Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Angellon

Najlepsza dzielnica w POZNANIU???

Polecane posty

Gość gosc21
WINOGRADY :)

Gość gość
te nazwy brzmią jak by Poznań z wiosek się składał

Gość gość
Jak ja bym miała zamieszkać w P-niu to wybrałabym Piątkowo, Winogrady, Naramowice bądź Sołacz nigdy Rataje! Masakra same obrzydliwe blokowiska z wielkiej płyty... wiem na Piątkowie też są blokowiska ale kurcze bloki mają odnowioną elewacje i to już nie wygląda tak strasznie. Jeżyce, Wilda, Łazarz , centrum miasta same penerstwo! Stoją łyse dresy wieczorami w bramach i zaczepiają dziewczyny jak ich zignorujesz to wyzwią cię od s.k i k..ew!

Gość gość
rataje są spoko, nie pochodze z Poznania i obiektywnie to najbardziej mi podppasowały blisko do centrum, blisko na malte, pełno przedszkoli, szkól, przychodni MAŁO nauk jazdy - zmora piatkowa bloki trocje szare ale dużo zieleni, duzo placów zazbaw, u mnie pod blokiem jest siłownia, boiska o siatkówki plazowej

Gość gość
Rataje są straszne. A Naramowic nie polecam ze względu na fatalny dojazd bez żadnych perspektyw na poprawę w tej kwestii. Wybrałabym Piątkowo lub Winogrady.

Gość GazellaMiła
Ja mieszkam na naramowicach, ale bardzo, podoba mi się Grunwald, taka dzielnia z duszą. Tam pełno inwestycji jest teraz robionych, quadro house plus inne jeszcze, fajna architektura, wykonanie też.

Gość gość
tylko Dębiec !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość gość
co to to quadro house plus, mieszkam na grunwaldzie i nawet nie wiem??

Gość gość
juz sobie wygooglowałam, quadro to jakies kolejne pseudo- ekskluzywane apartamenty, pewnie za gruba kase i jeszcze tak posciskane ze sąsiad patrzy sasiadowi w talerz... tez mi inwestycja dla mieszkańców, powinno sie robic ciekawe miejsca do spacerów... przy kopernika sa te glinianki, naprawde tam ładnie, jakby porobili takie kładki na palach- bo tam podmokły teren, to by było super miejsce spacerowe

Gość gosc z lasu
Najladniej jest na Lazarzu. Taka piekna spokojna okolica o rodzinnym charakterze.

Gość gość
minikowo :classic_cool:

Gość gość
zgadzam sie na minikowie jest fajnie :)

Gość gość
ja mieszkam na Strzeszynie Greckim i jest tam spokój, cisza, super lokalizacja a jednak jakby nie patrzec są to Jeżyce.

Gość lpinkdi23d
Pośrednictwo nieruchomości Poznań poradzą Ci dobrze - www.castle.pl

Gość gość
Ja mieszkam na Piątkowie, pracuję na Winogradach. Spotkalem się ze stereotypami, że na Piątkowie jest najbezpieczniej. Moim zdaniem, wszędzie jest tak samo bezpiecznie/niebezpiecznie, z tym że w centrum jest najwiecej ugrupowań/zgromadzeń I osobiscie najmniej pewnie się czuje w centrum w okolicach pkp/city ceter. Raz w dzień prawie dostalem "wpie***l" w parczku od grupy penerskiej wlasciwie za nic. Moim zdaniem - najbardziej przypadł mi Łazarz. Mam tam znajomego, ktorego czesto odwiedzam, chodzimy po okolicy. Jest tam spokojnie, cicho I ładnie, zdecydowanie lepiej mi sie tam spaceruje niz na Piatkowie gdzie praktycznie jest juz sam koniec Poznania I rowniez duzo nieciekawych ludzi sie szweda kolo petli. Wilda rzeczywiscie wydaje sie miejscem niezbyt przyjaznym, ale mysle ze wynika to z tego, ze jest tam z kolei ponuro I brzydko. Sam czesto tam bywam u znajomych I jakos nie spotkalem sie raczej z jakimis nieprzyjemnymi sytuacjami tam a jestem tam prawie co tydzien. Slyszalem ze najgorzej sie zyje na Dębcu, aczkolwiek nigdy tam nie bylem.

