Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytam bo chce wiedziec

Do kobietek które już były w ciąży lub właśnie są...

Polecane posty

Chciałabym mieć dziecko, staramy się z moim partnerem dopiero pierwszy raz w tym miesiącu, więc teoretycznie mogę być już w ciąży:) oby!! Zastanawiam się, czy jeszcze przed testem ciążowym i wizyta u ginekologa czułyście, że bedziecie miały maluszka?? Czy cos się zmieniło?? może intuicja Wam to mówiła?? Mnie zastanawia np. to, iz nie mam żadnego śluzu, jest suchutko, ale nie wiem czy to jest jakiś znak, za wcześnie na test, do miesiaczki mam jeszcze 2 tyg... Tak bardzo chciałabym miec dziecko, że już bym chciała to wiedzieć... wiem, wiem troszkę za wcześnie... Z góry dziękuje za odp, pozdrawiam.

ja wiedzialam .idac po test ciazowy jakos to czulam ,ze jestem w ciazy.nie bylo zadnych objawow ale,,no nie umiem tego opisac.to sie wie :)

właśnie bolą mnie bardzo mocno sutki, ale to chyba za wcześnie, na objawy! A ja tak chciałabym już wiedzieć...

pytam bo chce wiedziec wiesz my tez sie staramy...do okresu mi został 10 dni i niewiem tez....tez mam dosc sucho a pozatym zadnych objawow...ale chyba za wczesnie jescze...w czwartek mialam tylko mocne kłucie w podbrzuszu ale niewiem czy to owulacja niebyla...aczkolwiek tak mocnej nigdy niemialam:)

Gość betix
ja przed testem ciazowym i wizyta u gin nie mialam zadnego przeczucia ze nosze w sobie malenstwo. najbardziej pamietam 2 miesiac gdy bylam na USG gdyz wtedy zobacztlam glowke no i jakby nozki mojego synka .no i bijace serduszko .......... cos pieknego.

te mocne bole brzucha(mocniejsze niz przy miesiaczce) tez mialam na poczatku ciazy.zycze Wam powidzenia.na pewno sie uda :)

Gość vinca
ja też wiedziałam, :) bolały mnie piersi i brzuch(co nie było dobrym objawem bo groziło utratą ciąży) ale wszystko dobrze się skończyło :) :)

no te bole podbrzusza to i ja mialam, na kilka dni przed terminem okresu. bole identyczne jak na okres. utrzymywaly sie do okolo 12 tc i nie zawsze oznaczaja poronienie jak pisal ktos wyzej, po prostu macica sie powiekszala i tyle :) powodzenia :)

Gość Taka jedna mamaaaaa
Hej! 2 tygodnie do @ to zdecydowanie za wcześnie na jakiekolwiek objawy, bo teoretycznie to mniej więcej czas dni płodnych dopiero, zatem prawdopodobnie nawet, jeśli jesteś w ciąży, to zapłodnione jajeczko nie zagnieździło się jeszcze. A co do odczuć. Mam 4 miesięcznego synka. Zaszłam w ciążę w pierwszym cyklu starań. U mnie chyba było dość nietypowo, ponieważ jedynym "innym" objawem niż zazwyczaj przed okresem to było coś w rodzaju PMS, którego przed okresem nie mam. Zazwyczaj niespecjalnie czuję się jak już miesiączka się pojawia. Był to na tyle nikły znak, że wręcz uważałam, że na 100% nie jestem w ciąży. Okazało się inaczej:):):):):), kiedy 3 dni po terminie spodziewanej miesiączki, namówiona przez męża zrobiłam test i zobaczyłam 2 kreseczki!! Przyznam, że to dziwne, ale wcześniej 2 razy w życiu podejrzewałam, że mogę być w ciąży i wówczas znacznie bardziej to "odczuwałam" niż faktycznie wtedy, gdy mój synek już był ze mną:):) Pozdrawiam, życzę Ci, abyś była w ciąży, aby przebiegła spokojnie i żebyś niedługo już cieszyła się wspaniałym dzieckiem!

u mnie "dziwne" rzeczy zaczęły dziać się gdzieś tak tydzień po owulacji, najpierw wystąpiło leciutkie jednodniowe krwawienie (teraz wiem, że bylo to przy implantacji), zaraz potem zaczęły zmieniać mi się piersi, miałam ślinotok i dziwny smak w ustach i biegałam siusiu... do tego odrzuciło mnie od kawy i bardzo mi się chciało bitej śmietany... a podświadomie też jakoś czułam, że coś jest na rzeczy... dodam jeszcze, że dwie kreseczki zobaczyłam dopiero po terminie @... POWODZENIA !!!

