. Wtedy byłam prywanie w Poznaniu i zapłaciłam 350zł... Ostatnio stwierdziłam, że chcę usunąć jeszcze jeden na plecach, ponieważ jest pod zapięciem od biustonosza i strasznie przeszkadza. Teraz juz można usuwać na kasę chorych, czy jakos tak, więc poszłam do rodzinnego. Dał mi skierowanie do onkologa. Poszłam się zarejestrować, babka stwierdziła, że to nic takiego, ale usuniemy, bo przeszkadza. Umówiłam się na zabieg i wczoraj na niego poszłam :) Miałam miec normalnie chirurgicznie usuwanego, ale pani doktor stwierdziła, że jestem młoda, więc zrobi mi laserem :) Był odstający, więc najpierw mi dała znieczulenie (bolało trochę...) w niego, później odcięła to co wystawało tak aby był równo ze skórą i laserem coś tam porobiła ;P Nie widziałam, bo to na plecach, ale śmierdziało, jakby mi skórę paliła ;P Czytałam, że to niby odparowuje coś tam :) W każdym bądź razie nic nie czułam, a całość łącznie z zastrzykiem trwała może 3-4 min :) Później pielęgniarka, wzięła pieprzyka do badań, a mi plecy przemyła i zakleiła zwykłym plastrem. Jutro idę do kontroli :) Nie ma co się obawiać! :) Zwykła kosmetyka :)

Gość dorottak
Idę jutro na chirurgiczne usunięcie pieprzyka z policzka- jest dość duży- średnica około 1 cm. Laser nie wchodzi w rachubę- dermatolog zdecydowanie odradziła. Zabieg mam w Krakowie w Medicinie. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i nie będę musiała chodzić z wielką blizną na twarzy:):):)

Clarie w zasadzie w większości takich zabiegów nie zaleca się robienia ich w miesiącach, kiedy występują duże temperatury. Kiedy na zewnątrz jest zimniej, to rana lepiej się goi. Co do blizn po usunięciu pieprzyka, to w zasadzie prawie zawsze jest tak, że zostają, ale jeżeli lekarz ma wprawna rękę, to może zminimalizować bliznę do naprawdę niezbyt widocznej. Byłam jakiś czas temu na konsultacji u doktor Klaudii Zwiorek - Czech. Pani doktor dokładnie wytłumaczyła mi jak wygląda taki zabieg i wycinanie znamiona i okazało się, ze wycina się coś takiego najczęściej w tzw. łezkę - wtedy blizna jest mniejsza i bardzo łatwo można ja zamaskować.

Gość Divaa
Mam pytanie ... czy w wieku 16 lat można usunąć pieprzyk ? czy moga byc jakies problemy z tego powodu czy wiek nie gra roli ... chodzi o pieprzyka na twarzy !

To, że masz 16 lat nie odgrywa większej roli. Największe znaczenie będzie miała opinia lekarza o tym czy pieprzyk może być groźny czy nie i jaki rodzaj ewentualnego jego pozbycia się będzie najlepszy w Twoim przypadku.

Gość gosia Kraków
jesienna_mama gdzie usuwałaś pieprzyki??

Gość gosia Kraków
Czy może mi ktoś podać specjalisty , który usunie mi laserowo pieprzyki z brody, najlpiej sprawdzonego juz specjalistę ... Pozdrawiam

Gość 1234ktosik12345
Hej:) Niedawno mialam usuwany pieprzyk i... dla mnie to było okropne. Znieczulenie troche bolało, ale to co działo sie potem... Miałam wrażenie, że robią mi to na tzw. "żywca"! Nie wiem czy podali mi za słabe znieczylenie czy za którko odczekali... Powiedziano mi ze zabieg nie bedzie bolec, ale niestety w moim przypadku okazalo sie inaczej. Poinformowalam lekarza ze mimo znieczulenia odczuwam bol to powiedzial mi ze musze jakoś wytrzymac:( jestem przerażona bo mam do wycięcia jeszcze jeden pieprzyk... Nie chce nikogo straszyć, z tego co wyczytałam z wcześniejszych wypowiedzi to dla większosci jest to zabieg bezbolesny tylko ja chyba miałam pecha:( Pytanie dla tych, którzy mieli wycinany pieprzyk na szyji tak jak ja: czy Was też to bolało? Bo być może to takie wrazliwe miejsce jest? Albo po prostu mi to zmaścili:( Co o tym sądzicie ?

Gość etvjbk6te
To gdzie w końcu idzie się po to skierowanie do chirurga bo co czytam forum to jedni pisza że do dermatologa a drudzy że do rodzinnego :o oświeci mnie ktoś w końcu ?