Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość do tyłu

gdybys cofnął/ęła czas to.........

Polecane posty

Gość depressed now
zadzwon: sądzę, ze ona naprawdę potrzebuje spokoju, wyciszenia... Na pewno pragnie tez miłości, ale ja nie mogę jej tego dać, musi (jesli chce) znaleźć faceta, który się nią zaopiekuje... ja mogę zostać , byc tylko przyjacielem... i to raczej bez opowiadania się żonie, bo na pewno by nie podobało się jej to. Gdybym jednak mogł ją zobaczyć, to chciałbym ją zobaczyć, wspomóc dobrym słowem, coś podpowiedzieć jej z własnego doświadczenia... chciałbym bardzo by odnalazła spokoj i szczeście... jesli kiedykolwiek dowiem się o tym, będę bardzo szcześliwy.

Gość depressed now
ja postanowiłem sobie: nie wykonam żadnego ruchu w jej stronę, może niech zapomni o mnie, niech się wyciszy... moze będzie jej lepiej. Z perspektywy czasu chyba teraz oszczedziłbym jej i sobie tych wrażeń... ale cóż stało się, nawiązałem ten kontakt, i zburzyłem jej spokój, bo nie założyłem po prostu tego, ze jej mogło się nie ułożyc... ;(

pewnie to przesada, ale teraz mam ochotę podziękować Ci w Jej imieniu za to milczenie :(

Gość depressed now
Niech znajdzie szczeście, a ja będę wówczas szcześliwy...Tobie też tego życzę Kala. Nie ukrywam, że boli mnie tak jakoś serce, że się nie odzywamy, ale trudno... jeśli Ty też uwazasz, że dobrze robię milcząc, to w porządku.

Gość zadzwon
widze, ze sie dogadujecie z Kala:) macie barzdo podobne poglady. wiesz depressed, ja mysle, ze to nie tylko o jej spokoj chodzi. ale co mi tam. skoro nie chcesz sie do nej odzywac, to sie nie odzywaj ale ja ciebie juz nie rozumiem. i chyba nie chce rozumiec, bo igrasz sobie z uczuciami. a gdzie ta przyjazn? tez jej nie bezdzie skoro nie bedzie zadnej rozmowy. ech zycie cmok

Gość depressed now
noo w końcu się Pani zadzwon odezwała...już myslałem, że odpusciłaś.. Czego nie kumasz? Juz chyba wszystko powiedziałem. Naprawde chodzi o jej spokój, bo ja jestem już spokojny. Ja chciałbym się z nią przyjażnić, moc pogadać, popisąc na luzaku, bez zadnych podtekstów, ale ona wywnioskowałem nie jest na to gotowa. Potrzebuje czasu i ja jej w tym nie przeszkodzę. Z drugiej strony nie mam pewności, czy ona będize chciała się przyjaźnić... Gdzie tu igranie z uczuciami?

Gość zadzwon
czesc depressed jestem, nie odpuscilam:) poprostu tak jest, ze czasem nie moge usiasc do komputera. dzis mam minutke na kontakt ze swiatem i widzisz co robie:) pisze do ciebie, tylko nie mam slow na komentarz, zeby odniesc sie do tego co powyzej. fajnie, ze tu jeszcze zagladasz. pozdrawiam i przesylam usmiech, taki od serca :D pa

Gość zadzwon
No i coz:( chyba juz tutaj nie zagladasz:)

byłabym mniej niedostępna i wybredna.. noi poszłabym na inne studia :D zaoczene a nie dzienne

Gość depressed now
zadzwon: jestem, ale juz rzadziej, mam trochę roboty, więc się nie nudzę, a zaglądałem tu z nudy głównie, a poza tym staram sie zapomnieć ...

Gość zadzwon
z nudy powiadasz. jakie to mile:O a poza tym starasz se zapomniec:( acha to jeszcze ciebie dreczy mysl o spotkaniu, to dobrze:) moze cie namowie;)

Gość depressed now
tzn. zajrzałem tu po raz pierwszy, bo miałem problem z uczuciami, ale teraz zaglądam głównie jak się nudzę, bo do byłej już mi przechodzi, zapadła martwa cisza, nie chce jej rozpraszać swoją osobą... pewnie, że pogadałbym z nią na luzie, ale to chyba niemożliwe...

