Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość człowiek taki jeden

Auschwitz

Polecane posty

Gość Evangeline
Helli>>>co toza tresowanie? Scena z jakiegos filmu?:-( Liste kazdy powinien obejrzec bo opowiada prawdziwa historie

Najwiecej kobiet zgineło w Ravensbrück.Inni w różnych obozach.U nas bardzo prężnie działał ruch oporu.......dużo by o tym pisać.

Gość Evangeline
Aha;-)

I najgorzej mnie wkurza,jak tacy nieodpowiedzialni ludzie piszą o obozach w bardzo lekki sposób,wręcz smieja się z ludzi,ktorzy tam zginęli.........W szczegolności o Żydach!

Gość Evangeline
Marketa>>>nienwidze dowcipow antysemickich, szok ze powstaja takie zarty..co sie dzieje na tym swiecie??

Przepraszam,źle przeczytałam.:) Jacy ludzie pytasz?Jak pisałam:nieodpowiedzialni,nie znający(?)historii,nie mający w sobie cienia wrazliwości,wspołczucia,itd. Co do zartow antysemickich,też nie uważam ich za smieszne.Niestety,na tym forum często sie zdarzają:(

Gość jak może być papieżem
człowiek wychowany przez Hitlerjugend?

Gość Evangeline
Wiecie co jest tragiczne? Co jakis czas slysze dowcipy antysemickie itp i zykle jako jedyna sie nie pokladam ze smiechu choc powszechnie jestem uznana za smieszke, slysze hasla : Ej, juz sie mozna smiac:-(

Marketa - nieodpowiedzialni,nie znający(?)historii,nie mający w sobie cienia wrazliwości,wspołczucia,itd. - ja historii nie znam - z kilku powodow - i sie z tym nie kryje. co nie znaczy, ze nie mam wspolczucia dla tych ludzi. aczkolwiek, co do niemcow, polacy tez swoje zrobili, nieprawdaz? Co do zartow antysemickich,też nie uważam ich za smieszne.Niestety,na tym forum często sie zdarzają - nie tylko na kafie. albo jakies teorie spiskowe, typu:" wszystko to żydostwo jebane" itp.

jak może być papieżem człowiek wychowany przez Hitlerjugend? nie dla kazdego papiez oznacza szacunek i uznanie ;). a w odp. na pytanie - widać może, bo jest, tak?

Gość Ale dlaczego NIE rozmawiamy
skoro wychowało go Hitlerjugend??? Mnie ten wybór osobiście BOLI.

Evangeline----------.ze mną jest to samo.Wręcz,niektórzy są oburzeni,że traktuję ten temat inaczej.:O No cóż,na wybór papieza nie mielismy wpływu.W/g nauk Koscioła,nawet największym grzesznikom Pan Bóg wybacza........ Musze się Wam przyznać,że jakoś lekko traktuje Benedykta jako papieza.Moze wlaśnie dlatego,ze miał swój udział w II wojnie?

Gość człowiek taki jeden
Ratzinger był żołnieżem Wehrmachtu w mieście Traunstein i dezerterem

Gość Evangeline
Sorry, nie obrazaj sie, w sumie to i racja, temat Papieza jest przeciez powiazany z hitlerowcami...:-O

ja nie toleruje papieza zadnego, nie toleruje w sensie nie obdarzam szacunkiem, nie uznaje i tak dalej, nie dorabiam niezasluzonej aureoli (jak to sie robi z JPII) ale to nie na temat ;)

hellishbloodystorm ,wybacz,gadamy tutaj o Niemcach,o ich zbrodniczych działaniach....Na 'rozliczenie "Polaków tez przyjdzie czas.:) Ale,chyba,nie masz na myśli tzw.wypędzonych?

Marketa - nie, nie wypedzonych. w ogole cala "sprawa", ze sie tak wyraze, ktora pojawila sie pare lat temu (z odzyskiwaniem majatku, odszkodowaniami za III rzesze itd.) dała raczej żałosny obraz tego, jak traktuje się teraz ludzi, którzy w jakiś tam sposób ucierpieli - dotyczy to obu stron

Gość człowiek taki jeden
Ratzinger W wieku 14 lat (w 1941 r.), wstąpił do Hitlerjugend, w której członkostwo było obowiązkowe od 25 marca 1939 r. Według korespondenta tygodnika National Catholic Reporter Johna Allena, Ratzinger nie podchodził entuzjastycznie do członkostwa w tej organizacji, odmawiał brania udziału w spotkaniach. Ratzinger wspominał, że nazistowski profesor matematyki postarał się o zmniejszenie mu czesnego w szkole. Do tego teoretycznie była wymagana dokumentacja obecności na spotkaniach Hitlerjugend, jednak wg Ratzingera profesor załatwił mu stypendium bez konieczności udziały w zebraniach.

Owszem,ale nie zapominaj,ze to Niemcy napadli na Polskę. Całym światem chcieli rzadzic:O Tak na marginesie-------->taraz też jedno z państw ma takie zapędy.......

Bo tak prawdę powiedziawszy,nie wszyscy Niemcy byli pokroju Hitlera i jemu podobnych.Pierwszy obóz jaki powstał(bylo to przed II wojną)był przeznaczony dla niemieckich komunistow.

Dobrze,teraz ide spać.Mam nadzieję,ze hitlerki dadzą mi spokój w nocy.:P Rano wrócimy do tematu.:) Dobranoc

Gość Evangeline
Na pewno dadza Ci spokoj:-) Spij dobrze

Gość człowiek taki jeden
Cytat: Ratzingera Jako seminarzysta zostałem w 1941 roku zapisany do Hitlerjugend; gdy tylko skończyłem gimnazjum, przestałem chodzić na zebrania. Nie była to łatwa decyzja, bo zniżka na czesne, której bardzo potrzebowałem, była związana z uczestnictwem w spotkaniach tej organizacji. Dzięki Bogu pomógł mi matematyk. Sam był nazistą, ale uczciwym. „Pójdź tam choć raz i weź zaświadczenie” - namawiał mnie. Kiedy zorientował się, że nie mam zamiaru stawiać się na zebraniach, odebrał dokument za mnie: dzięki temu mogłem w dalszym ciągu trzymać się od Hitlerjugend z daleka. Papież twierdzi zatem, że w NSDAP bywali uczciwi ludzie!

Gość czy to jakiś żart
uczciwy nazista nic dodać nic ująć ...