Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Biała filiżanka

Odpowiem na pytania o implantach zębowych

Polecane posty

Gość Baaambi
No własnie czasami bywa tak, że nie zawsze można wszczepić implant. Moja mama tak miała, że okazało się że ma coś z zatoką szczękową i nie można tego naprawić. Szkoda, że zwlekała tyle lat z podjęciem decyzji, Ale jeśli można skorzystać z darmowych konsultacji, to super sprawa, bo nic się nie traci, a można poznać opcje. Ja teraz wybieram się na taką konsultację do kliniki Eurodental na Kasprowicza własnie na bezpłatna konsultacje implantologiczną.

Gość gość
Kontaktujcie się z http://www.newdentclinic.pl/ i doktorem Alaa Eljamal. Nie znam się, ale w wielu miejscach czytałem, że to jeden z lepszych fachowców w kraju. Najważniejsze, że usługa jaką dla nas wykonał, została zrealizowana perfekcyjnie - ja go znalazłam dla mojej mamy. Trochę to trwało, ale przynajmniej efekt mega zadowalający.

Gość gość
Jesli chodzi o implanty to zarówno w przypadku braku pojedynczego zęba, jak i mnogich braków zębowych, najlepszym rozwiązaniem klinicz-nym aby przywrócić zdrowy i piękny uśmiech, jest zabieg implantacji – wszczepienia implantów. A w Warszawie najlepiej jest wykonac taki zabieg w placówkach Eurodental.

Gość peteri8
Również noszę implant. Był mi on potrzebny, ponieważ pozbyłem się zęba. Jest on tak dobrze zrobiony, że prawie nie widać różnicy. Wygląda jak mój naturalny. Implant wykonał mi doktor Jacek Sumara z kliniki Dental Park w Krakowie – Modliniczce. Bardzo staranne wykonanie.

Gość kilotek
Polecam gabinet pani doktor Elżbiety Sujki w Olsztynie. Naprawdę świetna specjalistka.

Gość iguana323
ci najlepsi specjaliści zrzeszani są w takim stowarzyszeniu IMP, zobacz, czy ktoś z nich jest w Twoim mieście :)

Gość elonorka
ja robiłam sobie implanta w placówce Eurodental przy Nowowiejskiej, sprawdziłąm ich i mają oni najlepsze na rynku systemy implantologiczne, dlatego się zdecydowałam.

Gość gość
Boże co za forum !!! Trudno podyskutować merytorycznie, bo ciągle jakiś pseudo reklamiarz się wtrąca. Nie ma tu admina z prawdziwego zdarzenia. Ja bym usuwał wszystkie wpisy gdzie padłoby firma lub imię i nazwisko lekarza, albo cokolwiek co można powiązać z daną firmą. A jak chcesz to wiedzieć to tylko na priv. Wtedy toczyłaby się fajna dyskusja, a konkrety byłyby poprzez priv maile. Co za forum, co za forum. I tak w każdym temacie.

Gość gość
Zależy w jakim mieście. Jeśli okolice Poznania, to rozmawiajcie z nimi - http://www.newdentclinic.pl/ Pewnie, że wiele zależy od danego przypadku, ale ogólnie tam macie jednego z lepszego specjalistów od implantów w Polsce, a przynajmniej tak jest on określany w sieci. W naszym przypadku się sprawdził, ale to najlepiej umówić się na spotkanie i wtedy dopiero cokolwiek ustalać.

Gość migotka62
Witam.Tak czytam i myśle super ale kogo na to stać ja mam górną i dolną proteze jak mam jeść to się mi wymiotować chce ciągle mnie naciąga ponieważ mam nierówną żuchwe a mam 55 lat i rente może ktoś kto wygrał w totolotka zafunduje mi .Pozdrawiam.

Gość gość
Słyszałem że są nie wiem jak to nazwać "szczęki" montowane na takich samych sróbach jak implanty, tylko np cała góra trzyma się na 4, nie każdy ząb osobno tylko półkole zębów połączone w całość. I koszty chyba mniejsze

Gość migotka62
No tak ale te 4 implanty plus chociaż 2 na dolnej to koszt nie do osiągnięcia ale dzięki za informację.

Gość kokoszka33p
Jakby ktoś szukał dobrych specjalistów od implantów polecam wybrać się tu implant-zebowy.pl . Przynajmniej będziemy mieć pewność,że wszystko zrobione zostanie tak jak należy. Zawsze coś doradzą, wszystko tłumaczą i ogólnie mają super podejście do pacjenta.

Gość gośćććć234
Robiłam implant w https://atria.com.pl/kontakt-katowice cena przystępna, a robota bardzo dobrze wykonana. cieszę się ze w koncu po długim czasie się zdecydowałam, bo komfort i samopoczucie na zdecydowanie wyższym poziomie teraz. miałam martwą jedynkę i wstyd mi było się uśmiechnąć.. naprawdę poprawiło to moją samoocenę

Gość gopi
A był ktoś może u doktora Cegielskiego? Tego ze Szczecina? Widziałam, że jest w Implant Masters Poland, w Warszawie chodziłam kiedyś do lekarza z tego stowarzyszenia i był bardzo dobry. Teraz po przeprowadzce szukam lekarza, ale kompletnie nikogo nie znam

Gość gość
Trzymajcie namiary - http://www.newdentclinic.pl/ To w Poznaniu, pewny fachowiec, ale nazwiska z pamięci nie podam - na pewno jest podany na stronie. Ogólnie koleś z bardzo dużym doświadczeniem, bardzo często wskazywany w necie jako jeden z lepszych fachowców. Pamiętajcie - implanty to nie jest temat, którego się szuka po najniższej cenie. Największe znaczenie powinna mieć dla was jakość!