Gość zadzwon
skad wiesz, ze niemozliwe? zreszta, chyba nie ma co cie przekonywac, bo juz w tym swoim mozdzku ziarenko zasiales. i chyba jak tylko z nudow ze mna gadasz to dziekuje, tez zrezygnuje. szczery chociaz starasz sie byc. ale wstosunku do siebie taki nie jestes. oj grzesiu. jak ja tesknie za toba:(

Gość depressed now
Moze i możliwe, ale krok należy do niej... Zadzwon, bardzo lubię z Tobą pisać i właściwie na ten topik wchodzę już tylko w tym celu... :)

nic bym nie zmieniła. dużo się wycierpiałam, dużo błędó popełniłam, ale efekt jest taki, ze jestem teraz SZCZĘŚLIWA. sama się dziwię, że tak mówię, ale tak jest:) kocham kogoś kto już nigdy ze mną nie będzie i kto mnie nienawidzi, ale życzę Mu szczęścia z Nią i sobie - bez Niego. heh, dobrze, że wtedy nie wzięłam tych proszków:) bo teraz nie pisałabym na topicu: "gdybys cofnął/ęła czas to.........":) dziękuję Tym, którzy Byli:*

Gość a gdzie przysięga
małżeńska depressed now>>> I ślubują ci miłość, wierność i UCZCIWOŚĆ MAŁŻEŃSKĄ, jakbym była twoją zoną to strasznie czułabym sie oszukana, jak można mając żonę, miec takie podejście jak ty masz, toż to zdrada, stawianie żony na 2 miejscu. Martwisz sie swoją byłą dlaczego? Jakie ty masz wobec niej zobowiązanie? Oszukujesz siebie, zonę i innych w koło siebie, prawda jest taka, że jakby tylko dała ci wyraźny znak, że chce z toba być to poleciałbys do niej. Żony nie szanujesz, zdradzasz w myślach, bo ją masz i jesteś pewny, ze zawsze ją będziesz miał. Przejmując się inną kobietą, kierując swoje myśli i troski ku innej, okradasz swoją włsną żonę z waszego wspólnego emocjonalnego majątku, a to zabija miłośc, więź i zaufanie. Żebyś czasem sie nie zdziwił jak twoja żona poprostu się pewnego dnia bez słowa od ciebie wyprowadzi, a ty nie będziesz wiedział, albo nie chciał przyjąć do wiadomości, że poprotu odeszła, bo intuicyjnie wyczuła, że jest na drugim planie. Nikt tego nie lubi i nie chce. Tamta kobieta jest dorosła i odpowada sama za siebie, nie masz wobec niej zadnych zobowiązań i onatez nie powinna wchodzic w twoje życie, tamten etap powinnien być przez ciebie zamknięty, bo nie tej kobiecie ślubowałeś. To zona powinna być na pierwszym miejscu i do o zonę powinnieneś się martwić a nie o obcą kobietę, bo to nie ona w razie twojej choroby, lub gdy będziesz już stary i zgrzybiały bedzie się tobą opiekować, to nie tamta kobieta ma zobowiązania wobec ciebie i nie jest związana niczym z tobą, poza przesżłością która minęła. Kusisz los, niszcząć podstawy swojego małżeństwa, teraz jeszcze tego niedostrzegasz, ale z czasem sie okaże, że z zoną nic cie już nie łaczy, a z tamta kobietą tak, bo cąły czas o niej myslałeś i sie nia zamartwiałeś. A powiedz mi, czy twoja zona nie zasługuje na taką uwagę od ciebie, czy interesujesz się co ją gnębi? Pewnie nie, bo uważasz, że ona cąły czas będzie i da sobie radę, w przeciwienstwie do eks, która bidulka jest sama. Zajmując swoje myśli bardziej inna kobietą niż twoja żona, niszczysz swój związek małżeński, nei zdziw sie, jak po pewnym czasie uznasz, że z żoną łączy cię tylko dom i konto, bo cierpienie twojej zony, gdy sie dowie o twoim zainteresowaniu eks z czasem powoli zacznie zabijac jej uczucie do ciebie.

Gość a gdzie przysięga
piszesz coś o kroku z jej strony, czyli czekasz na znak od niej, a gdzie w tym wszystkim jest uczciwośc małżeńska wobec żony? Chcesz pogadac ze swoją byłą na luzie, o czym chcesz z nią rozmawic? Co chcesz wspominac? Z żoną już nie umiesz rozmawiać?

