Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wieloletni palacz

Dlaczego nie chcecie być kobiece?

Polecane posty

do problem dziewczata ---> "że wpadacie w kanał dostosowywania się do cudzych oczekiwań i wchodzenia w jakieś role" ---> zawsze wchodzi sie w jakies role...zawsze, i nie powinno byc to mylone z udawaniem, ale własnie z dostosowywaniem sie do sytuacji, do ludzi - inteligencja emocjonalna... "Pozwalam facetom przy mnie czuć się silniejszym ... nawet mądrzejszym ... W końcu tak można więcej osiągnąć ..." - a to zdanie dla mnie jest odrzucające i znaczenie bardziej kojarzy mi się z "kobietą czołgiem" niż mówienie czegoś wprost" nie wiem w jaki sposób to zdanie pasuje do def. kobiet o których tu mówimy??

Gość hmmmm .....................
Vanity Fair - masz rację ... szuka kobiety, której będzie mógł zaimponować ... A tego właśnie oczekuje od faceta ... :) Zatem .... ;)

"Nie da sie jednakukryć, że statystycznie więcej jest kobiecych kobiet wśród fryzjerek niż przebojowych bzneswoman." a skad takie statystyki?:P

Gość Widac ....
ze kobiecos w takim razie mierzy sie inteligencja :D - odwrotnie proporcjonalnie :D

czytam i do końca nie wiem jakie właściwie kobiety mają być????? żaden z panów w prost nie napisał co tak naprawdę oczekuje od kobiety tej wymarzonej i jedyne????????. świat się zmienia i my ludzie też. Czy to nie jest normalne? przecież nie może być tak że wszystko się zmieni a kobieta zostanie dalej poddaną i oddaną dla faceta! Każdy ma inne gusta.Wiec faceci określcie się!

Widac .... - jak doszłeś do takich wniosków? chętnie posłucham ..

Gość wieloletni palacz
To moje prywatne statystyki oparte na obserwacji płci pięknej :) Ale co do statystyk to sa powazne statystyki, które pokazują, że im kobieta bardziej wykształcona, przebojowa, lepiej zarabiająca tym mniejsze ma szanse na znalezienie partnera. Ciekawe, że u facetów jest dokładnie odwrotnie. Czym wyższy status społeczny, wykształcenie, zarobki tym większa szansa na znalezienie kobiety. Nie wiem czy ma to związek z ich kobiecościa ale myslę, że w wielu wypadkach chyba tak.

Gość facet z jajeczkami
Kobieta kobieca to według mnie kobieta Uczuciowa Czuła Delikatna Opiekuńcza Uśmiechnięta Dla której rodzina jest bardzo ważna wartością umiejąca i lubiąca gotować Roztrzepana Umiąca zrobić od czasu do czasu słodkie oczka Musi tez od czasu do czasu pokazać mi swój podziw żebym poczuł sie wazny i potrzebny Jeśli chodzi o wygląd to koniecznie długie włosy najlepiej szatynka choć brunetek i blondynek nie odrzucam. Nie lubie tez anorektyczek. Kobieta powinna mieć czym oddychać i na czym usiąść :p Aha byłbym zapomniał bardzo lubie u kobiet taką spontanicznośc. To tyle na razie

Gość facet nowoczesny
nie kazdy seks jest puszczaniem sie, ale seks bez zobowiazan to puszczanie sie. nie szukam koniecznie dziewicy. poza tym chodzi mi tez kobiety, ktore maja szanse sie takimi stac i maja taki typ charakteru

Malaga39 - nie to jest tematem ... Jaka ma być? Na to dostaniesz tyle odpowiedzi, ile jest facetów ... po czym, po weryfikacji wyjdzie jeszcze co innego ... Masz tu przykład ... pisze kolega, niezależna - ale cnotliwa ... Przy okazji wykształcona itd. .. Hmm .. tylko, że to raczej nie pasuje do siebie ... bo wykształcona, czyli już mająca trochę lat ... niezależna, czyli dbająca o siebie w każdym względzie ... a jak się ma do tego cnotliwa? no nijak ... bo niezależna (nielicząca na innych), a jednak w jakimś tam wieku cnotliwa? To chyba możliwe, przy zaburzeniach w tej sferze ... tylko ... Bo przecież nie będzie w sferze seksualnej zależna ... od przyszłego małżonka dopiero ... A jak będzie w realu? jeszcze inaczej .. zapewniam :)

Ciekawe, że u facetów jest dokładnie odwrotnie. Czym wyższy status społeczny, wykształcenie, zarobki tym większa szansa na znalezienie kobiety. Nie wiem czy ma to związek z ich kobiecościa ale myslę, że w wielu wypadkach chyba tak. hmm....bo czesto jest tak ze te mniej wyksztalcone, mniej przebojeowe i mniej zarabiajace ze tak powiem nadrabiaja szerokopojeta "kobiecoscia" i po prostu facet majacy duzo do zaoferowania jest dla nich dobra partia Natomiast jezeli mówimy o takiej kobiecie....to albo a) szuka ona faceta który spełni jej, pewnie juz niemałe oczekiwania co do partnera b) wybiera dalsza samorealizacje zgorszona brakiem wyboru:P c) poddaje sie i decyduje na zwiazek, akceptujac jest jak jest:P

wiesz dla czego tak jest bo faceci się boją takich kobiet które osiągnęły więcej niż Wy i wola mieć przy sobie kurę domową i zawsze górować nad nią. Jestem żoną 20 lat i nie zawsze byłam silna i umiałam postawić na swoim lecz są kompromisy i wyjścia.

