wytrwała 0 Napisano Kwiecień 3, 2008 witam :D ja sie niestety zwaze dopiero we wtorek...po okresie :P bo teraz penie wibije jakas liczba i sie tylko zdołuje :PD a dzisiaj zjadłam : kanapka ciemna z serkiem na sniadanie a na obiad 2 pulpety (małe) gotowane i surówka...na deser mam galaretke bo ma ok 40 cal :D firanka smaka mi narobiła :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jintao 0 Napisano Kwiecień 3, 2008 Apocalipsis----> studiuje na UWM w olsztynie, jestem na pierwszym roku a biochemie mam na 2 i 3 sem! Godzine temu skonczylam pisac. Na 4 pytania odpowiedzialam tak na 3.5 ... zobaczymy! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Madeleina1990 0 Napisano Kwiecień 3, 2008 wytrwała ooo galaretka? taka zwykła? tzn z proszku robiona?:) bez cukru ? ja mam smaka na kisiel hehe Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wytrwała 0 Napisano Kwiecień 3, 2008 nom podobno tak a kisiel 100 g ma 24 cal :D wczoraj jadłam :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Madeleina1990 0 Napisano Kwiecień 3, 2008 Mmmm :D to sobie jutro zrobię na kolację ;d Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
poprostu_karolina 0 Napisano Kwiecień 3, 2008 o kurcze narobiłyscie mi ochoty na ta galaretke :) Ja dzis zjadłam duzo :( 1 kanapka wsa ok 24 kcal 2 miseczki zupy pomidorowej tak po 250 gr nie wiem po co tyle zjadłam jej ale chyba dlatego ze ja kocham a jeszcze jak zrobi moja mama ale wyczytalam w necie ze 100gr ma ok 40 kacl to bedzie ok 300 kcal no i mały grzeszek bo skusiłam sie na kawałeczek andruta nie wiem ile on moze miec kcal Na razie tyle na kolacje zjem cos lekkiego moze ta galaretka ? Wsumie wychodzi malo tych kalori ale jednak czuje sie jakas napchana? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
firank_a 0 Napisano Kwiecień 3, 2008 dziewczyny ja tez patrze bardzo na kcal ale mowie wam raz na tydz warto zjesc obiad taki ze ma jakies 500kcal bo potem zaczniecie jest i bedzie jojo....posluchajcie sie:) juz dlugo walcze z kg Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Madeleina1990 0 Napisano Kwiecień 3, 2008 łooo 500 kcal obiad heh :P nieee ;p chociaż firanka ma rację ale to nie dla mnie :P zresztą zawsze jadłam mało obiadu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
firank_a 0 Napisano Kwiecień 3, 2008 te 500 to taki przyklad ale chodzi coos bardziej kalorycznego potem zaczynacie po diecie powoli wracac do normalnosci jedzac stopniowo wiecej . a niektorzy rzucaja sie np na slodycze czy ziemniaki, frytki czy cos bo nie jedli przez x miesiecy tego i sa efekty jojo potem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KOALKA_1990 0 Napisano Kwiecień 3, 2008 A ja teraz się zjawiłam bo miałam wymiane okien i nie było dostępu do komp... A potem jak zwylke po remontach trzeba było posprzątać.. I tak mi zleciało od 7 do 15,15... A to co dziś zjadłam(pewnie znowu za dużo ale czytałam na jakejś stronie że jak chce się odchudzać to trzeba stopniowo zmieniać nawyki żywieniowe.. Zrobiłam nawet wczoraj test dietetyczny... I jak mi dietetyk obliczył to w maju 2009 roku osiągne swoje marzenie czyli wagę 58 kg... Ale muszę się ściśle stosować do porad doietetyka... A więc muszę: - jeść kolacje (lekkostrawną i małą) nie wcześniej niż 3 godziny przed spaniem - jeść bardzo dużo owoców i ważyw(powinny toważyszyć prawie każdemu posiłkowi) - co najmniej 1-2 razy w tygodniu jeść rybę lub owoce morza w różnych postaciach(nie smażonych!!!) {ryby dostarczają kwasów omega-3} - powinno się jeść od 3 do 5 pełnowartościowyc, małych posiłków dziennie - jeść obowiązkowo śniadanie - obiad powinno się zjeść wczesnym popołudniem - ćwiczyć i dużo się ruszać na świeżym powietrzu -nie jeść słodyczy -nie pić słodkich, gazowanych napoji -nie myśleć ciągle o jedzeniu - codziennie spożywać chude produkty mleczne%0 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Madeleina1990 0 Napisano Kwiecień 3, 2008 Firanka masz rację, niektóre odchudzają się a po osiągnięciu celu rzucają się na żarcie, frytki zapiekanki czekolady , bez opamiętania :o Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jintao 0 Napisano Kwiecień 3, 2008 spalam :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
firank_a 0 Napisano Kwiecień 3, 2008 ja zaraz ide sie wykapac wyprostuje wloski i naszykuje ciuchy jade na weekend do swojego faceta:) jezu jak ja sie stesnilam za nim to szok:) .......jutro mam mature probna z polaka na lekcji napisze ja wroce zrobie pozadek z soba i o 15 jade:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
firank_a 0 Napisano Kwiecień 3, 2008 wiem bo sama np jak schudla 7kg mowilam sobie o czekolade moge sobie zjesc...potem cos znow...nastepnie mowilam dobra jutro koniec i kontynuluje diete i tak ma wiele dziewczym.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KOALKA_1990 0 Napisano Kwiecień 3, 2008 O kurcze nie napisałam Wam co zjadłam... :(( Sorry... :) To teraz piszę: -2 kromki razowca posmaroawne margaryna z ogórkiem -jogurt naturalny -pół pomidora i ćwirrć ogórka z cebulką -sałatka z ogórka kiszonego,marchwi konserwowej, papryki konserwowej i cebuli -kilka herbatek ziołowych z cytryną -kawa cykoriowa z mlekiem -plasterek twarrogu posypanego szczypiorkiem A na kolację nie wiem co sobie zrobię... Poszukam i internecie... A jescze dwie i pół godziny intensywnego sprzątania pl remoncie... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wytrwała 0 Napisano Kwiecień 3, 2008 ja wiem ze sie nie rzuce :D poprostu ja sie teraz zdrowo odzyzwiam i juz zawsze bede sie ograniczac :D no dzisiaj troszke mnie pobiegałam...bo sie zle czuje troszke...wieczorkiem troche rowereu jeszcze :) zjadłam tez w sumie nie duzo teraz jeszcze tylko galaretke wcinam i koniec :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wytrwała 0 Napisano Kwiecień 3, 2008 KOALKA_1990 moze podasz linka z tym testem dietetycznym?:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KOALKA_1990 0 Napisano Kwiecień 3, 2008 http://vitalia.pl/index.php/mid/7/fid/23/odchudzanie/diety i wchodzisz w okno bezppłatna analiza i wypełniasz kwestionariusz(BEZPŁATNIE) a dalej sama już będziesz wiedziała... Polecam też ztej strony kalkuratory: - VITALIUSZ - największy w Polsce kalkulator kalorii -Wskaźnik BMI -Całkowita przemiana materii -Masa ciała - normalna wg Broca -Masa ciała - idealna wg Lorenza -Wskaźnik WHR (Bjoerntorp) -Przeliczniki -Wysiłek -Wysiłek biegowy Baardzo fajne i przedewszystkim przydatne... Mi najbardziej podoba się "VITALIUSZ - największy w Polsce kalkulator kalorii". Jest ponad 3 tysiąće różnych potraw i składników... Po p[rostu rewelka!!!!!!! :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
poprostu_karolina 0 Napisano Kwiecień 3, 2008 ja tez prosze o tester dietetyczny. Mi nie chodziło o te kcal bo mało ich wyszlo tylko ze po miseczce zupy byłam pojedzona a zjadłam 2 nie wiem po co ? I tez nie zamierzam sie zucac na jedzenie bo zmieniłam nawyki na stałe polubiłam sport :) chciała uzyc słowa pokochałam ale to jeszcze zaduzo moze za miesiac tak o nim napisze ;) Wkońcu to juz ponad 5 tygodni na moim lepszym zdrowszym trybie zycia :) Komplementy które słysze od znajomych mnie motywuja ale mam ciągle niedosyt BRZUCH I ŁYDKI moje zmory :( Wszystko mnie motywuje :) Dzis sobie pomyslałam ze przeciez moja sisotra jest na wymianie ze studjów w Hiszpani zobacze sie z nia dopiero we wrzesniu to sie dopiero zdziwi jak zobaczy chudą siostre ;) Dzis waga rano pokazywala 78 :) i dobrze ze się coś rusza przeciez do końca kwietnia ma byc 74 kg :) uda sie napewno :) a moze bedzie niespodzianka i cos mniej ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
firank_a 0 Napisano Kwiecień 3, 2008 w tym testerze jest ze jesli stosujes diete Vitalii.....(cos takiego) ale obliczylam sobie wyszlo ze 60kg:) bede wazyc do 19 grudnia tego roku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
