Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gggggggglista

Kto wie, jak Ciii ma na imię?

Polecane posty

Gość BÓG JEST JEDEN
Niedługo Wielkanoc.

Gość sunshine reagge
Warta grzechu, z pewnoscia madrzejsza od ciebie. Pozdrawiam.

Gość padalec zmijalec
warta grzechu--twoj nick swiadczy o tobie,wiec odczep sie od sunshine reaggae....

padalec :) nie każda dyskusja musi mieć sens i pożytek :) i nie ja założyłam temat żeby dowiedzieć się jak mam na imię :D nie po to by firmować moje ego :P po prostu jak już ktoś to założył bez namysłu to stało się to miejscem na bzdurki i gadanie głupot :)

Gość sunshine reagge
Padalec, zdaje sie, ze stoimy po przeciwnych stronach barykady, ale cenie sobie ludzi, ktorzy potrafia podyskutowac na jako takim poziomie, szczegolnie tutal 🌻

Gość sunshine reagge
Ciii, bzdurki i gadanie glupot, a nie odpowiedzialas na moje pytanie.

bez takich mi tu....A co do pytania ..tak jestem ateistką :) nie wierze w boga nie wierzę w duchy nie wierzę w fansówkę :D

Gość padalec zmijalec
I tak Bog przestraszyl Szatana.Durny topik dobiegl mam nadzieje konca.Uffff

Gość sunshine reagge
Ok, nie wierzysz. Zadam ci drugie pytanie. Zostalas ochrzczona w obrzadku katolickim?

Czy ja wiem czy końca ?? :D lepiej zrobić śmietnik i śmiecić do niego niż śmiecić głupotami po całym forum prawda :)

sunshine reagge - z takimi osobami jak ty wstrętna pomarańczko, bojąca się użyć swojego prawdziwego nicka nawet nie będę wchodzić w dyskusje. Śmiać mi się chce jak widzę na co dzień takich nieudaczników jak ty - do tego święcie przekonanych w swoją inteligencje i mądrość :D

zostałam ochrzczona :) ba nawet mam komunie :) nie wiem po co :) ale rowerek dostałam więc nie narzekam :D hehe

Gość padalec zmijalec
sunshine---znzczy rozumiem,ze ty nie wierzysz?a ja chyba potrafie udowodnic Jego stnienie.Tylko,...czy wy bedziecie chcieli sluchac,widziec?

warta grzechu--> spokojnie moja droga nie ma czym się przejmować :) :P

Gość padalec zmijalec
jezeli takas warta grzechu jak twoja stylistyka,to dzieki.Ale moze na temat.A tematem jest teraz Bog....

Gość BÓG JEST JEDEN
Czytam wasz topik, widzę ,że każdy ma swoje własne zdanie do swojej wiary.

NO jak niby udowodnisz mi jego istnienie :) widziało boga więcej niż sto ludzi na raz ?-oczywiście bez hologramów :D - masz jakieś badania ? bo teksty z biblii mnie nie przekonują :) i proszę nie wychodź z argumentami typu ...słońce świeci deszczyk pada a wiec ktoś to musiał stworzyć :D o to bóg :D to na pewno jego zasługa :)

Gość sunshine reagge
warta grzechu, tez czesto pisujesz na pomaranczowo, hipokryzja zabija dusze, wiesz o tym? Cii, ok. Zostalas ochrzczona, dostalas rowerek, nastepnie stwierdzilas, ze ateizm jest ok. Zadam kolejne pytanie. Dokonalas aktu apostazji? Padalec, przeprowadz jakis dowod, lub chociaz jego probe.

Gość BÓG JEST JEDEN
Na komunię nie dostałam roweru, tylko książeczki kolorowe.

nie stwierdziłam że ateizm jest ok. :) tylko przestałam wierzyć w bajki :) urosłam :) tak jak przestałam wierzyć w nibylandie i królewnę śnieżkę tak przestałam z czasem wierzyć w boga :) Nie dokonałam apostazji ale z pewnością kiedy będę miała czas to to zrobię :)

Gość padalec zmijalec
dowody sa spisane m.in.w ksiazce Raymond'a Moody'ego pt.Life After Life.Czytal ktos moze?

Gość BÓG JEST JEDEN
Dla mnie najważniejsza jest rodzina i ją mam, jestem wdzięczna BOGU za to wszystko.

a ja jestem za wszystko wdzięczna sobie :) to że masz rodzinę i radzisz sobie z życiem nie jest zasługą boga tylko twoją:) bo to ty sobie radzisz :)

Gość sunshine reagge
Droga Ciii, gdyby byla taka mozliwosc, Bog bylby poznany, wiec nie byloby wyboru i wolnej woli, prawda? A poniewaz mamy wolna wole, niektorzy odrzucaja wiare w istnienie Boga. Na jakiej podstawie ty wnioskujesz, ze Boga nie ma? Tymczasem, ty wciaz nalezysz do grona katolikow, choc jak sama twierdzisz, nie jestes wierzaca. Nie zauwazasz tu dosyc znacznej sprzecznosci? Padalec, czytalam inna ksiazke Moody'ego: "Zycie przed zyciem" i powiem szczerze, ze jest dosyc dyletancko napisana. Pisze tak, poniewaz jej temat ma zwiazek z moim zawodem.

przynajmniej w moim mniemaniu :) ale jeśli lubisz odejmować sobie siły i odpowiedzialności za swoje życie ...jeśli tak ci łatwiej to dobrze :)

Gość BÓG JEST JEDEN
A czy znacie książkę Czasem wołam w niebo. Mówi o dziennkarce chorej na raka. Nazywała się Tamara Zwierzyńska Matzke. Warto ją przeczytać.

a na jakiej podstawie mam wnioskować że jest :D na "świętej prawdzie" zapisanej w starej książce którą ktoś mógł tysiąc pińset stoo dziwińset razy przekształcić wedle woli kościoła ? nie wierze w boga bo nie ma na niego dowodów ...tak to już ze mną jest ...nie wystarczy że ktoś mi rzuci cytatem z biblii i powie to jest prawda tak jest i trzeba tego przestrzegać ...a ja będę jak te ciele wierzyć w to co ktoś mi powie.Nie ze mną te numery :)

Gość sunshine reagge
Czytalam te ksiazke. O ile pamietam, Autorka umarla. Piekny przyklad ludzkiej godnosci.