Gość gość
Jeżeli poszukujecie sprawdzonego gabinetu dentystycznego, w którym zajmują się implantoprotetyką to polecam wam zgłosić się do www.medident-tabor.pl Dentysta ten znajduje się w Barczewie pod Olsztynem. Chodzę tam od dawna i mogę potwierdzić wysoką jakość usług świadczonych przez ten gabinet dentystyczny.

Gość gość
Tak naprawdę jesli się znajdzie dobrego stomatologa, to nie ma się czego bać, nie będzie bolało. Ja też się tego bardzo bałam, a lecząc się w eko-medzie w chełmie przekonałam się, że nie było czego, bo zrobili to naprawdę dokładnie i delikatnie :)

Gość gość
Fakt, wszystko zależy od dentysty. :) Ja po wizytach w denalu w lublinie też mam miłe wrażenia, przygotowywalam się na nie wiadomo jaki ból, a nic takiego nie było.

Gość KamilaMazur
Miałam bardzo podobną sytuację, nie jestem jeszcze w wieku wskazującym na konieczność korzystania ze zdobyczy implantologii. Nieszczęśliwy wypadek podczas treningu spowodował że tez bylam zmuszona udac się do specjalisty. Jestem z Warszawy i od dłuższego czasu chodze do http://stomatologiawaw.pl/implantologia/ . Jestem bardzo zadowolona, praktycznie nie widzę różnicy między prawdziwym zębem

Gość MariannaGacz
Implanty zębowe to dość poważna sprawa dlatego mnie implant wszczepiał w Łodzi dr J.Cynkier. Prawdziwym fachowcem w tej dziecinie.

Gość Marianna Gacz
Implanty zębowe to dość poważna sprawa dlatego mnie implant wszczepiał w Łodzi dr J.Cynkier. Prawdziwym fachowcem w tej dziedzinie.

Gość gość
U sujki w Olsztynie teraz robią taki informator o implantach, jakby ktoś potrzebował. Można trochę na stronie podejrzeć i trochę mailowo wysyłają

Gość marta_pitora79
Ja swój pierwszy implant dostałam ponad 2 lata temu, po upadku a raczej nagłym poślizgu na płytkach w łazience myślałam, że to będzie tragedia, nie dosć, że opuchlizn to jeszcze brak jedynki. Na szczęście trafiłam do dr Agnieszki Witkowskiej, która rzeczowo wytłumaczyła mi możliwości mojego przypadku. Mimo, iż gabinet zdajduje się w Myślenicach a znajomi polecali Kraków to nie żałuje nie dość, że taniej to czuje się "zaopiekowana" a nie naciągnięta na znane nazwisko. Ostatnio dr Agnieszka usunęła mi także 8mke, złote rączki nie bolało i nie pojawiła się opuchlizna. Polecam

Gość Mikulka88
Witam. Jestem młodą osobą a mam bardzo duże problemy z moim uzębieniem, a może już prawie z brakiem uzębienia. Nie będę się rozpisywała co jest powodem tego. Szukam dentysty, implantologa który pomoże mi. Na pewno mam do usunięcia pozostałości po zębach, myślę nad implantami a na implantach proteza, ewentualnie może lekarz doradzi co można zrobić ze mną. Mieszkam okolice Kielc ale szukam świętokrzyskie, łódzkie, mazowieckie, małopolskie,... jaka cena przypuszczalna jest takiej protezy na implantach? Jak długo trwa zrobienie tego? Proszę o wszystkie wartościowe odpowiedzi..

Gość Marta_pitora
Czesc Najpierw konsultacja z badaniem fotograficznym ok 100zl kons plus koszt tomografii w zależności od gabinetu. Wyrwanie zęba od 100 do 800zl w renomowanych w których robią tak samo A wydają tysiące na marketing. Następnie pobranie wycisku pod protezę i jej przymiarki kilka wizyt. Implantacji hmm decyduje lekarz ile implantów ale min 2 oraz pytanie czy nie trzeba odbudowy kości. Do protezy na implantach dochodzą lokatory. Koszt implantu od 2500 do 5000zl lokator ok 500 do 1000zl proteza na implantach od 3 do 5tys całość hmm miesiąc może ciut dłużej

Gość gość
Rok temu wstawiałam implant. Wszystko poszło dobrze i sprawnie, szybko wróciłam do normy, opuchlizna szybko zeszła, implant dobrze się przyjął. Korzystałam z gliwickiego gabinetu Hercka Dent http://www.hercka.pl/ Mieszczą się przy Malinowskiego. Z mojej strony pełne zadowolenie, opieka dobra, implant wysokiej jakości, ceny nieprzesadzone.

Gość sandra983
Ja mam pytanie odnośnie tego, w jaki sposób odczuwa się taki implant. Szybko się do niego przyzwyczajamy? Jest ogromna różnica? Mój przypadek nie jest ciężki, więc myślę, że wykonanie takiego implanta to będzie szybka sprawa. Jaki gabinet wybrać i czym się kierować? Bo jestem z Krakowa i myślałam o tym, aby pójść do Villa Dentica.

Gość gość
No coz. NIektórzy reklamują wstawienie implantu zebowego za niewielkie pieniądze. Jednak nie polecam z racji tego,że jest to rozwiązanie na wiele lat i jeśli juz decydujemy się na wstawienie sobie czegoś takiego to najlepiej jest wybrać się do dobrego specjalisty z dużym doświadczeniem. Który wstawi nam implanty porządnie... W Warszawie zorientujcie sie kiedy wolne terminy ma ten stomatolog: http://centrum-dentalfraternity.pl/ Mają duże doświadczenie w implantologii

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować