Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lidziuniaaaa

WPADKA!!! Ja nie chce teraz dzieckaI

Polecane posty

Gość zalezy jak bylo datad
ludzaaa trzymaj sie - a jak chlopak sie nie sprawdzi to tez nie koniec swiata !!!!! my kobiety mamy na tyle sily ze z facetem czy bez i tak damy rade !!!!!! ty tez :) jak sie otrzasnie, dobrze dla niego a jak nie - no to ty nim potrzasniesz !

Gość tak jest jak mieszka sie
bez slubu, seksi bez slubu. Mozna sie seksic bez slubu, ale jak juz sie wie ze to ten, po zaręczynach po rozmowach o ślubie i nie takich, ze "kiedys weźmiemy slub' , ze chce byc z toba itp. później laska wpada i jest masakra, bo facet udaje ze nic nie wie, ze nie obchodzi go to. dobrze wam tak.

Gość kukartka
lidziuniaaa=zdzirunia dobrze ci tak.mam nadzieje,ze sie na ciebie wypnie.bylo nie isc z 1 lepszym do lozka.jak nie bylas pewna czy cie kocha,a pewnie ci niezle kitu nawciskal naiwniaro.nie ty 1 i nie ostatnia masz taka sytuacje.wyglada na to,ze bedziesz samotna matka.

Gość tak jest jak mieszka sie
21 lat i juz z facetem mieszkasz w kawalerce. tak ci sie spieszyło do czego? by byc darmową służącą, opieraczką, kochanką , mamuśką, kucharka? na tkaie rzeczy przychodzi czas po slubie. Przed slubem jest czas by sie poznać, randki, kwaity, romantyzm. a nie seks, sranie przy partnerze (jak sie mieszka w kawalerce) itp. Nacieszył sie tobą i znudziłas sie. trudno -musisz wydorosleć. dklatego jestm przeciwna by tak młode dziewczyny mieskzały z facetami bez slubu. najczesciej sie to tak kończy. Bawiliscie sie w dorosłość, bawiliscie sie w małzeństwo. Ale reakcja na dziecko była inna co? wyłączył telefon, rpzestraszył sie chłopczyk odpowiezialnosci co? bo w małzeństwie powinny przychodzic dzieci. moze zrozumiesz

do\'\' tak jest jak mieszka sie , kukartka\'\' czemu jestescie tkie wredne..chyba dziewczyna pisala ze sa ze soba 2 lata..to chyba nei znaczy \'\'ze idzei z pierwszym lepszym do lozka\'\' walnijcie sie w lep. a obawy zawsze sa czy dam rade wychowac dziecko, jak sobie poradze. chyb kazda dziewzyna to przezywa...lepiej jest wziąć slub i do piero po slubie zamieszkac z facetem i sie \'\'seksic\'\' a jak dopiero wtedy wyjdzie jakie facet m nawyki (tak jak w przypadky\'\' tak jest jak mieszka sie\'\') jaki jest a tak zawsze mozna wybrac ..czy chce byc taka osoba cz nie. w jakim wy swiecie zyjecie. w zadnej sytuacji ludzi esie lepiej nie poznaja ..jestem tego dobrym przykladem jak esniej pisalam mam 27 lat mieszkamy ze saba od 5 mamy malenkiego dzieciaczka.i wyobrazcie sobie ZE DO TEJ PORY NIE MAMY SLUBU. I akos jestesmy razem i sie kochamy. co do wypowiedzi ostatniej \'\'tak jest jak sie mieszka\'\' to c wspolczuje ze mąż cie tak traktuje -jako sprzataczke ,kucharke, sluzaca, opieraczke. moze gdybys zamieszkala przed slubem z nim to bys wiedziala jaki jest i jak traktuje kobiete i bys sie mogla rozstac.a tak macie slub a ty jestes zamiast zona kis ktpo mu usluguje . na boga nie na tym polega bycie razem. PONOWNIE DO KUKARTKI PRZECZYTAJ CHOCIAZ JEDNA STRONA A NIE WYPISUJESZ BZDURY BO PRZECZYTANIEU PIERWSZEGO POSTU

