Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pinezzzzzzka

Moja 13-letnia siostra jest w ciązy

Polecane posty

Agunia , nie poddawaj się :) dziecko to coś wspaniałego i życzę Ci, abyś się wkrotce o tym przekonala. Trzymam kciuki za Ciebie mocno 🌼

Gość a jak Twoi rodzice reakują na
małego? nie mają żalu do Twojej siostry?

Dziecko nosi nasze nazwisko, bo rodzice chłopaka nie zyczyli sobie, żeby miało jego nazwisko :o Siostra naprawde sie przejęła rolą mamy. Wydoroślała przez to... Wiadomo, że uczy się i potrzebuję pomocy, żeby to wszystko jakoś ogarnąć, ale stara się jak najwięcej przy dziecku robić sama. Powiem szczerze, że łatwo jej nie było na początku ... była rozchwiana emocjonalnie, smutna itd. ale z pomocą psychologa i nas wszystkich poradziła sobie. Teraz sprawdza się w roli mamy i idzie jej to coraz lepiej , kocha synka i myślę , że z czasem będzie coraz lepszą mamą :)

Początkowo było cięzko... moim rodzicom to zaakcpetować, wiadomo - pomagali... ale widać było tą nutke żalu . Zmienilo sie wszsytko, jak siostra urodzila. Jak mały zaczął gaworzyć, wstawac itd. po prostu teraz szaleją na punkcie wnuka :)

Gość jak wysokie są te alimenty
Twoja siostra jest teraz w gimnazjum? pracuje gdzieś dorywczo? nie myśleliście by oddać dziecko do adopcji? w przyszłości napewno ten mały dzieciaczek będzie czuł się głupio:(

Ja już o tym wszystkim pisałam, więc nie będę sie powtarzać. Alimenty są w zadowalającej kwocie. Pozdrawiam wszystkich !

Gość kinga18
moim zdaniem to nie jest tak ze ja to nie obchodzi... poprostu nie moze sobie dac z tym rady... nie chciala was zawiesc i dlatego taka jest i ona przejmuje sie o wiele bardziej niz ty i mama bo wy nie wiecie jak to jest byc w ciazy w tak mlodym wieku i na dodatek chlopak sie nie przyznaje do ojcostwa... i 13 sa bardzo dojrzale i twoja siostra pewnie uwazala ze bardzo kocha tego chlopaka dlatego to z nim zrobila... ja mam sama 13 lat... i zrobilam to z moim chlopakiem... i piszcie co chcecie ale ja go kocham i on mnie tez chociaz o 2 lata starszy jest... boimy sie troche ze jestem w ciazy bo okres mi sie spoznia ale nie tracimy nadzieji ze jednak dziecka miec nie bedziemy... nawet jakbysmy mieli zostac rodzicami to wiem ze moj chlopak mnie nie zostawi bo on nie jest taki jak wielu chlopakow w jego wieku i to on mnie ciagle pociesza i mowi ze jak cos to trzeba powiedziec rodzicom moim i jego bo ja bym wolala nic nie mowic i zeby sie dowiedzieli nie w taki sposob... nie czaje osob ktore wypisuja tu jakies glupstwa bo nie jestescie w jej sytuacji i nie wiecie jak to jest wiec sie uspokujcie bo to nie jest takie latwe jak sie kazdemu wydaje... i jeszcze mnie ciekawi to w jaki sposob dowiedzialas sie ze twoja siostra jest w ciazy wiem ze to bylo dawno ale chcialam sie wypowiedziec :]

Gość ja mam 16 lat i jestem
w ciazy . Co mam zrobic ? chce usunac, ale zeby nikt nie wiedzial,ale nie mam ska wziac peniadze. co robic

Gość zal.pl
powiedz rodzicom i lepek do gory

Gość OhMyGod.
Dzieci robią dzieci :) Znam dziewczynę,a właściwie dziewczynkę,która ma lat 10 i jest w ciąży. Ciągle powtarza,że wygląda na 17/18 .Przyznam wygląda na tyle,ale co z tego jak w rzeczywistości ma 10 . Jaka ta dzisiejsza młodzież jest zdemoralizowana .Dzieci i młodzież. P.S. Szkoda słów.

ja mam 16 lat i jestem "w ciazy . Co mam zrobic ? chce usunac, ale zeby nikt nie wiedzial,ale nie mam ska wziac peniadze. " Takie pytanie aż prosi się odpowiedź typu: skoro i tak już jesteś w ciąży, to spokojnie możesz "to" zrobić jeszcze raz - tym razem za pieniądze, któe przeznaczysz na usunięcie. Prosi się też skuetczna edukacja w tym temacie. Skoro dzieci się nie chcą uczyć niczego innego niż seks, to może nauczyłyby się skutecznie zabezpieczać przed głupimi pytania na forum.

