Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karmazynek

mam zagadke. ja sie juz glowie 2 dni. uslyszalam ja od chlopaka...pomozcie

Polecane posty

Gość karmazynek

wiec zagadka leci tak: sa 2 lonty takie od dynamitu. sa zapalone i pala sie juz godzine. ale pala sie bardzo nierownomiernie. raz szybciej raz wolniej . kiedy bedzie wiadomo ze do konnca ktoregos z lontow zostalo 15 min. ???????

Gość ta najgorsza..
mniej więcej będzie wiadomo gdy podasz długość lontów i rozrysujesz mi wykresy obrazujące przyspieszenia i spowolnienia spalania w czasie. a tak na serio: puknij się;)

Gość karmazynek
nie ma podanej dlugosci lontow. wczesniej inna zagdke dal ktora tez troche sensu nie miala ale jak wyjasnil odpowiedz to sie okazala bardzo latwa:)

Gość ** ** ** ** ** *** *** *** ***
ja znałam taka zagadkę o lontach ale brzmiała inaczej. były dwa lonty i wiadomo ze jak się zapali taki lont to będzie się on palił przez godzinę (nierównomiernie), a pytanie było jak za pomocą tych lontów odmierzyć 15 minut. i to faktycznie prosta zagadka, ale to co ty podałaś za bardzo sensu nie ma :P

Gość karmazynek
******* a jaka jest odpowiedz na to twoje??

Gość ** ** ** ** ** *** *** *** ***
najpierw trzeba zapalić pierwszy lont na dwóch końcach, a drugi z jednego końca. po półgodzinie pierwszy lont się cały spali, a drugiemu zostanie półgodziny do spalenia. i jak ten pierwszy zgaśnie to w tym samym monecie trzeba zapalić drugi koniec drugiego lontu i wtedy to co jest na nim do spalenia będzie się spalać przez 15 minut.

Gość karmazynek
aha