Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewyleczonaa

DO ZNAJąCYCH SIę NA LEKACH I CHOROBACH PROSZę O POMOC!

Polecane posty

Gość niewyleczonaa

Witajcie. W Wielką Sobotę poszłam do lekarza bo miałam straszne bóle głowy (zatok) oraz gardła. Lekko katar i kaszel. Na zatoki choruje od dawna i nic mi jeszcze nie pomogło... Lekarka stwierdziła że mam zapalenie zatok i gardła i przepisała mi antybiotyk- FORCID 1000O oraz ibuprom zatoki. Lekarstwa brałam 6 dni. Dziś jest 7 dzień a ja nie wiem co robić, bo jestem już w innym mieście niż w tym gdzie byłam u tamtej lekarki a moje objawy nie dość, że nie ustały, to wzrosły. Dziś nie spałam całą noc- męczy mnie ogromny ból gardła i spływa mi coś zapewne z zatok, do tego mam zgagę i nadal bóle głowy. Poradzcie mi prosze co mam robić? Iść do lekarza tutaj- ale do internisty czy laryngologa np. prywatnie? Miałam do dziś zwolnienie z pracy a czuję się gorzej niż przedtem ;/ Nie wiem co robić:(

Gość tikaaa
idz do lekarza koniecznie! Ja bym chyba poszła od razu do laryngologa, bo przecież on jest od takich spraw. Pozdrawiam i szybkiego powrotu do zdrowia życzę!

jak pójdziesz do lekarza to niech zrobi Ci wymaz i badanie jaka bakteria powoduje chorobę, bo inaczej tylko się trujesz kolejnymi antybiotykami ja na zatoki polecam propolis najlepszy taki w sprayu -- przez 3 dni co godzine pryskac na gardło -- a potem coraz rzadziej i uważaj na to co jesz --- dieta przy chorobach zapalnych ma duże znaczenie (w każdym razie unikaj wszystkich surowych warzyw i owoców)

Gość do laryngologa i to szybko

Gość tylko
do laryngologa bo przejdzie ci w przewlekły stan zapalny zatok i będzie tragedia, zdrowia

Gość niewyleczona
tylko ze pytalam i tu prywatny laryngolog bierze 90 zł ;/ nie mam tyle... a w przychodni ma urlop ;/ zostaje lekarz ogolny.... :-(

Gość propozycja x 777
nie trać czasu na szukanie dawnej lekarki! Znajdź w mieście laboratorium medyczne, bez skierowania poproś o zrobienie wymazu z gardła na posiew i antybiogram. Z antybioramem idź prywatnie do dowolnego lekarza po receptę na adekwatny antybiotyk. Bierz antybiotyk mimimum 5 dni wg wskazówek lekarza, dodatkowo płucz gardło roztworem soli i inhaluj inhalolem( do garnka o dużej powierzchni dna wlewasz troszeczkę wody, na parującą wodę kilka kropel inhalolu , nakrywasz głowę ręcznikiem i nad miską wdychasz opary nosem i naprzemian ustami. Równolegle możesz pić miksturę z czosnku. Równolegle musisz się dobrze odżywiać i dbać o higienę jamy ustnej a po wyleczeniu prowadzić higieniczny tryb życia. Szczegóły znajdziesz w temacie \"4 warunki determinujące zdrowie\", \"Zasady dietetyczne\", \"Higiena jamy ustnej\" i innych na: www.vademecum.zdrowia.prv.pl

Gość propozycja x 777
zrób jak wyżej i idź z antybiogramem do przychodni do lekarza ogólnego, chodzi przecież o receptę a nie rozpoznanie choroby.

Gość próbka aleksandrowa
jeśli wiesz co to jest próbka aleksandrowa, to bakteria wywołująca u Ciebie chorobą gardła powinna być wrażliwa na amoxicilinę ( handlowa nazwa Curam). Jeśli byś miała taki antybiotyk to mogłabyś przyspieszyć leczenie bez żądnego ryzyka. Zresztą po antybiogramie sprawdź czy mam rację.