dziewczyny a od kiedy was zaczal mocniej brzuszek bolec??? wiem ze kazda inaczej to przechodzi ale im wiecej doswiadczonych kobitek tym lepiej:D

Gość agagagaggaaa
Jeżeli jak twierdzisz zostało Ci 2 tyg do okresu to teraz powinnaś mieć dni płodne, czyli śluz ciągnący się, a nie suchość, ponieważ okres występuje ok. 2 tyg. po owulacji. Więc albo nie miałaś/nie masz owulacji w tym cyklu albo już była i okres dostaniesz wcześniej. No chyba że jesteś w ciąży, czego Ci z całego serca życzę. A jeżeli chodzi o moje odczucia wczesnociążowe to ja miałam wszystkie objawy jak na okres.

właśnie mnie zastanawia ten śluz, który powinien być a go nie ma i do tego ból sutków plus delikatne bóle w podbrzuszu... Chyba jestem w goracej wodzie kąpana;)

pytam bo chce wiedziec albo wieszco byc moze masz urojone objawy...ja tak mialam co mesiac juz mnie wszystko bolalo i pewnie ciaza a tu @ przyszla...a teraz niemam nic...:D moze psychika tak Ci działa:)

Gość Taka jedna mamaaaaa
No u mnie to nie był ból, który był jakoś wyjątkowo uciążliwy. Mogłam wszystko normalnie robić, pojawił się chyba jakoś 3-4- dni przed spodziewanym @.

U mnie nie było bólu, ani niczego innego oprócz częstego, naprawde uciążliwego oddawania moczu. Nie mogłam wytrzymać dwóch godzin bez wyjścia do ubikacji. Ale nie wydawało mi sie to dziwne. Jakoś nawet nie zwróciłam na to uwagi. Nie czułam, że jestem w ciąży. Wcześniej jak kilka razy się bałam, albo bardzo chciałam ciąży, miałam więcej objawów i byłam pewna, że to ciąża

A mnie uczulało wszystko :-) miałam strasznie przewrażliwioną, suchą skórę. KOleżanka chlapnęła jakoś niefrasobliwie, że ona też tak miała, a potem okazało się, że jest w ciąży. Tknęło mnie - kupiłam test i ..jest!

Może naprawdę sobie już to wszystko uroiłam??? tak bardzo pragne dzidzi, że za dużo o tym chyba myślę... Cykle mam średnio co 34dni

ja wiedzialam jescze przed testem nie umiem wytłumaczyc dlaczego a skóra tak mnie swędziała ze drapałam się szczotką - ale to pod koniec ciązy jak już miałam duzy brzuch

Gość arabellllla
mnie praktycznie od razu zaczely bolec piersi, szczegolnie po bokach. i to mnie zdziwilo, bo nigdy mnie piersi nie bolaly, nawet przed okresem. do tego zrobila mi sie plamka na sutku i narobilam paniki, ze to Bog wie co, potem przeczytalam, ze moze to byc pigmentacja we wczesnej ciazy. do tegopojawila mi sie zgaga. brzuch mnie bolal jak na okres, ale okresu nie dostalam. w sumie to przypuszczalam, ze w ciazy jestem

no nic pozostaje mi tylko czekać! Mam nadzieję, że się uda:)

Gość nie nakrecaj się tak
bo dostaniesz okres i będzie ci przykro.Trafić za pierwszym strzałem nie tak łatwo tym bardziej jeśli się tego bardzo chce.

Gość nie nakrecaj się tak
Ja ciąży nie planowałam ale na kilka dni przed spodziewanym okresem zaczęłam czuć jakiś niepokój,czułam że coś się dzieje choć nie dopuszczałam do siebie myśli że to może być ciąża.Pierwszym objawem była mega senność nigdy w życiu nie miałam takich sennych dni jak te pierwsze dni ciąży.No a niedługo potem doszły mdłości,wszystko co do tej pory jadłam wywoływało u mnie obrzydzenie.Życzę powodzenia w starankach prędzej czy później musi się udać:)

wiem, ze za pierwszym razem może być trudno, ale łudzę się;) Widzę, że każda z Was miała zupełnie inne objawy, także musze się lepiej wyluzować bo jeszcze sobie uroję ciąże;)

Gość a ja procz tego ze nie mialam
objawow to jeszcze mialam normalny okres.....dopiero w 3 miesiacu sie dowiedzialam ze jestem w ciazy!!!!-bo w 3 miesiacu wlasnie nie dostalam miesiaczki i tylko dlatego poszlam do gina mowiac mu ze chyba jestem w ciazy bo objawow nie mialam dalej... powodzenia

pytam......... jestesmy we dwie ktore czekaja na 2...i powiem Ci teraz trzeba wrzucic na luz...wiem ze atwo tak mowic ale jak najmniej o tym myslec:D