Gość vsdfv
do autorki: gdybym to ja była w takiej sytuacji, nikt by mi nie wmówił że "stało się, teraz muszę urodzić" nic nie musisz!!! zawsze jest jakieś wyjście, póki to pierwsze miesiące ciąży przemyśl sobie czego dokładnie chcesz i działaj (szukaj informacji na forum "płodność, ginekolog")

Gość jestesmy swiadomi
i co z tego? bycie swiadomym to nie znaczy bycie GOTOWYM!!!

wedlug nie na dziecko nigdy nie ma odpowiedniego czasu. :D .moze to zle zabrzmi ale najlepsze sa dzieci z wpadki..a tak zawsze bedziemy sobie tlumaczyc..a to nie mam pieniedzy, a to studia a to najpierw mieszkanie pozniej samochod..a to tamto a to sramto :p..... i sie okazuje ze mamy po 40 lat i jestesmy sami:-(

Gość Adriiian
A co to bachor to zatkajdziura czy co? rodzisz by nie byc sama? porabani egoiści myslicie tylko o własnym dupsku a dzieci to dla was przedmioty na niesamotną starość

Gość adrianku
rodze zle usuwam - w tej sytuacji pewnie jeszcze gorzej :P to co radzisz???

ja tak wlasnie czekam, czekam, az lepeij bedzie... tylko kiedy to lepiej bedzie????? Chyba wolalabym dziecko w wpadki, bo zanim sie zdecyduje to do 30 dobije:P:P:P

bo najpierw mieszaknie swoje, praca lepsza itp, itd....moj kiedys to ja to odwlekalam, a teraz widze, ze maz odwleka:D

Lidunia teraz widzisz wszystko w czarnych kolorach ,może nie wygląda to za różowo ale zobaczysz za jakiś czas wszystko się ułoży i nie będziesz żałować swojej decyzji,zobacz ile masz przykładów młodych mam które urodziły i sa szczęsliwe.Karina mądra z ciebie dziewczyna ,mam koleżanke ,twoją imienniczkę która urodziła w wieku 16 lat i też świata nie widzi poza swoja córcia.Pozdrawiam was dziewczynki.

bo córcie są najlepsze i najkochansze:) ale do synusiów tez nic nie mam...ot po prostu taki uraz do facetów mi został;)

Gość jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
tez bym wprowadził taki nakaz -- na 9 miesicy przed Twoja data urodzin.

Gość tesoro9
Rok 1988 wpadka. Ojciec zwiał, została samotna matka. Rok 2002 wpadka. Drugie dziecko, po 14 latach w drodze. Ciężka sytuacja finsowa. W ten sposób jestem ja i mój brat. Jeśli jesteście na tyle dorośli żeby iść do łóżka... liczcie się z konsekwencami. Ławtiej zwiać lub usunąć. Mam żal do ojca, podziwiam mamę, że jednak się zdecydowała na naszą dwójkę. Rozumiem (przynajmniej się staram) dylemat kobiet gdy dowiedaują się o niechcianej ciąży. Nie potępiam i nie mam zamiaru gonić ich z krucyfiksem (żałosne to jest). Ławtiej zwyzywać, niż zapytać czy jest pewna co robi, albo co ją do tego skłoniło. Też się zastanówcie... Dom dziecka, bicie, głód bieda, pijana matka, albo matka ciągle krzycząca na dziecko bo jej przeszkodziło w karierze... a co ono jest winne? Chore to jest... Cieszę się, że moja mama to dzielna kobieta, wzó dla nie jednej młodej dziewczyny. Dała radę 19 lat temu w dziurze zabitej dechami to wy teraz tez dacie...

