Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wieloletni palacz

Dlaczego nie chcecie być kobiece?

Polecane posty

Takie luzne wnioski: sledzac topik i wtracajac swoje 3 grosze stwierdzam ze tylko kobieta tak naprawde zrozumie kobiete chyba.....(jestem heterykiem jakby co:P) A moze mi ktos wytłumaczyc --> tez pozdro dla Ciebie:)

Gość wiloletni palacz
Kyyrene rozmawiasz z podszywaczem gdybyś nie wiedziała :)

bardzo cwany podszywacz.....stara si emi wmówić że pomaranczowy jest prawdziwy a ja sie podszywam i jeszcze robi to w bardzo cwany sposob bo walnał jednego madrego posta,żeniby to on....ale to sciema pomaranczowi to podszywacze

Gość wiloletni palacz
Nie mam az takich fundamentalistycznych poglądów jak ciemnoskóry kolega.

Gość dobra możemy pogadać
o kobieecości bo zeszliscie nieco z tematu

kobiecośc to -delikatność,wdzięk,lekka wstydliwość,zwiewne sukienki,bluzeczkiw kropy:) lekka nieśmiałość nutka niezaradności piękne długie palce ana nich delikatny pierscionek..uroczy zawstydzony usmiech

Gość wiloletni palacz
Ja podpisałbym się pod definicją z godziny 12.07 a jesli chodzi o przeszłośc seksulana to nie ma to dla mnie aż takiego znaczenia jak dla kolegi murzynka ale jednak nie chciałbym kobiety traktującej seks jak sport i lubiącej zmieniac facetów jak rękawiczki. Nie mógłbym jej po prostu zaufać.

Gość a tenn znowuuu
o tej przeszłości seksualnejco to ma wspolnego z kobiecością jako taką..?

facet nowoczesny---kobiecośc to -delikatność,wdzięk,lekka wstydliwość,zwiewne sukienki,bluzeczkiw kropy lekka nieśmiałość nutka niezaradności piękne długie palce ana nich delikatny pierscionek..uroczy zawstydzony usmiech To jest dla Ciebie kobiecość?Przecież twarda sztuka też może ubrać w lecie zwiewną sukienke?I juz jest wtedy kobieca? -

wszystko dlatego że sam jestem prawiczkiem i zle bym si eczuł jakby to ona była doświadczona i porownywała mnie do swoich innych parterów.Po porstu nie czuł bym sie swobodnie

facet nowoczesny czy to Ty wczoraj byleś \"tylko, ze dzisiaj\" :-D bo jeśli tak to widze, ze pobyt na kafeterii ci służy, spuszczasz nieco z tonu :-P

facet nowoczesny czy to Ty wczoraj byleś "tylko, ze dzisiaj" :-D bo jeśli tak to widze, ze pobyt na kafeterii ci służy, spuszczasz nieco z tonu :-P

he he pewnie tak....ale teraz przynajmniej sie zaczernił, zaczyna sie okreslac, a czy spuscił z tonu to raczej mi sie nie wydaje dalej dzieli kobiety na dziewice, porzadne niedziewice i te co grzesza.. ale ja zauwazyłam ze mam do neigo szczecie:)ciekawe to.....cóz przeciwienstwa sie przyciagaja:P trzeba mu przyznac jedno - jest uparty:P

Gość mezzyznaaaaa
To co interesuje mnie w pojęciu ‘kobiecości’ , to nie tylko to, co niepoznawalne, lecz sposób bycia, który polega na wymykaniu się światłu. Kobiecość jest w egzystencji wydarzeniem, różnym od wydarzenia transcendencji przestrzennej lub ekspresji zdążających w kierunku światła. Jest to pewna ucieczka przed światłem. Ukrywanie się lub wstydliwość jest sposobem istnienia kobiecości”. To ukrywanie się i wstydliwość jest rodzajem tajemnicy. Wszelka komunikacja w relacji erosa jest niemożliwa, tak jak niemożliwe jest w tej relacji poznanie kobiety, która jest innym – obecnym i nieobecnym, ukrywającym się w intymności. Kobieta urzeczywistnia ten obszar intymności, a jednocześnie jest warunkiem skupienia. Relacja erotyczna to relacja z „innością kobiecości”. W relacji tej następuje uwolnienie od wstydu. W kobiecości fascynuje inność. To ona sprawia, że cały czas poszukujemy spełnienia w jedności poprzez pieszczoty.

