Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marie_

jakie umiejętności są najbardziej pożądane zagranicą?

Polecane posty

Gość marie_

Za dwa lata chcemy wyjechać z narzeczonym zagranicę, żeby sobie uzbierać na mieszkanie, chcę ten czas, który jeszcze został dobrze wykorzystać i przygotować się do wyjazdu. Będę mgr prawa, ale bez aplikacji itp, mam zamiar przez ten czas szlifować angielski i hiszpański, uczyć się słownictwa branżowego np. odnośnie biura, prawa. Co jeszcze mogę zrobić, w jakie umiejętności warto zainwestować, żeby mieć zagranicą szanse na jakąś normalną pracę? Nie wyobrażam sobie sprzątania/bycia kelnerką na dłuższą metę, ew. tylko przejściowo, wolałabym jakąś pracę w biurze, coś w tym stylu. Osoby, które mają doświadczenie, proszę o rady :) (w gre wchodzi anglia, irlandia - tam mamy pukty zaczepienia)

Gość marie_
no proszę Cię, chyba nie czepiasz się wielkich liter, to jest internet! :) naprawdę liczę na jakieś konstruktywne odpowiedzi

jezyk, quickbooks albo inny program do ksiegowania, obsluga komputera word i excel perfect, reszta pakietu, zeby umiec zastosowac w praktyce, zrobic dokumenty laczone, baze danych, prezentacje, znajomosc innych urzadzen biurowych..... tak mniej wiecej

Gość marie_
świnkowa, dzięki za rady!:) wiesz to z własnego doświadczenia? pracujesz zagranica? oczywiście rozważam pozostanie w Polsce (zresztą jeśli wyjazd, to napewno nie na stałe), ale nie mam wystarczająco cierpliwości i zacięcia do kariery prawniczej, prawo musi być naprawdę pasją jeśli ma być sposobem na życie

pracuje w usa ..... poza tym, chca kogos komunikatywnego, zaradnego, dobrze gospodarujacego czasem, dokladnego a zarazem szybkiego ..... duzo tego, ja bymna twoim miejscu skupila sie na jezyku!!! jednym!!! zalezy gdzie chcesz jechac. zeby jego znac na tyle dobrze, aby bez problemu porozumiewac sie przez telefon nawet z najwiekszymi pacanami. oni bardziej stawiaja na checi :)

Gość łukash_30
Gość to co mam robic
dizas ja pierdole mozesz wskazac gdzie zrobil byka? sama sie nie kompromituj idiotko

Zdecydowanie posatw na jezyk.To jest najwazniejsze kryterium przyjmowania do pracy obcokrajowca.Jesli myslisz o pracy biurowej,to oczywiscie mile widziana obsluga kompa i urzadzen biurowych.Ja tez przyjechalam tu rok po studiach i nie wyobrazalam sobie pracy w pubie,hotelu czy jako sprzataczka.Wazne,zeby umiec sprecyzowac swoje oczekiwania i dazyc do upragnionego celu.

Gość marie_
jekaterina no właśnie o to chodzi, że taka praca typu sprzątanie nie daje satysfakcji.. Znalazłaś prace gdzies w biurze?:) (jestes w Wlk. Brytanii czy gdzieś indziej?)

Gość szewczyk burczymucha
'obsluga urzadzen biurowych' czy chodzi o to, aby umiec zaparzyc kawe, herbate tudziez?

Gość marie_
na początek to mogę nawet kawe parzyć, wolę to niż sprzątać u kogoś np. muszle klozetowa ;)

Jestem w Anglii.Pracuje w biurze do jakichs 9-ciu m-cy.Wczesniej oczywiscie imalam sie roznych prac,ale zazwyczaj znosnych,typu: segregowanie ulotek,wpisywanie danych do kompa itd.Jezyk + komputer to podstawa,jesli myslisz o pracy w office.I wcale nie chodzi tu o wiedze na poziomie informatyka;)Anglicy to czasem smieszny narod i dziwi ich czesto,ze taki Polak wie,jak poruszac sie po Excelu;)