\"dziecko tylko umacnia zwiazki. \" - dziecko może umocnić związek jeśli jest jego dopełnieniem, raczej rzadko to się dzieje, w przypadku kryzysów (wystarczy poczytac topiki, a nawet zdawałoby się udane związki rozpadają się właśnie dlatego, bo nie podołały wychowywaniu dziecka)

Gość ferry ma racje

Gość Joela
Lidunia. usun tę niechcianą ciąże, nie daj sobie wmówic ,ze to jest juz człowiekZnajdz tylko dobrego lekarza. Ja to zrobiłam będac na studiach .Wpadłam z facetem z którym bylam 5 lat. Teraz jest moim kochanym męzem .mamy 3 zaplanowanych dzieci. o zabiegu nie myśłę ,nie mam zadnej traumy. Acha -kolezanka poroniła w 5 miesiacu i ksiądz nie chcial pochowac bo to tylko płód -więc nie mów nikomu i idz na zabieg. Nie licz ,,,,,ze wszystko się ułoży jak urodzisz bo zapłacisz wysoka cenę. Pozdrawiam Cie serdecznie

Gość do Joeli
Nie zamierzam Cię zbesztać ani atakować. To była Twoja decyzja, za którą to Ty kiedys odpowiesz... Ale popatrz na jedno ze swoich dzieci. Ono też kiedyś było "tylko" zarodkiem, kochasz je prawda ? A przechodzi Ci przez myśl, że mogłoby nie żyć? To, które zabiłaś też było takim dzieckiem, tyle, że jeszcze nie na tym poziomie rozwoju. A ktoś pisał, że ten "zarodek" to nie dziecko, a wręcz pasożyt. Pasożyt którego sami sobie zafundowaliście ! Trochę odpowiedzialności za swoje czyny Ludzie !

Gość Joela
Lepiej zniszczyc zarodek niz życie dziecka niechcianego i rodziców,Jeszcze trochę to i spermę będzie trzeba otaczac szacunkiem Nie dajmy sie zwariowac

Gość totylkojaaaaaaaaaa
Tak !! Lepiej zniszczyć już ten zarodek, aniżeli zakatowac lub zagłodzic kilkuletnie dziecko. Sami pomyslcie co dla takiego dziecka będzie lepsze ????

nie rozumiem debilnych katolikow ktorzy sa przeciwni karze smierci bo dla nich zabicie zwyrodnialca, ktory nie zasluguje na miano czlowieka jest zlem, a sami ukamieniowaliby kobiete, ktora chce usunac ciaze byc moze nie majac wyjscia; \"urodzic i oddac\" nie jest proste jak zrobic kupe, to jest prawie rok!moze nie ma wsparcia, pieniedzy itd, a co do odpowiedzialnosci to moze byla tym odsetkiem 1%; jakkolwiek by nie bylo jestesci hipokrytami, ocalic seryjnego morderce i zabic \"zajebane suki\" czy \"jebane zdziry\", a najlepiej \"niech zdechna\"

Gość BIIIIIIIIIIIIIIIIIS
racjonalistko !! Nie uogólniaj ! Nie wszyscy, którzy sa przeciwko aborcji sa także przeciwko karze śmierci. Ja jestem przeciwna aborcji, ale za kara smierci jestem z kilku powodow.

