Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 bardzoo prosze o pomoc

przypisy praca licencjacka pytanie prosze o pomoc

Polecane posty

jak to wyglada z tymi przypisami?? czy na kazdej stronie musza byc?? korzystam tylko praktycznie z trzech najwazniejszych ksiazek ale nie pisze slowo w slowo czy mogew omijac prypisy??

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
wygl膮d przypis贸w zale偶y tylko i wy艂膮cznie od promotora, jego musisz spyta膰 czy maja by膰 na ka偶dej stronie i w jakiej formie. a to, 偶e nie piszesz s艂owo w s艂owo nie zwalnia ci臋 z odpowiedzialno艣ci za plagiat. je艣li nie piszesz s艂owo w s艂owo to w przypisie napisz ref. za: i dalej odno艣nik do pozycji

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 juz dawno po
u mnie trzeba bylo w ka偶dym akapicie, jesli cytat do艂adny to piszesz np. Pi膮tkowski 2002 s.26 je艣li tylko korzystasz z ksi膮zki to np. za M. Sokolowsk膮 , 1986, s.65 No ale ja ko艅czylam pa艅stwowa uczelnie z tradycjami i mili zajoba wtedy na tle plagiat贸w

Udost臋pnij ten post

no tak ale z jakichs ksiazek korzystac musze

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 juz dawno po
przepraszam za liter贸wki , mam nadziej臋 , 偶e zrozumiala艣:)

Udost臋pnij ten post

a ja koncze na niepanstwowej....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 juz dawno po
no musisz, nie wiem o co ci chodzi . W艂a艣nie po to sa przypisy, 偶eby cie nie pos膮dzono o plagiat

Udost臋pnij ten post

tak tak zrozumialam tylko powiedz pry korystaniu z samej ksiazki tez musialas podawac strony??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 juz dawno po
to porozmawiaj z promotorem jak juz ktos ciradzi艂. 3 ksi膮zki to troche ma艂o , ale to od tematu tez zale偶y .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 juz dawno po
no ja musia艂am , mo偶e u ciebie nie b臋dzie to konieczne

Udost臋pnij ten post

licencjat z 3 ksi膮偶ek... a to ciekawe.... ja mia艂am w bibliografii co艣 ko艂o 90 pozycji :o

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 male艅kiemalenstwo
m贸j Promotor mia艂 bzika na punkcie przypis贸w, absolutne minimum to 3 na stronie... ale to by艂a magisterka , i w dodatku kilka lat temu wg mnie przypisy s膮 konieczne

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 male艅kiemalenstwo
faktycznie, 3 ksia偶ki to ciut ma艂o praca nie moze sie opiera膰 tylko na 3 pozycjach...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 studentka85
Hej. Przypisy musza byc praktycznie do wszystkiego co umieszczasz w pracy, poniewaz praca licencjacka badz magisterska polega na tym aby z roznych ksiazek ( i tu mam na mysli przy pracy mgr ok 40-50 pozycji) "zlepic" nieco wiekszy referat na wybrany przez siebie temat. Jesli bys pisala prace dyplomowa wtedy mozesz opierac sie na kilku wybranych ksiazkach, ale wnioski musze byc Twoje. Najlepiej, aby na kazdej stronie byl choc jeden przypis?? Jesli mozna wiedziec jaki masz temat, ze korzystasz tylko z 3 ksiazek?? Ps. Ja wlasnie pisze magisterke i koncze II rozdzial, a wszystkich mam III :)

Udost臋pnij ten post

pisze o zyciu starozytnych egipcjan, konkretnie to sa tylko 3 ksiazki na ten temat w pozostalych sa tylko wzmianki

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fdvdffd
a powiedzcie mi jak zrzucic prace na plytke cd?? bo musimy tak oddac ;/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 studentka85
Ps. Jesli chodzi o te 40-50 pozycji to moj promotor powiedzial, ze to jest minimum. Moja siostra pisala prace na temat zabezpieczen w internecie (cos w tym stylu-dokladnie nie pamietam) i glownie korzystala z 5 ksiazek, ale opierala sie rowniez o wiadomosci z internetu i jakies ustawy prawne ... Wiec jednak jak widac mozna z mniejszej liczby ksiazek korzystac. Dodam, ze skonczyla prawo na Uniwerku :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 male艅kiemalenstwo
skoro konkretnie sa tylko 3 ksiazki na ten temat, a w pozostalych sa tylko wzmianki , to i tak mozesz przeciez wskazywac w przypisach na te ksia偶ki, zawsze to b臋dzie lepiej wygl膮da艂o, ni偶 jak b臋dziesz wskazywa艂a tylko 3 pozycje

Udost臋pnij ten post

ja wlasnie skonczylam pisac prace i nie na kazdej str mam przypisy. jesli cos zmieniasz to nie musisz dawac przypisu, przypis daje sie tylko i wylacznie gdy cytujesz czyjes slowa.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 studentka85
Wystarczy, ze z kazdej ksiazki dasz po 2 - 3 zdania, a z tych trzech glownych bedziesz uzupelniala i juz masz wiecej pozycji w bibliografii. U mnie w niektorych ksiazkach pisze doslownie po kilka zdan, a mimo to zamieszczam je w pracy i bibliografii. Dodatkowo mozesz skorzystac z wiadomosci w necie. Ps. Zawsze wydawalo mi sie, ze na takie tematy jest duzo literatury. Moze powinnas jeszcze poszukac czegos??

Udost臋pnij ten post

\" 15:04 karolcia8 jesli cos zmieniasz to nie musisz dawac przypisu, przypis daje sie tylko i wylacznie gdy cytujesz czyjes slowa.\" bzdura, przypis daje si臋 zawsze ZAWSZE gdy podajesz cokolwiek z jakiejkolwiek ksi膮偶ki, nawet pozmieniane

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aisab
ilo艣膰 pozycji w bibliografii o niczymnie swiadczy. co to za sztuka przepisywac cos z ksiazek. praca powinna byc w艂asna! wiadomo ze literatura misi byc ale co to za praca co sie wy艂acznie na literaturze opiera. bez w艂asnych przemysle艅 i propozycji. wog贸le prace czysto odtworcze sa bez sensu i nie maja zadnej wartosci!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 studentka85
Karolcia8 - jesli zmieniasz TO TEZ MUSISZ DAC PRZYPIS, bo jesli nie ma przypisu to znaczy, ze sama to wymyslilas i mysl jest Twojego autorstwa, a jesli przepisujesz slowo w slowo z ksiazki to wtedy tez robisz przypic, ale juz w cudzyslowiu. Przypis nie musi byc koniecznie na kazdej stronie, ale wiadomo, ze lepiej to wyglada i promotor jest zadowolony :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 studentka85
aisab to Ty chyba mowisz o pracy dyplomowej ???

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aisab
praca licencjacka jest rowniez praca dyplomowa.

Udost臋pnij ten post

\" 15:07 aisab ilo艣膰 pozycji w bibliografii o niczymnie swiadczy. co to za sztuka przepisywac cos z ksiazek. praca powinna byc w艂asna! wiadomo ze literatura misi byc ale co to za praca co sie wy艂acznie na literaturze opiera. bez w艂asnych przemysle艅 i propozycji. wog贸le prace czysto odtworcze sa bez sensu i nie maja zadnej wartosci! \" wybacz s艂o艅ce ale ja pisa艂am o literaturze i tam pozycji, z kt贸rych trzeba korzysta膰 jest od groma i ciut ciut. moja promotorka i tak kr臋ci艂a g艂ow膮, 偶e mam za ma艂o pozycji w bibliografii

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aisab
z ta roznica ze otrzymujesz dyplom licencjata a nie magistra jak w przypadku pracy magisterskiej. oba mam w szufladzie to wiem.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fdvdffd
a powiedzcie jak zrzucic prace na p艂ytke?? :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 studentka85
Jeszcze NIGDY nie slyszalam, aby praca licencjacka czy mgr byla pisana "z glowy". I wlasnie MUSI byc duzo pozycji ksiazkowych, bo wlasnie z fragmentow tych ksiazek sklejasz w calosc swoja prace :)

Udost臋pnij ten post

oj juz jestem zalamana a jak d艂ugo pisaliscie taka prace??

Udost臋pnij ten post