Gość zadzwon
depressed no, zeby to mi bylo ostatni raz, take lechcenie:D barzdo lubisz ze mna pisac? przeciez ja jestem nudna jak ....kazda baba w wieku menopauzy:D i o czym niby? tak wiec zwalniam cie z obowiazku odp. na moje gledzenia:) 👄

Gość zadzwon
oj przysiega piszesz tak jakbys zycia nie znala a ja myslalam, ze tylko ja zyje w naiwnosci - z wiernoscia tylko raz nie wyszlo- nie moralizuj bo nie wiesz co ciebie kiedys w zyciu spotka ja tez nie szukalam tej milosci, ona sama mnie znalazla i zaluje , bo dotad sie nie ogarnelam. nie zaluje chwil spedzonych. aj popsulas mi humor.

Gość depressed now
ups... pojechałaś ostro, ale wyraźnie. Dzięki, coś ze mną jest nie tak, że tak myslę o tamtej, wydaje mi się że to z przyjacielskiej troski, ale może rzeczywiscie zarazem to oszukiwanie swojej zony takie myślenie o drugiej. Teraz żałuję, że nawiązałem ten kontakt po latach, ale po prostu nie spodziewałem się usłyszec o złej sytuacji u byłej. Ja chcę zapomnieć o byłej, ale czy to się da tak po prostu? Jeśli nawet teraz wyłączę myślenie o tym, a ona za jakis czas sie odezwie to wspomnienia wrócą znów ...?

Gość same dranie i wredoty
tak depresjo, wroca przeciez tamtej marudzenie to mlyn na wode dla ciebie. znow marudzenie. to ja tez pobrzecze. k...wa mac. spotkaj sie z nia , pogadaj jak dorosly z dorosla. to jakas parodia doroslosci. to ja ta zadzwon

i wez sie za prace, bo ona sie za ciebie nie mwezmie. szefowa jak przyjdzie to da ci grzdukanca

Gość depressed now
...jakoś tak głupio zapomnieć, ot tak wymazać z pamięci... była moją pierwszą kobietą... tego nie się zapomnieć

tak i on byl moim pierwszym ale kochankiem. i ostatnim...daltego tez mi trudno zapomiec:O

depressed chyba sie nie obraziles:( 👄 musze spadac🖐️

Gość a gdzie przysięga
depressed now>>> żałosny jesteś i tyle, szukasz usprawiedliwień, a prawda jest taka, ze " Szanuje sie to za czym się tęskni, a nie to co sie ma". Czy nie uważasz, że winny jestes swojej zonie prawdę, czy nie powinieneś dać jej wybór, czy chce z tobą dalej być mimo, że myslisz o innej. Nie umiejszaj słów innych osób mówiąc, że żyją naiwnością i że nie wiedza, co je w życiu spotka. Jestem mężatką z prawie 14 letnim stażem , ale już niedługo, bo byłam własnie taką zoną stawianą na drugim miejscu, problemy innych były wazniejsze od moich, byłam lekceważona ( nie słownie, ale w czynach). Mój mąz mówił mi, że kocha, codziennie, ale tak naprawde w głowie miał kogoś innego. Tez nie powiedział mi prawdy, robił wykręty, gdy pytałam, albo że sobie wymyslam coś, do czasu, aż stałam się zmęczona i przytłoczona ta sytuacją, starciłam całkowicie zaufanie do mojego męża, wycofałam się wewnętrznie, przesżła mi ochota na seks z nim, bo nie cjciałam być tylko materacem, czy workiem na sperme, gdy przyjdzie mu ochota na seks, a ja akurat jestem pod ręką. Mąz był mi wierny,jeżeli chodzi o stosunki seksualne, ale emocjonalnie zdradził mnie, myśląc o innej, poświęcając jej uwagę a nie mi. Też nie chciał się w to wplątywać, ale samo jakoś wyszło...Najbardziej boli mnie, ze tak naprawde nie robił nic, zeby temu zapobiec, kusił los tj ty to zrobiłeś i wiem, ze gdyby ona dała najmniejszy znak to on poleciałby do niej, głuchy na to co ja mówię. Okałamujesz żonę nie dającjej wyboru, żeby zaczęła nowe życie u boku kogoś, któ poświęci jej całą uwagę a nie tylko część, może jak popatrzysz na to z tej strony to sie obudzisz, tj było z moim mężem. Ale dla niego jest już za pózno, już sie wyprowadziłam, zapare dni składam pozew o rozwód, chce dla kogoś z kim będę na 1 miejscu, a nie dzielić się nimz kimś innym. Chce wiedzieć, ze to o mnie sie martwi, a nie o kogoś innego, chce dac sobie szczęście na jakie wiem, ze zasługuję. A mojemu męzowi dałam wolną drogę, tylko zastanawiam się, czemu teraz z tego nei chce skorzystać? Czemu dzwoni, prosi, chce coś wyjaśniac. NI ewiem po co? Wybrał wszystko co miał wybrać z naszego emocjonalnego majątku i wzbogacił tym inną kobietę. Ja zosałam emocjonalną żebraczką, wypraną z szacunku, godności, miłości, zaufaniai wszystkiego czego nalezy się zonie. Czy chodziłeś na nauki przedmałżeńskie? Pewnie nie słuchałeś ich uważnie. Prawda jest taka, ze ty sam chciałesnawiązać kontakt z tą kobietą, i nei zaprzeczaj temu, nie ubarwiaj i nie dodawaj do tego historii. Do mnie też na naszej klasie odzywali sie moi byli, żonaci, dzieciaci, chcieli nawiązać kontakt, pod pretekstem wspomnienia dawnych lat i rozmów na luzie. Ale wiem i mam cała świadomośc tego, że jestem męzatką, rozmowy z innymi mężczyznami będą zawsze pokusą, aczas poświęcony rozwie z innym, umniejsza czas poświęcony temu, któremu ślubowałam, temu zktórym zdecydowałam się związać do konca zycia. Niestety moje poglądy nie były takie same jak mojego męża. Ja nie nawiązałam kontaktu z moimi eks i szczerze mówiąc nie wiem co mam z nimi wspominać, skoro nie jesteśmy razem, było minęło i tyle. A jak im sie powodzi, czy się nie powodzi to ich sprawa. Są dorośli, odpowiadają sami za siebie, mam swoje problemy i nie mam zamiaru im pomagać, bo byli moimi eks nie mam wobec nichżadnych zobowiażań, ani oni wobec mnie. I koniec. Nie reaguje na prośby rozmowy na gg, czy maile, nie daje odzewu na kontakt j ty to robisz, kusząc los. Ty zabrnąłes za daleko i zyjesz mżonkami, żone masz na codzień i jestes pewny, ze zawsze będzie, ale tu mozesz sie pomylić. Skoro tak sie nie mozesz określić, to uwazam, ze powinnieneś powiedzieć i podzielić się z tymi myślami z żoną, ze względu chociazby na ta przysięgę uczciwości małżeńskiej, żeby to ona mogła zdecydowac, czy godzi się na taką sytuację. A ukrywając przed nią taki stan rzeczy, utrzymujesz ją w świadomości, ze jest kochaną i szczęśliwą mężatką. Gdy przyjdzie prawda od kogoś innego, będzie to bolało jeszcze bardziej, bo dojdzie jeszcze upokorzenie, że ktoś jeszcze spoza małżeństwa o tym wie. Odbierasz swojej żonie możliwośc wyboru i ściemniając, zachowując się jak tchórz i przysłowiowa ciota, zamykasz jej drogę do prawdziwego szczęscia, bo mgłaby spotkac na swojej drodze faceta, który będzie ją kochał całym sercem, a nie dzielił je z inną kobietą. MOże jak uświadomosz sobie co mozesz stracić, nie czkając aż pod twoim dzieciuchowatym tyłkiem się zapali, przestaniesz czekac na kontakt od twojej eks, a gdy zacznie szukac kontaktu z tobą poprostu odrzucisz jej rozmowy, a jak tego nie potrafisz ( ciągle preteksty przyjaźń hehe, dobre sobie), to daj swoje żonie odejsc wolno, niech zazna szczescia u boku innego faceta.

Gość depressed now
Pojechałaś znowu ostro..., ale masz prawo i powody. Powiem tak, nie dobrze jest się w pracy nudzić. Gdybym był zajety odpowienio to nie miałbym czasu na bzdury... a tak proszę, moja obecność na tym forum tego dowodzi... Na pewno może przeżywam też jakieś chwilowe wypalenie w związku, może dzieci to kiedyś zmienią, może bardziej zajmująca praca... Zdaje sobie sprawę z tego, że to niebezpieczna gra... i czas ją zakończyć. Muszę odnależć na nowo cel w życiu.

Gość nie masz celu
w zyciu? nudzisz sie i masz za duzo wolnego czasu w pracy? oj chyba cos zasmecasz i ani chyba mydlisz oczy. tylko komu? sobie czy tym, ktorzy ciebie czytaja?

Gość nie masz celu
ja mysle, ze ty !!!!!to jestes moim bylym!!!!! obym sie mylila:O