Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gggggggglista

Kto wie, jak Ciii ma na imię?

Polecane posty

Gość padalec zmijalec
co za kretynski topik.Jak mozna tak dlugo pisac w zasadzie o niczym.Same intelektualne wierchy........

Gość padalec zmijalec
jarek84--nie chrzescijanstwo neguje homoseksualizm,tylko Bog je neguje,co jest napisane w Biblii-Slowie Bozym.

proste ...nie odpowiada ci to tu nie siedź ...ja cię na siłe tutaj nie trzymam ...no już mykaj ...

Gość sunshine reagge
Jarek, jestes madrym facetem. udowodnij mi, ze Bog istnieje.

Gość padalec zmijalec
do:"sunshine reagge"----a ty udowodnij ze tak nie jest.....

Gość Jestem Gosia
Tak myślałam, że tak powiesz. Sama jestem chrześcijanką , osobą toleracyjną.

Gość padalec zmijalec
ciii...-fizolofko.Wiesz w jaki sposob strusie przezyly w afryce?Jak ktoregos goni pantera,czy lew,strus ma na niego niezla sztuczke.Chowa po prostu glowe w piasek.W ten sposob problem znika.Po prostu--go nie ma.....

Gość Kto stworzył
falujące morze NASZ OJCIEC BÓG

Gość sunshine reagge
Cii, po pierwzze, nie masz na imie Jarek. Po drugie, padalec, nigdzie nie powiedzialam, ze Boga nie ma. Chce poznac punkt widzenia madrego Jarka. Czekam.

:D Ale co wy mi tu wysuwacie :) Nie wierzę w boga bo nie mam na niego przekonujących dowodów ...tyle na ten temat :) gdybym żyła w czasach w których nie było dowodu na istnienie powietrza w nie też bym nie wierzyła póki ktoś takich dowodów by nie znalazł :)

tylko że to jest chyba jednak topik gdzieś tam o mnie :) wiec nie róbcie mi tu religijnej kaszki :)

Gość sunshine reagge
Cii ile ty masz lat, ze wypisujesz takie banaly?

Gość BÓG JEST JEDEN

Gość BÓG JEST JEDEN
Kocham jego mądre przypowieści.

Gość sunshine reagge
Bog istnieje, bo nie jestes w stanie udowodnic że nie istnieje, jest taki rodzaj dowodu matematycznego. I co teraz?

Jakie znowu banały ?? Czy to forum zaczyna się cofać czy dzisiaj jest jakiś specjalny dzień ?

Gość padalec zmijalec
wlasnie dlatego,ciii...--zeby topik ten zmienil sie z kretynskiego w madry-pociagnalem temat Boga. A co powiesz na to? "Przypomnijcie sobie, że Ja, Bóg, żyję. Ja żyję, istnieję. Czy jeszcze w to wątpicie? Czy wciąż analizujecie, jak to się dzieje? Czy spędzicie całe swe życie na badaniu Mnie, na zastanawianiu się w czasie nie kończących się dyskusji, czy Ja Jestem czy Mnie nie ma? Po co to? Słuchajcie Mnie: kiedy stworzyłem ziemię przepełniała Mnie radość. Posiałem gwiazdy i każdą z nich nazwałem. Byłem szczęśliwy stwarzając następnie was z miłością. Moimi własnymi Rękoma uformowałem was, dając wam tchnienie życia. Podniosłem was i pobłogosławiłem. Ja jestem waszym Świętym Ojcem. Następnie wysłałem do was ludzi mądrych, aby was poprowadzili i pouczyli, jak zaczęło się całe Stworzenie. Sam objawiłem się wam, aby was pouczyć, gdzie znajdują się wasze korzenie, Kto jest waszym Stworzycielem. Ja, Bóg, jestem waszym Ojcem. Tymczasem pokolenie za pokoleniem wciąż przesiewa Mnie przez sito, analizuje Mnie, pozostając w stałej ciemności, uciekając przede Mną, wywołując pośród was chaos. Czy trudno wam zrozumieć, jak się wzajemnie niszczycie, wywołując wojny, nienawidząc jedni drugich, wykorzeniając ludy i miasta, doprowadzając wasze ojczyzny do spustoszenia, czyniąc wasze żony wdowami, a z waszych dzieci robiąc sieroty, ujawniając jedynie nienawiść? Gdzie, gdzie są wszystkie Moje błogosławieństwa? Gdzie podziała się miłość, z jaką was pobłogosławiłem? Gdzie są Moje dzieci, gdzie one są, dokąd poszły? Nie umiem już ich rozpoznać. Dokąd poszły? Zło je przywołało, najmując je jak broń, aby zdmuchnąć w nich resztę światła, aby je całkowicie zniszczyć. Cierpię i płaczę widząc Moje ukochane dzieci stracone na zawsze! Czy to Ja wzbudzam gniew, nienawiść lub powoduję zniszczenie? Czyżbyście uwierzyli, że jestem Bogiem wojny? Czyż nie jestem Bogiem Pokoju i Miłości? Posłuchajcie Mnie, o dzieci! Zostałyście stworzone Moimi własnymi Rękoma. Wyszłyście z kołyski, którą dla was uczyniłem. Pochodzicie z Moich Rąk, które trzymały was na Mojej Piersi. Zostałyście pobłogosławione z głębi Mojego Serca, uleczone przez Mego Umiłowanego Syna, Jezusa Chrystusa, umiłowane i bardzo ukochane przeze Mnie. Co się z wami stało? Jak wam się wydaje, dokąd idziecie?"

Gość BÓG JEST JEDEN
On jest w Nas.

a mądry topik równa się = o bogu :) jeśli tak to w takim razie wole głupie topiki :) nie mam ochoty czytać wycinków z biblii...:) równie dobrze możesz wypisać mi fragment Hariego portiera ...dla mnie to będzie znaczyć tyle samo.

Gość sunshine reagge
Nie wiem co powie Cii, ja powiem tyle, ze dla mnie nawiedzona kobieta, u ktorej wykryto psychoze maniakalno-depresyjna nie jest zadnym autorytetem.

Gość sunshine reagge
Ciii, pozwol, ze zapytam. Jestes ateistka? Czujesz sie nia?

Gość BÓG JEST JEDEN
Uwierzcie w siebie.

Gość padalec zmijalec
a twoim zdaniem,to o tobie,to cos madrego,czy moze raczej pustego i pysznego?Ja osobiscie nie znioslbym czegos tak durnego firmowanego moim ego.Nie uwazam siebie za kogos tak waznego,zeby pisac wylacznie o nim przez pol dnia.Ktos ty poruszyl temat Boga.A ja go pociagnalem,zeby ta dyskusja nabrala jakiegos sensu,a moze i pozytku?