Gość L.A Baby
Bardzo mnie to cieszy że twoja siostra stara się robić przy dziecku jak najwięcej . Życze jej i jej synkowi jak najlepiej Pozdrawiam !

Gość L.A Baby

Gość PozoryMyla
Wiecie co, moja siostra ma teraz już 14 lat, ale w wieku 13, była osobą bardziej dojrzała niż niejedna 18latka. Z wyglądu przypominała już 17,18latkę , a i zachowywała się o wiele poważniej. Dużo w życiu przeszła, mieszkała z mamą tylko, która byłą alkoholiczką, to jej dało dużego kopa... Nauczyło prawdziwego,przykrego życia. Długo by o tym opowiadać. Teraz ma 14 lat i zaszła w ciąże, chłopak 9 lat od niej starszy, ma zapewnioną pomoc ze strony jego a jeszcze bardziej jego rodziny, na pewno da w życiu sobie radę! Także nie piszcie, że każda 13latka to rozpieszczona gówniara, pisząca stylem "rooshowo" czy jakimś takim. Moja siostra jest osobą bardziej dojrzałą emocjonalnie niż nie jedna dziewczyna i to starsza! Pozdrawiam

Gość ciężarna narzeczona
Pozory mylą, ale to nie znaczy, że normalne jest że 13-14 latki zachodzą w ciąże. Ja rozumiem 16-latki, 17-latki itd. ale 13-letnie dziewczynki uprawiające seks to dla nienormalne , a wręcz patologiczne.

Gość PozoryMyla
Owszem, nie jest normalne, ale zdarza się. Wiesz, ja i tak twierdzę, że są 13latki, czy 14 latki, które mają lepiej poukładane w głowie niż niektóre 16-latki. Wszystko zależy od charakteru, przeżyć, itp....

Gość Ciężarna narzeczona
No owszem są, ale i tak to nie czas na uprawianie seksu i posiadanie dziecka. No i dojrzałość jakoś mi się kłóci z nieumiejętnościa zabezpieczenia się przed ciążą. Ale to tylko moje zdanie. Powodzenia i wszystkiego dobrego dla siostry 1 ;)

Ja byłam w ciąży jak miałam 13-14 lat, ale mój chłopak jak tylko dowiedział się, że jestem z nim w ciąży od razu wziął na siebie całą odpowiedzialność i też jest ode mnie 3 lata starszy. Teraz dziecko ma 3 latka a my jesteś my szczęśliwą rodzinką... A ile ty masz lat? Też jestem zdania, że ty powinnaś porozmawiać z siostrą mogę ci dać moje gg jak chcesz to ci moge więcej rzeczy powiedzieć... A co do chłopaka myślę, że on poprostu się wystraszył, że na niego spadnie cała odpowiedzialność i trzeb amu jakoś wytłumaczyć, że to nie jest jego wina, a jak wy wszyscy na niego skaczecie, że to wszystko jego wina to chłopak się załamie trzeba na spokojnie... POWODZENIA!

Gość dziecko nie jest
radością!!!!!!

Gość myspacelove
ja sama mam 13 lat i sobie nie wyobrażam być w ciąży. Może myślicie ze taka gówniara jak ja nie powinna wypowiadać się na ten temat ale w każdym razie twoja siostra jest strasznie nie odpowiedzialna osoba. A poza tym seks w tym wieku??? to wykracza poza granice mojej wyobraźni... w każdym razie powinna iść do lekarza bo podobno mogą być w tym wieku komplikacje z ciąża, a sama ciąża możne pozostawić niezłe ślady w psychice twojej siostry. Współczuje i mam nadzieje ze wszystko będzie OK.

Gość lala 13
mogła się nie bzykać jej wina

Gość też mam 13 lat
Jestem w 1 klasie gim. , ale myśle, że nie dorosłam psychicznie nawet do "chodzenia" z kimś, i nie moge wyobrazić sobie jak dziewczyna 13 letnia może zajść w ciąże to jest nie do pomyślenia dla mnie, chociaż gdybym już była w tej ciąży w tak młodym wieku, napewno bym usuneła, brzydziłabym się tego dziecka i nie wiem jak można być w ciąży w tak młodym wieku..

Gość ejejejejejj
to nie tylko wina chłopaka lecz dziwczyny też mogła sie pilnować! a teraz musicie se jakoś radzić ... dacie se rade :)

Gość ejejejejejj
nie wolno usuwać to to samo co zabicie naprzykład jak ktoś ci karze wziąć niemowle i zabić raczej byś nie zabiła a jak usuniesz dziecko to to samo! ono cózje myśli itd musicie dać sobie rade !!! być silne

Gość ejejejejejj
ostatecznie zostaje przecież adopcja ale napewno se poradzicie:)

Gość ejejejejejj
oi widziałąm że młodsi to robią ! w uwace czy czymś

Gość gość
Hej Poszukalam ten temat bo sama m 13lat i chyba jestem w,ckazu. Test pozytywny..cala sie trzese co robic co robic :(