Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kittyrespeto

ARCHITEKTURA bez matmy i lekcji rysunku PG ??

Polecane posty

Witam czy jest szansa ze dostane sie na architekture i urbanistyke bez matmy na maturze i bez wczesniejszych korepetycji z rysunku(dobrze rysuje) zna ktos takie osoby????????

Gość nie wiem jak teraz jest z matm
co to znaczy dobrze rysuje aha i , która uczelnai Ciebie interesuje?? jeśli umiesz rysować postać w proporcjach, dobrze łapiesz skróty perspektywiczne czy to martwej natury czy postaci to nie powinnno być pboblemu,chyba jeszcze są jakieś testy?? typu narysuj w aksonometrii niewidoczną ściankę bryły znając pozostałe itd. czyli na wyobraźnie itp.

Gość szczerze to jest tak
te wszystkie kursy przygotowawcze z rysunku to ukryta forma lapowki, Przy kazdej uczelni jest inny kurs. Chodzi o to,zebys na egzaminie od razu wiedziala, czego od ciebie oczekuja i jak malpa zasuwala . Np po kursach w Warszawie mozesz sie nie zalapac sie na Gdanska, po gdanskich na warszawska, nawet jak jestes dobra. Jest to niespraweidliwe i durne, bo czasem mozna wycwiczyc na kursach miernoty, a zdolni ludzie odpadają. Mnie w sumie wisi, bo dawno arch PG skonczylam, tylko wyrazam swoje zdanie. Tzn jakies oczywiscie zdolnosci i tak musisz miec. No i czy dobrze rysujesz , to rzecz subiektywna, niech to oceni zaprzyjazniony fachowiec.

Gość bez matmy raczej nie ma szans
chyba że masz szerokie plecy :classic_cool:

Gość bez matmy raczej nie ma szans
a w ogóle to głupota. lepiej się zabierz za kurs kroju i szycia 🖐️

Gość nie wiem jak teraz jest z matm
albo nawet 1 sem:P bo tyle tej całej matmy jest(przynajmniej tyle miałem), bez przesady to nie budownictwo:classic_cool:

słuchajcie chodzi o to ze matmy nie zdaje na maturze a lekcji rysunku nie brałam nie wiem sprobowac ?jest jakas szansa ? matme moge tam miec nie przeszkadza mi ale nie zdaje wiec ....chodzi o UG

heh no zgadzam sie bez matmy na polibudze troche smieszne ale moze znacie jakies przypadki bez matmy?dajcie mi troche nadzieji ludzie:) nie no zart powidzcie czy trudno sie dostac na pg chociaz ? sami wybitni czy jakies z odzysku tez sie trafiaja?(tzn ja heh bo zero korepetycji i histra na maturze)

Gość wacia nie ma majtek na ciebie
u mnie tez był 1 semestr matmy na architekturze , i to niezbyt wysokich lotów

Gość politechnika gdańska
cieszy się dobrą opinią, nawet w zachpom, więc pewnie jest ileś osób na miejsce. z tą matmą to bez przesady, jest tyle samo co na innych kierunkach technicznych, więc chyba tylko jeden rok : macierze i pochodne, nawet na uniwerku to mają :).

Z tego co wiem trzeba miec matme obowiązkowo , zreszta to dobry kierunek nie biora za to ze powiesz ,ze ładnie rysujesz.Rysunku mozna sie samemu nauczyc ,ale trzeba sie przyłozyc a matme TRZEBA zdawac i tyle..

no ja mam nieco wiecej niz macierze i pochodne a matematyki nie studiuje:P

o, wlasnie jesli nie zdajesz matmy to najpierw wezma tych co zdawali matme a jak zostana miesjca (w co watpie) to dopeiro pewnie biora nastepnych. ale mona jeszcze sprobowac na zaoczne a po 1 sem sie przeniesc.

kurcze trudna sprawa złwaszcza ze obudziłam sie za pozno i probuje sie ratowac moge sprobowac za rok napisac z matmy mature wziac lekcje rysunku ale to wkoncu rok stracony

dajcie znac i napiszcie prosze jak sa jakies prywatne w trojmiescie albo zaoczne z architektury wtedy sprobuje na dzienne za rok

proponuje po pierwsze wybrac sie na targi uczelni; po drugie poszukac sobie w necie szkoly ktore prowadza interesujace cie keirunki i spr (a na pewno maja napisane na stronie) jakie oferuja studia (stacjonarne/niestacjonane/wieczorowe). jesli chcesz byc studentka to lepiej zacznij sama sobie wyszukiwac informacje bo na studiach nie dostaje sie wszystkiego gotowego:P

Maturzystka, która nie potrafi korzystać z googli :O Porażka :p Zapewne na PG jest jak na PW... 14 osób na miejsce, przy czym 99% po kursach i z matmą/geografią i 1% ofiar losu :p

aha, z moich zaslyszanych opowiesci od znajomych z roznych uczelni wynika ze na PW trudniej sie dostac ale latwiej utrzymac, na PG na odwrot :> wiec z dostaniem sie moze byc lzej, co do kontynuacji anuki moze bcy gorzej :P

nie no sluchajcie naszukałam sie na tych googlach, byłam na dniach otwartych no ale coz oni nigdy nie wiedza jak to bedzie w tym roku....eh a na necie szukam jakiegos prywatnej z architektury i nic nie ma w Gdansku czy naprawde nic nie ma ?

jak to nie wiedza? co to za uczelnia? idziesz do dzialu rekrutacji albo dziekanatu odpowiedniego wydzialu,tam ci powiedza (a przynajmniej u mni eudzielaja takowych informacji...) albo wejdz na forum PG i tam pytaj..

ogólnie mowia tak- kazdy rok jest inny niewiadomo ilu bedzie chetnych a bez matmy mozna sprobowac sa osoby ktore sie dostaja nadrabiajac rysunkiem ale jest ich mało ale wolałam spytac sie o opinie studentów aha jeszcze raz:) to jest jaksa prywatna? wiadomo cos komus ?

Eliinka dzieki za info aha jak tam u ciebie było naprawde taki poziom był przy rekrytacji aha JEST WOLNY SłUCHACZ moze???

ech, nie studiuje architektury :P ale tez zastanawialam sie czy nie skaldac na to papierow. ogolnie z informacji kolegow rysunek jest bardzo wazny na PG, na PŁ np na mozliwych 1000pkt przyjmowali od okolo 750 chyba za sama mature +oddzielne punkty za rysunek. wiec musialabys bardzo nadrobic rysunkiem te matme..

Gość Masia18
Hej.. Mam podobny problem. Chodzi o wolnego słuchacza na PG. w tym roku zdaję matme rozszerzoną, bo chciałabym dostać się na budownictwo, chodzę do technikum i matmy uczę się na korkach, bo w mojej szkółce poziom jest bardzo słaby. Ciągle wierzyłam, że uda mi się dostać na PG, ale wczoraj kiedy sprawdziłam progi punktowe w poprzedniej rekrutacji i przeliczyłam mój spodziewany wynik z matury okazało się, że rok temu bym się nie dostała. nie wiadomo jakie będą progi punktowe w tym roku, ale trochę się martwię, że podobne, jak w poprzednim. zastanawiam się nad tym wolnym słuchaczem jakbym się nie dostała, myślicie, że to dobry pomysł?? Myślałam również o innym pokrewnym kierunku i żeby później się przenieść po roku, ale to jednak strata tego roku, trochę mi szkoda Nie wiem jak z tym wolnym słuchaczem jest. czy na każdym kierunku na PG można być wolnym słuchaczem?? Pomóżcie, doradźcie..