Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kobietka niedzielna

Mamy małych dzieci czy chodzicie co niedzielę na mszę?

Polecane posty

Gość naire
Ciekawe czy te wszystkie katoliczki latajace co tydzien do kosciola czekaly seksem do slubu...

Gość qqłkaqqq
jasne,ze nie, ale teraz z dzieciakiem w kosciele trzeba sie pokazac

tak :) ja od urodzenia malego staram sie chodzic co niedziele do koscila nie ma problemu, jak byl maly to czasami sie wiercil w wozku itp ale teraz - 2 lata daje na tace, \"spiewa\" czasami potanczy chwilke , przewaznie siedzi w lawce cala msze, albo bawi sie z innymi dziecmi - oczywiscie wie ze w kosciele trzeba byc cicho

nie jesli mam byc szczera bylam z malą tylko raz w kosciele a nawet dwa razy - na jej chrzcinach ktore na szczescie przespala i w wielką sobote na 5 minut i to bylo o 5 minut za duzo. mala sie przerazila takiej ilosci osób i poplynely lzy... uwazam ze wszystko zalezy od dziecka. jesli jest grzeczne i spokojne to wysiedzi w wózku te 40 minut a jesli jest zywiolowe jak moje to po co mam przeszkadzac ludziom w modlitwie? Bedzie czas kiedy mala zrozumie czym jest kosciol, Bóg, modlitwa i wtedy bedziemy chodzic do kosciola. Narazie to by byla dla niej niewygoda, dla mnie niewygoga i przede wszystkim dla innych zebranych w kosciele którzy przyszli posluchać ewangelii, a nie placzu mojej zmęczonej, zdenerwowanej córki. Ktos moze mnie osądzać twierdząc, ze źle robie ale ja znam moje dziecko i wiem że mam racje!

Gość to zalezy
to chyba zależy i od matki i od dziecka mi osobiscie nie przeszkadzają małe dzieci w kościele nawet jak płacza czy się wiercą, mają do tego prawo z racji wieku :) a wyzywać kogos tylko dlatego że chce wziąć niemowlę do kościoła to przesada!!!! zresztą uważam że powinno się brac dzieci do kościoła od małego niech się przyzwyczajają, a nie potem dziecko idzie do komuni i dopiero zaczyna chodzić do kościoła i nie ma co się dziwić że rodzice ich zmuszają a one nie chcą...

My staramy sie zabierac nasze dzieci 2ltke i prawie roczniaka co niedziele do kosciola:) tyle,ze w naszym kosciele jest specjalna sala dla rodzicow z dziecmi i tam nikt sie nie wkurza jesli dzieci biegaja czy krzycza:) my uczestniczymy we maszy widzac i slyszac ksiedza a ksiadz i pozostali nie wkurzaja sie na dzieci:) Szkoda,ze w PL takich kosciolow nie buduja z oddzielnymi salami:O moze kiedys sie to zmieni:)