patty* 0 Napisano Kwiecień 3, 2008 Witam :) ja się do was przyłączę bardzo chętnie... jestem juz po kilku dietach z różnym skutkiem, obecnie norweska, niełączenia i 1000 kcl..pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KOALKA_1990 0 Napisano Kwiecień 3, 2008 Mi też takie coś się pojawilo.. Ale mam motywacjędo odchudzania się tam w tej ankiecie jest jeden upierdliwy błąd nie ma wyboru diety jaka się stosuje dziś znalazłam w chacie pomiędzy moimi szpargalami płyę która kiedyś tam była dołączona do jakiejś kobiecej gazety i znalazłłam na niej dietę niskiegi indeksu glikeniccznego(nie wiem czy dobrze napisałam a jak nie to mnie poprawcie)którą można łączyć z dietą 1000kalorii Nawet fajne przepisy na cały tydzień tylko nie wszystkie produkty śą dostępne tam gdzie robię zwykle zakupy Ale tez tam była przepisy które mogę znaleść w tesco.. To mnie pocieszyło bo prawie wszystkie potrawy będę sobie robić(no oczywiście te które będą mi smakować :)) ) poszukam jeszcze jakaiś testów o odchudzaaniu może znajdę coś ciekawego... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lady_Marika 0 Napisano Kwiecień 3, 2008 witaj patty48 ;) heh,zawsze pije hektolitry zielonej herbaty i tym razem dla odmiany kupilam czerwoną... bleeeeeee.... alez to podłe w smaku :-/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KOALKA_1990 0 Napisano Kwiecień 3, 2008 A ja tam lubie i zieloną i czerwoną i białą(choć trudno ja umnie dostać).... Ja wogóle lubię pić różne herbatki... Witam Cię patty48 !!!!!!!!! Fajnie że jest nas coraz więcej!! :)) A ja teraz piję czerwoną z cytrynką... (pychota) polecam ją Jak komuś sama herbatka nie smakuje to niech doda plasterek cytryny i wyciśnie z niego sok... (UWielbiam Ten smak!) :)) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lady_Marika 0 Napisano Kwiecień 3, 2008 wcisnęłam w nią chyba całą cytrynę i wypiłam "na raz" ;) ja tez uwielbiam różnego rodzaju herbaty ale chyba jednak czarne...ale na czas obecny odstawiłam czarna i piję wyłącznie zieloną ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
poprostu_karolina 0 Napisano Kwiecień 3, 2008 \\\"Wraz z nedzeniem rośnie apetyt\\\" cos w tym prawdy jest tylko nie chodzi mi teraz o jedzenie ale o chudnięcie :) Za mna jakies 6 kg no i wydawało by sie ze tylko jeszcze 4 i bedzie dyszka a jak sobie pomyśle ile bede pracowac na te 4 łoo matko chciała bym to przyspieszyc ale wiem ze to sensu nie ma bo potem sie zuce :) Jedynym przyśpieszaczem moze byc sport no i moze te herbatki cos dadza ? w co watpie...ale tak przy okazji sobie mysle nad kupnem therm line ale to nie teraz tylko dopiero gdzies w maju kiedy bedzie juz zapewne ciepło i bedzie to 3 miesiąc wiec pewnie kg beda powoli leciały bo wtedy cos tam organizm sie przestawia ;) ehhh tak bym chciała byc juz chudziutka lekka tak wymarzona jak z własnych snów. I pokzać swiatu ze moge :) i ubirac sie w to co mi sie podoba :) a nie w co sie mieszcze ahhh ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wytrwała 0 Napisano Kwiecień 3, 2008 ja tez nie przepadam za czerwona :P ale do diety ona najlepsza wiec pije :) na dzisiaj skonczyłam z jedzeniem pojezdziłam na rowerze pobiegałam a teraz przejde sie z psem na spacerek :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lady_Marika 0 Napisano Kwiecień 3, 2008 Właśnie si dowiedziałam że 6 pierogów ma prawie 400 kcal... łuuuu:( a to miałam dziś na obiad:/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Madeleina1990 0 Napisano Kwiecień 3, 2008 aa fuuuj ja też nienawidzę czerwonej kochane orientujecie się ile kcal ma paczka ' warzywa na patelnie' ??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
firank_a 0 Napisano Kwiecień 3, 2008 madeliana patrz stylu na opakowanie jest zawsze wszytko napisane.......:)wystarczy chciec Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach