Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

23mamusia

MAMY KILKUMIESIECZNYCH DZIECI!!! ZAPRASZAM

Polecane posty

u nas nie bardzo jest pogoda...niby na chwilke slonko wyszlo,ale od rana niebo zachmurzone,wieje jak nie wiem no i zanosi sie na deszcz:/a tak bym chciala juz wyjsc z Zuzia z domku na spacerek...a poza tym czekam na spacerowke,zamowilam na necie...i chcialabym wyprobowac,ale podobno pogoda ma byc coraz ladniejsza...cieszy mnie to,bo 4 maja mam chrzciny Zuzanki:) Dziewczyny napiszcie mi skad jestescie!!!!juz prosilam ale odzewu brak...wiem tylko ze Mamusia Julcia jest z zakopca,ale teraz za granicami naszej ojczyzny:)

cześć mamusie:) u nas pogoda jest lepsza niż wczoraj, ale bez rewelacji-wieje zimny wiatr a słoneczka tylko chwilami wychodzi zza chmur:( cukierkowa ja jestem z kielc:):) jak wam kochane minęła nocka??

jak u Nas spokojnie :-) Ewelka przespała mi całą noc,dzisiaj zbadałam z ciekawości dziąsełka i wydaje mi się że niedługo wyjdą 2 bo sa takie wypukłosci na dziąsełkach.A ja jestem z Limanowej

moze ktoras wpisze do tabelki miejsce zamieszkania kazdej z nas i wiek?? moja zuzia dzuisiaj jadla o 3 i potem o 5...ale ladnie spala od 19:30 do 3 w nocy bez przerwy:)

cukierkowa mój łobuzek wczoraj skończył 14mc i nadal budzi się w nocy:( marzę o jednej przespanej nocy:) ale już jest lepiej teraz budzi się 1 lub 2razy kiedyś było znacznie gorzej

Hej mamusie :) U nas dzis przepieknie, doslownie sie zgrzalam na spacerze :) 20 stopni jest napewno, ale czy tak juz zostanie.... Moj maluszek tez sie niestety w nocy budzi, przewaznie 2 razy,ale ostatnio nawet 4 i placze przy tym, czego nigdy nie robil. Ja mysle, ze ta buzka go swedzi, bo i caly w krwi biedak sie budzi. Nie wiem,c zy pisalam ale zmienilam malemu mleko na Pepti. Mam nadzieje, ze to zalatwi sprawe. Dzis mamy szczepienie a Was prosze trzymajcie kciuki, bo po ostatnim szczepieniu to maly mial 40 stopni goraczki. Oby tym razem tak nie bylo. Odezwe sie pozniej!!! Papa

hejka...moja zuzia sie budzi w nocy przewaznie ze 2 razy...to juz raczej norma...czasem sie tez przebudzi nad ranem i zazyczy sobie smoczka... a po szczepieniu moja mala nie miala zadnych komplikacji...no moze tylko to ze spala w nocy jak zabita:D:D:D u nas sie juz pogoda poprawia,wiec moze jest nadzieja,na spacerek jutro... dzisiaj jadlysmy po raz pierwszy marcheweczke z ziemniaczkiem gotowane...wcinala jak szalona,starczylo jej to na ponad 2 godziny:)jakby umiala jest od urodzenia ta lyzeczka tak wcina:)i jak sie przy tym smieje?chyba maly glodomorek mi rosnie:D

Dziewczyny odezwe sie jutro, bo dzis zmeczona juz jestem i maly sie obudzil musze zobaczyc, czy nie ma goraczki. Mam nadzieje, ze noc bedzie bez przygod!!! Pozdrawiam

cześć dziewczyny - mój wojtuś uczy sie mówić - cały dzień powtarzałam mu ma-mu-nia, a on w końcu wieczorem powiedział "be".....eh ciężko widzę tą edukację, ciężko.....ponawiam dziewczyny moje pytanie - ile wasze maluchy są w stanie zajać się same sobą żebyście mogły coś zrobić?

dziewczyny mam pytanie ile upływa czasu od pojawienia się białej kropeczki na dziąsełku do wyrośnięcia całego ząbka?

Cześć mamusie :-) Moja Ewelka zaczeła wczoraj raczkować :-D jeszcze jej to za bardzo nie wychodzi ale jest dobrze,a Ewelka już coś tam mówi ma-ma-ma,ta-ta-ta,da-da,robi kosi-kosi.A nocka nam mineła tak sobie a dlatego że mała ma katarek i jej się żle oddychało,w ciągu dnia EWelka zajmie się sama bawiąc w łóżeczku takze moge spokojnie zrobić obiad,ale czasem jest tak że robie z nią obiad trzymając ją na rekach

anetko gratulacje dla coreczki!!! Goniu,moja wsadzam do lezaczka i robie co potrzebuje:)juz coraz wiecej sie soba sama zajmuje wiec i coraz wiecej zrobie...siedzi w lezaczku,bawi sie nozkami,zabawkami...oglada co sie dzieje i co ja robie...ja jej wciaz mowie co robie,gadam do niej...no i jak jej sie zaczyna nudzic to zaczynam jej spiewac...ile to trwa to nie policze,bo czasem uda mi sie zrobic caly obiadek i wstawic pranie,umyc i wysuszyc wlosy,a czasem to zaraz marudzi i nic nie zrobie:) Lece na spacerek bo pogoda marzenie dzisiaj u mnie:)

u mnie też pogoda wspaniała,ale dzisiaj niepójdziemy na spacer bo coś mi Ewelka zaczyna kichać i ma katarek :-(

