Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość amaria

CZY KTORAS Z WAS BRALA SLUB W MIEDZY CZASIE MIESZKAJAC ZA GRANICA? ..

Polecane posty

Gość amaria

No wlasnie.. Do Polski przyjezdzamy tylko na miesiac, prawie wszystko juz przygtowane, po slubie spedzimy jeszcze 2 tyg w Polsce, zastanawiam sie jak z dokumentami i zmiana nazwiska? Czy zdaze wymienic dowod tak, zeby miec na nim nowe nazwisko czy bede to mogla zrobic dopiero za drugim razem jak przyjade do Polski ( pewnei prawie po roku dopiero), czy mialyscie taka sytuacje i jak sie stara;lyscie o to zeby moc wyjechac juz z prawidlowymi danymi w dokumentach?

Gość lulu....
Ja mialam ,mam taka sytuacje. Dowod i tak musialam wymienic bo mialam stary. Powiedzialam ze nowy moge odebrac dopiero za pol roku jak wroce do Polski i spytalam czy tak mozna. Ta pani z biura dowodowego ,powiedziala ze nie ma problemu. W kwietniu jade do domu wiec go sobie odbiore. Z paszportem to nie wiem jak jest. Mozesz zlozyc podanie o przyspieszenie wydania i to trwa jakis tydzien. Jak pojdziesz do biura paszportowego to Ci na pewno powiedza co i jak masz zrobic. Pozdrawiam!

Gość amaria
:) dzieki :) a jakbym tak chciala dowod wymienic odrazu ? tez da sie przyspieszyc, nie wiesz? i wogule nie wiem czy w firmie gdzie pracuje 9 beda wiedzieli ze wyjechalam wziasc slub) podawac nowe nazwisko czy nie? bo niby mam nowe ale papierka nie mam na to w postaci dowodu osobistego.. aaa i jeszcze jedno, jak juz o paszportach mowilas :) nie wiesz czy Irlandia ( moze dalej mieszkasz za granica i akurat tu ..) nie jest w tej strefie szengen i bedzie mi potrzebny paszport na wyjazd i wjazd bo konczy mi sie jego waznosc w kwietniu ale nie chce tu wyrabiac nowego bo to koszt ponad 100 euro :/ ..

Gość lulu....
Oj, nie wiem jak to jest wz Irlandia. Wydaje mi sie ze dowod tez by sie dalo przyspieszyc ale nie jestem pewna. Ja na razie w pracy jade na nazwisku ,ktore mam w paszporcie. Jak zmienie paszport to i zmienie dane w papierach.

Gość amaria
:) dzieki za informacje :) pozdrawiam !