Gość gość
Ja jestem z Rynku Lazarskiego, obecnie mieszkam na Ratajach, pracuje na Piatkowie, mam faceta na Debcu, przyjaciela na Wildzie, przyjaciolke na Jezycach. Poczawszy od najbardziej niebezpiecznych: Jezyce Lazarz Wilda Debiec Rataje / Piatkowo

Gość gość
Dodam, ze na Lazarzu srednio co tydzien, dwa jakies rozroby, na Jezycach tez, kiedys szlam po ulicy to mnie w bialy dzien gosc z nozem gonil, w sklepie kiedys laske pomazali spreyem

Gość gość
najmniej pewnie się czuje w centrum w okolicach pkp/city ceter. Raz w dzień prawie dostalem "wpie***l" w parczku od grupy penerskiej wlasciwie za nic. Moim zdaniem - najbardziej przypadł mi Łazarz. - Lazarz jest do torow, to tez okolicy City Center :)

Gość WiktoriaKulawiak
Moim zdaniem najlepsze do mieszkania są okolice Cytadeli - jest spokojnie, dużo zieleni i mieszkają tu praktycznie same rodziny. Jak szukałam mieszkania też miałam dylemat jaką dzielnicę wybrać, bo w Poznaniu byłam od niedawna. Zdecydowałam się poprosić o pomoc agencję nieruchomości - mój wybór padł na pana Wilczyńskiego z twoj-posrednik.pl i dziś jestem mu bardzo wdzięczna za pomoc w wyborze :)

Gość gość
Ważniejszy od wyboru odpowiedniej dzielnicy jest wybór odpowiedniego mieszkania. Mi trochę zajęło zanim trafiłam na mieszkanie, które spełniało moje warunki. Mieszkanie zakupiłam dzięki biuru nieruchomości www.ptaknieruchomosci.pl Mają świetnie mieszkania i domy w swojej ofercie.

Gość Magda

Mi już zbrzydło mieszkanie w centrum. Kupiłam mieszkanie z mężem od Family House na Osiedlu Poznańskim. Czekamy na koniec prac i nie możemy się doczekać. Lokalizacja o tyle dobra, że dojazd zarówno do mojej pracy jak i pracy męża nie zajmie dużo czasu. Czekam z niecierpliwością aby już tam zamieszkać 🙂

Gość A.Kalicka

Zgodzę się z koleżanką wyżej. Mieszkanie w centrum to już przeżytek i taka Gmina Mosina gdzie jest te Osiedle Poznańskie to naprawdę ciekawe rozwiązanie. Czytałam, że Family House niedługo będzie oddawać już pierwsze mieszkania, więc ciekawe jak z wykończeniem będzie 🙂

Gość Gość

Ja mieszkałem na Szczepankowie i chwilę na dolnej Wildzie. 

Poznań ogólnie fajne miasto🙂

Jest tam jeszcze ten stary stadion obok basenu, czy już go wyburzyli? 

Miło wspominam to miejsce, choć jest tam brud i śpią tam bezdomni, ale często przechodziłem tamtędy idąc z przystanku z ul Królowej Jadwigi na basen właśnie.. 

Ale do zamieszkania? Bo jak tak to polecam Osiedle Poznańskie. Może to nie jest centrum miasta, ale mimo wszystko dla mnie lokalizacja na plus. W zielonej spokojnej okolicy. Bardzo rodzinnie i ceny są takie, że można kupić mieszkanie, gdzie każdy będzie miał swój kąt 😊

Gość MINI

Teraz fajne osiedle buduje Family House - Osiedle Poznańskie. Bardzo fajna lokalizacja, jest trochę zieleni, jak dla mnie rewelacja 🙂

Gość lola

Ja kupiłam mieszkanie na Osiedlu Poznańskim. Do centrum mam plus minus 9 km. To bardzo niewiele. jestem bardzo zadowolona z wyboru tej lokalizacji, bo nie wyobrażam sobie mieszkania w hałasie i zgiełku.