Cześć dziewczyny:) Anetka gratulacje dla postępów córuni:) a jak ma katarek to posmaruj jej pod noskiem i miedzi oczkami, jak sie nosek u góry kończy maścia majerankową. Nie zaszkodzi, a może jej ulży - mojemy pomaga i jeszcze kropelki nasvin i fenistil.

smaruje maścią majerankową a o kropelkah to możemy sobie pomarzyć bo tak sie broni przed kropelkami nie lubi jak się jej coś robi koło noska

anetko ale te kropelki fenistil daje się do buzi! ja dawałam małemu na łyżeczce - sa właśnie na katar i pomagają - Wojtuniowi przeszło po 2 dniach:) a nasvin sa do noska takie hmmmm co jakby wystrzelaja same. ale te nasvin nie sa rewelacyjne.

dzięki Gonia zaraz zadzwonie do męza i porosze go żeby kupił kropelki fenistil jeśli po 2 dniach przechodzi to muszą byc dobre,jeszcze raz Dziękuje za porade

Cześć Patrysia marudzi bo ją dziąselka bolą i nic mie nie daje zrobić teraz troszeczkę śpi. Jak się obudzi to wychodzimy na dwór ale nie wiem czy poleży w wózku bo jakoś jej nie przypadł do gustu. Strasznie placze i sie wierci.

hej, a co tu dzis tak pusto?? ladna pogoda i wszystkei na zewnatrz siedza? moj maly spi w ogrodzie jzu 3cia godzine :D

teraz latwo o uczulenie, nawet moze byc uczulona na jakis pylek i juz masz :/ moj tata nigdy na nic nie byl uczulony a teraz dostal wrednego uczulenia od mandarynek w wieku 72 lat :(

Witam mamusie o tak poznej porze :) Moja Lusia wlasnie zasnela i mam czas :) No rzeczywiscie pogoda byla dzisiaj sliczna mimo iz wialo u nas , ale Luska pod folia i miala wielkie spanie :) Pozatym spi w nocy lepiej (niewiem moze dorosla juz do tego zeby mamusi nie budzic :) marzenia scietej glowy :P ) i je jabuszko i zupki slicznie ( ale tylko jak tatus karmi :P ) . Juz bierze udzial w dyskusjach i w naszych jedzeniach ... liczy kesy :) Pozdrawiam

Gonia u ciebie można kupić kropelki fenistil? bo mój mąż schodził wszystkie apteki i prawdopodobnie są niedostępnchyba że to są na recepte??

Julcia,moja tez sliczni wcina zupke i dzisiaj dostanie jabluszko...pierwszy raz:)ale je bardzo ladnie lyzeczka i nawet nie pluje poki co...pewnie sie i tego nauczy:) Dzisiaj piekna pogoda,ale nie ide na spacer,bo czekam na kuriera z wozkiem...ma przywiezc sapcerowke,ale nie wiem czy dzisiaj wiec czekam:)najwyzej nakarmie mala i wyjde na balkonik:)chociaz to zaraz od ulicy,ale troche powietrza jednak...:)

Hej mamusie, Przepraszam, ze tak malo pisze, ale jakos czasu mi brak. To sie musi zmienic :) Dzis niestety znowu musze jechac z malym do szpitala z jego buzka, ale jest juz lepiej. Tylko trudno mi powiedziec, czy to zmaiana mleka pomogla, czy te mascie. Co do jedzonka to moj maly tez wcina. Wczoraj pierwszy raz ugotowalam mu sama. Dzis bedziemy kosztowac, ciekawe ;) Mamusiu, ktora wyslala mi maila. Nie moge Ci odpisac, bo mnie sie laptop zepsul, a tam mialam Twoj adres. Odezwij sie tu na topiku lub wyslij jeszcze jednego maila z adresem. Nie przesadzasz, ja Ciebie dokladnie rozumiem. Przechodze teraz przez to samo i wydaje mi sie,ze lekarze to calkowicie zlewaja. Dla nich to nic powaznego, ale dla mnie to straszne. Dla niewtajemniczonych chodzi o alergie na mleko ;) Pozdrawiam

Gość mamunia83
Witam! Dawno nie pisałam ale to dlatego że tak ładnie na dworze i staram sie to wykorzystać. codziennie staram sie szybko coś ugotować, nakarmić chłopakó (mam aż dwóch :-) i wychodzimy na spacer do parku. tam mój 10 m-czny Kubuś lubi zrobić sobie drzemkę :-) Starszy ma w tym roku 3 lata i jego ulubionym zajeciem w parku jest ucieczka przed maną :-) franiu23 ciesze sie że mam z kim o tym pogadać bo już nie wiem co mam robić. Pozdrawiem wszystkich! A tak przy okazji to coś cicho tu disiaj :-)