Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MARIOLKApoznan

kiedy poznalyscie plec i poczulyscie pierwsze ruchy dziecka?

Polecane posty

Gość MARIOLKApoznan

?:)

1 ciąza- pierwsze ruchy kolo 25 tygodnia, plec w 35 tyg ale wiedzialąm od początku ze córka :D:D 2 ciaza, ruchy od 13 tyg ( mój gin twierdzi ze to niemożliwe), płeć mam nadzieje ze poznam w poniedzialek to bedzie koniec 21 tygodnia :D:D jak sie nie pozaslania... i też czuje że dziewczynka :D

Gość Bo niemożliwe i gin ma racje
No bo to jest niemozliwe,ze w 13 tyg ciazy czulas ruchy,dziecko jest mikroskopijne, ma bardzo duzo miejsca, wod itp,na 100% to nie ruchy:P

hehe ale jednak poczułam :) i to nie bylo nic innego bo z kazdym dniem bylo coraz mocniejsze... i tak przybieralo sobie na sile... a teraz to już bardzo wyraznie się wiertoli :D:D:D

pierwsza ciąża ruchy - 21 tydzień płeć - 13 tydzień druga ciąża ruchy - 19 tydzień płeć - 20 tydzień pierwsza ciąża ruchy - 19 tydzień płeć - 20 tydzień

Gość mama Oliwki
plec w 15 tygodniu a ruchy w polowie 18

ruchy okolo 19 tygodnia a plec na usg w 20 tygodniu

Pierwsza ciąża.Pierwsze delikatne ruchy - 13 tydzień ciążyKopiniaki - 15 tydzień ciążyCórcia okazała się być córcią w 21 tygodniu :)

Bo niemożliwe i gin ma racje -> dobra rada ciociu :-) pozostańmy przy tym, że każda z nas jest indywidualna i jeśli któraś z nas pisze, że czuła ruchy w 13 tygodniu to ani gin ani Ty nie wie tyle, co ta jedna matka nosząca i czująca :-)Ja jestem pewna, że to było dziecko, z resztą czułam codziennie aż stawało się z dnia na dzień mocniejsze.I tyle w temacie.

Gość ellu
pierwsza ciąża, Ruchy: koniec 15tc Płeć: jeszcze nie znam (20tc), ale mam nadzieję poznać 30 kwietnia usg 22tc

Ja w pierwszej ciąży poczułam ruchy w 16tc a płeć poznałam w 26. W drugiej ciąży ruchy czułam w 14tc9 w końcówce 14tc) a płeć w 18.

Gość
pierwsza ciaza -ruchy okolo 20 tc -plci nie dane nam bylo poznacna usg , zadnym :D dopiero jak sie urodzil druga ciaza -ruchy poczatek 17 tc -plci jeszcze nie znamy

Pierwsza i jak narazie jednyna ciąża: Pierwsze ruchy dziecka 16 tydz. Płeć 20 tydzien.

pierwsza ciąża ruchy 19 tyd,płeć niepamietam dziewczynka druga ciąża rychy 16 tyd,płeć 22-23tyd.chłopiec

Gość annnndzia
kobietki pomozcie!! jestem w 13 tc i cos czuje ... nieiwem jak to okreslic ...to sa takie uklucia ... i niewiem czy moga to byc ruchy ... ??? to moja pierwsza ciaza :) prosze pomozcie:*** pozdrawiam wszystkie brzuchatki:)

Plec: 13tc Ruchy 16tc, najpierw takie przesuwanie sie masy w srodku, a pozniej juz wyrazne kopniecia. :)

Gość ....................89
Pierwsze ruchy 15 tc Płeć, jeszcze nie potwierdzona 17 tc (Pierwsza ciąża)

Gość annndzia
dziekuje wam :)) (to ja chyba jeszcze nie czuje ruchow mojego skarba)

Ja jestem w 1 ciazy i pierwsze ruchy czulam w 14tc, jestem szczupla i gin powiedzial ze jak najbardziej jest to mozliwe. Z kazdym dniem byly coraz siliejsze i juz nie mialam watpliwosci. Od 16tc czulam ruchy codziennie, z roznym nasileniem. Dzis zaczynam 27tc i sa to juz solidne kopniaki, az caly brzuch skacze :) Plec poznalam w 18tc, potwierdzona w 20tc

Gość zajeta i to bardzo
167 tydzie ruchy 31tydz -dziewczynka

Gość manna30
pierwsza ciąża: płeć 17 tc, potwierdzona w 20tc - chłopiec ruchy w 20 tc (choć o 16 tc miałam wrażenie, że coś czuje, ale to były gazy w jelitach:)) Szczupłe dziewczyny prawdopodobnie szybciej odczuwają ruchy, niż kobiety chojniej zbudowane:)

Gość ciekawskadziewucha
ja w pierwszej ciązy płec dziecka poznałam w 16 tyg( chłopiec)a pierwsze ruchy poczułam w 18 tc W drugiej ciązy pierwsze ruchy poczułam bardzo szybko 13 albo 14 tc a płec poznałam dopiero dzis tzn 25 tc i znów chłopiec :p

Gość ciekawskadziewucha
a odnosnie tak wczesnie odczówalnych ruchów drugiej ciazy - to moja gin wcale nie była zdziwiona, bardziej zdziwiona byłam ja, myslałam że mi źle obliczyli termin. Ponoc to sie często zdarza w drugiej ciązy jesli kobieta jest szczupla

Gość maue
płeć 13 tc ruchy 15/16 tc