A kto mówi tu o bicu katowaniu czy zagłodzeniu dziecka z nieplanowanej ciązy!!?? Kobieto zastanów sie co ty piszesz!! Chyba nie przeczytalas dokladnie co napisala autorka tego topiku? Ona CHCE URODZIC TO DZIECKO I NIE USUNIE więc po co te brednie o aborcji?? Ty skoro nie przechodzisz traumy widac masz twardą psychike i mocne nerwy oraz szybko zapominasz a mozliwe ze wogole przez moment nie pomyslalas ze to dziecko ktore usunęlas mogloby teraz bawic sie z ta pozostalą ocalałą trójką! Na milosc Boską dlaczego nie ponsicie odpowiedzialnosci za swe uniesienia? Bo kuźwa nie macie wstydu i odwagi! I szacun DLA MATKI tesoro9! mam nadzieje ze kiedys w przyszlosci moja córka podobnie będzie myslala o mnie jak ty o swej matce... pS. Moja córka była niechciana ale kocham ją ponad wszystko nigdy jej nie skrzywdze, dla niej teraz robie prawko, przygotowuje sie do studiów, ojciec nawet jej nie widzial choc często przejezdza obok mego domu niczego nie zaluję mozecie pisac ze frajera sobie wybralam ok to jest prawda ale ludzi tak naprawde poznaje sie wlasnie w takich sytuacjach i widze teraz ze wiekszosc spoleczenstwa tak jak on po prostu masakrycznie tchórzy i jest zapatrzone w swoje ego swoja kariere normalnie egoizm widac gołym okiem

Gość Karina nie pluj sie
Mówiłam o tym, że jestescie przeciw aborcji, nawet jeśli to dziecko ktore by przyszło na świat po urodzeniu miało byc wychowywane przez złą matke, moze nawet bite upokarzane etc. Was to nie obchodzi !! Jestescie pzreciw aborcji obojętnie w jakiej sytuacji ! Obojetnie co będzie z urodzonym dzieckiem !! Niech będzie gnębione i bite i niech to czuje ale niech sie urodzi tak ???

Lidziuniaaaa : Teraz go nie chcesz, ale zobaczysz, to się zmieni. jak zaczniesz czuć pierwsze ruchy, a juz w ogole jak urodzisz. Wtedy poczujesz macierzyński intynkt.. Gwaratntuje Ci to. Nie usuwaj ciązy pod zadnym wypadkiem, po latach nie bedziesz mogla sobie tegoo wybaczyć. Jestem wlasnie na etapie czytania pewnej fascynujacej ksiązki. :\"Pozwólcie mi żyć\".Ta ksiązka jest o listach kobiet ktore zabiły swoje dzieci w łonie, a poźniej nie mogły sobie tego wybaczyc do konca zycia, to ich przesladowało.. niektore nawet odbierały sobie zycie po latach.. Mowi też o dzieciach ocalonych. Poza tym teraz mozesz być niegotowa na dziecko, usuniesz, ale przyjdzie czas, ze da znac u Ciebie Twój kobiecy instynkt macierzyński i juz może nie byś szansy na maluszka. W wielu rpzypadkach jest tak, że po dokonanej aborcji wiele kobiet już nie może urodzić dziecka :( to jest smutne, ale prawdziwe. Nie chce Ci prawić morałw, ale próbuje Cie uświadomić w skutkach twoich zamiarów. Aborcja nie jest dobrym rozwiazaniem.. W sumie jest najgorszym z możliwych.. Ja nie rozumiem jak można zabić własne dziecko, owoc własnej miłosci.. Mówi się, ze w pierwszych tygodniach życia to nie dziecko, ze to płód. gó**no prwda! To jest kolejne nowe życie, z Twojej krwi! Chodziłam na zajęcia gdzie dokladno opisywano życie od dnia poczecia. o aborcji. mimo iż wiele osób mówi, ze to nie człowiek, tylko, że płód, to malenstwo wszystko czuje.. denerwuje się.. nie masz pojecia jak to wygląda.. to malenstwo rusza się ze strachu tak nerwowo.. po czym zostaje rozrywane na strzępy.. :(:(:( Mi się serce kraja jak sobie pomyślę, że są kobiety, które robia takie rzeczy.. Mówisz, ze nie jestes gotowa.. może chodzić o pieniądze.. PAmiętaj, ze jest wiele ludzi, ktorzy chętnie pomagają. Mam nadzieje, że podejmiesz własciwą decyzję.. Nie rób tego.. Prosze.

Gość nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
nie chcesz-usun.jak urodzisz bedziesz miala przejebane na zawsze.mloda jestes..