Gość facet nowoczesny
cnotliwa to nie jest dziewica, tylko kobieta, ktora uprawia seks tylko z milosci, w stalym zwiazku

wieloletni palacz - częściowo trafiłeś ... ale ... wykształcenie to bym odrzuciła jako wskaźnik ... Reszta tak ... z tym, że warto zauważyć, że tu raczej charakter ma znaczenie ... nie każdy wykształcony zarabia krocie .. i jest przebojowy ... Tutaj trzeba silnej osobowości, aby dojść do "kariery" .. I takie silne kobiety .. to już "kobiety czołgi" raczej ... bardziej męskie, niż niejeden facet ... więc?

nowoczesny facet --> tylko ze wiekszosc moich własnie takich dziewczyn, kobiet o jakich piszesz maja na koncie jakis przelotny sex.... Ja ich nie potępiam ani oceniam jako puszczalskie, po prostu to jest forma zaspokojenia popedu....a jak nie sa od dłuzszego czasu w stałym zwiazku...to nie jest taki prosty temat

Gość wieloletni palacz
No i znowu zgodze się z tobą :) Faktycznie tu nie o wykształcenie chodzi tylko raczej o kobiety agresywne, przebojowe, robiące karierę. Kobieta taka żeby zrobić karierę musi upodobnic sie do rywalizujących z nia mężczyzn a co za tym idzie bardzo duzo traci ze swojej kobiecości.

Gość facet nowoczesny
to juz chyba wole slodkie lalunie, nie chce kobiety co spala z kims bez milosci

Gość wieloletni palacz
No i znowu zgodze się z tobą :) Faktycznie tu nie o wykształcenie chodzi tylko raczej o kobiety agresywne, przebojowe, robiące karierę. Kobieta taka żeby zrobić karierę musi upodobnic sie do rywalizujących z nia mężczyzn a co za tym idzie bardzo duzo traci ze swojej kobiecości.

Gość puerh
Zazwyczaj te silne, niezaleze kobiety sa same , bo facet nie chce tworzyc zwiazku z kobieta, ktora ciagle chce mu udowodnic, ze jest w czyms lepsza. Owszem, badzmy niezalezne, ale dajmy facetowi szanse, aby mogl sie nami zaopiekowac, doradzic w jakiejs sprawie, pomoc..niech poczuje, ze jest nam potrzebny do czegos wiecej niz do seksu. Tak postepuja madre kobiety i zazwyczaj maja mezow, ktorzy by im nieba przychylili.

Vanity Fair - dodam więcej ... skoro mają być niezależne.... to niby dlaczego mają być zależne od stałego partnera, jeśli chodzi o seks akurat? I dlaczego mają liczyć się z opinią innych w tym względzie?

Gość facet nowoczesny
nie kazdy facet chce miec kobiete co sie nieodpowiednio prowadzila

hmmm.....no własnie...tym bardziej ze jak facet jest przebojowy i niezalezny to fakt ze zdarza mu sie przypadkowy sex jest jak najbardziej ok...a kobieta w takiej sytuacji od razu jest posadzana o puszczanie sie....unfair

facet nowoczesny - naprawdę myślisz, że przebojowa, niezależna kobieta, będzie się przejmowała czyimś zdaniem na ten temat?

nie kazdy facet chce miec kobiete co sie nieodpowiednio prowadziła nie kazda kobieta tez chce miec takiego faceta ...to dziala w dwie strony

Bo wg facetów pewnie ma być niezależna tylko w sferach finansowych ... a prawda taka, że niezależność to niezależność ... i obejmuje różne sfery ... nie tylko finansowe (jakże wygodne dla facetów)

A prawda taka, że najważniejsza jest niezależność intelelktualna ... Finansowa nie jest tak ważna ...

facet nowoczesny - naprawdę myślisz, że przebojowa, niezależna kobieta, będzie się przejmowała czyimś zdaniem na ten temat? Widzisz hmmm.. według wiekszosci mezczyzn pewnie kobieta powinna sie tym przejmowac i do tego czuc ze robi cos złego kojarzonego z wiadomo czym. A tak jak piszesz niezaleznosc to niezaleznosc, jednak dla kobiet pewne opcje niezaleznosci powinny byc ciagle zablokowane w swiadomosci płci przeciwnej....

Gość facet nowoczesny
ale sa kobiety niezalezne, silne, wyksztalcone, przebojowe, a np. ich jedynym partnerem seksualnym jest ich obecny maz

Gość facet nowoczesny
nie rozumiem co puszczanie sie ma wspolnego z niezaleznoscia. nie szanowac sie moze glupia cipka na utrzymaniu rodzicow, jak i niepracuja zona na utrzymaniu meza przyprawiajaca mu rogi

owszem, ale to będące w związku ... A Ty mówisz o takich do "wzięcia" ...