Kobiecość ...Tylko nie licz na żadne odpowiedzi. Udowadniać nie próbuj. Rzeczywistość jest zbyt długowieczna...zbyt nieparzysta... Może jedynie chwytaj niekompletne gesty gdy przechyla głowę lub patrzy w okno. Może jedynie słuchaj jak opowiada tak żywo. A będziesz miał wrażenie, że wskoczyła w twój sierp mózgu i tańczy tam z pędzlem. I maluje wykwintne obrazy. Wielkie rewie historii. Plastyczne motyle. Tak, że poczujesz muśnięcia ich skrzydeł na twarzy. Tak niepojętą wrażliwość może wydać na świat tylko...Kobieta. I sposób komunikowania się ze światem. Subtelny i konsekwentny. Lekkość dłoni gdy zawija pasmo włosów za ucho. Liryczna pieszczota książki, którą kładzie na biurku. Kobiece łzy. I kobieca tęsknota. Upał w sercu. Czuła miłość...Pospolite ruszenie zmysłów. Kobieca nieracjonalność i kobiece zdecydowanie. Głęboki horyzont myśli. Całe metropolie intuicji. Prowincje lęku i oceany odwagi. Kobiety...Alpinistki uczuć na zdobytych szczytach. Wyuzdane kochanki. Partnerki. Ciepłe przyjaciółki. Troskliwe matki. Agawy sprzeczności rozkwitające w jednym tętnie... ...Zachwycająca cielesność...miękka geometria mięśni...spacer włosów wzdłuż kształtu pleców...Kobiety, których piękno jest tak doskonałe, że aż obraża...i kobiety, których piękno jest tak nieoczywiste, że aż poraża...I kobieca biologia...charyzma hormonów gdy nosi w sobie życie, delikatność ciała pod zwiewną skórą i jego siła gdy wydaje na świat potomstwo. Życiodajny pokarm piersi i namiętne ich doświadczanie. Taniec jej bioder gdy pochłania z rozkoszą twoją męskość i kołysanka tych samych lędźwi gdy usypia małą istotę... Więc nie licz na ostateczne odpowiedzi. Może tylko popatrz, jak kunsztownie operuje ciałem gdy płynie na wysokich obcasach i gdy... zmywa podłogę. Jak śmieje się zmysłowo. Jak pracuje wytrwale i oddaje się swoim pasjom, jak wzrusza się nieszczęściem, jak rozmawia rzeczowo, jak negocjuje twardo. Może tylko zachwyć się jej barwnymi akwarelami w odbiorze świata...i delektuj jej kruchością i solidnością, ciepłem, troską, jej dumą i dziką wolnością... ...I przyjmij słowa, które usłyszałam dziś od bliskiej mi kobiety : \" męskość jest Silna, kobiecość jest Wielka \"...: i dla wszystkich bliskich mi Kobiet i dla Kobiet w ogóle :):):):):D:D:D

Fiu fiu zahaczyliście w swoich definicjach o wsztstko metafizyke, poetycka romantyczność, transcendencje...ahh przyjemnie sie to czyta:)

nie doczytałam jeszcze do końca (kafeteria szwankuje) ale dorzucę swoje trzy grosze powszechna dyskusja o tym, ze meżczyźni czują się coraz bardziej niepewni w zwiazku z zacieraniem się przypisywanych im w przeszłości ról (polował, żywił kobietę i potomstwo, potem zapewniał byt) teraz w zwiazku z rosnacą liczbą tzw kobiet niezależnych zadanie mężczyznyjest utrudnione z waidomych względów, więc biją na alarm, ze kobiety nie są już kobiece :-O a moze by tak zaakceptować naturalne historycznie i kulturowo zmiany w obyczajowosci, nie upierać się tak przy udowadnianiu sobie jaki jestem meski (słaba kobieta ma to bezustannie potwierdzać) i po prostu obserować świat i ludzi zresztą mężczyźni też mają w sobie tzw. kobiece cechy tylko za nic w świecie nie sa w stanie sie do tego przyznać, wy też czasem chcielibyście, zeby się wami zaopiekować, żeby nie trzeba było się wstydzic łez (no ale jak to, niemęskie :-P ) a i kobiety czasem chyba trochę na wyrost chcą udowodnic sobie i otoczeniu jakie są niezależne, a może po prostu zmusza je do tego rzeczywistosć (czytaj mężczyźni niepewni siebie, bojacy się współczesnych zmian w relacjach kobieta -mężczyzna, stąd mniejsza ilość kandydatów dla tych silniejszych kobiet) jednak tak suma summarum, chyba najlepiej byśmy wszyscy wyszli na tym, że każdy byłby sobą - kobiety mogłyby próbować bardziej wyzwolić w mężczyźnie jego "kobiece" cechy (np. prawo do słabości, porażki), a mężczyźni akceptować to, ze w razie czego i bez nich nie zginiemy :-)

Palaola ---> prawdziwe to, ładnie ujete, tez sie pod tym podpisze jak mozna:) jednak znowu napisane przez kobiete...widac te zmiany o których piszemy docieraja, ale głównie do świadomosci kobiet....

Vanity Fair jasne, im więcej się nas pod tym podpisze tym większa szansa, ze moze uda się jakiegoś przdstawiciela płci brzydkiej skłonić do refleksji :-D

Gość facet nowoczesny___
ktos sie podszyl, tak to ja wczoraj bylem jako tylko ze dzisiaj jest uwazam, ze kobiety z bujna przeszloscia powinny sie wiazac z babiarzami

Gość facet nowoczesny___
nie pisalem po czarnym nickiem tutaj nigdy

czyli od wczoraj nic się nie zmieniło, ciężki z ciebie przypadek, ale jestem pewna, ze za 10 lat będziesz się smiał z tego co tu wypisywałeś :-D

zmienio się.Pod wpływem waszego watku przemyslałem pewne rzeczy i stwierdzilem ze tylko krowa nie zmienia pogladów.Po co te zaczernianie ników sko i tak wierzycie podszywa i kazdy moze wmówić.eh....

Gość facet nowoczesny___
nie szukam koniecznie dziewicy, ale przeszlosc seksualna bedzie mnie bolec. jakos bym to moze przebolal, schowal dume do kieszenie, z bolem serca sie z tym pogodzil

raczej to Ty czarny jesteś podszywem, widze po interpuncji, wiesz co to spacje? :-D