Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rozowa gerberka

a imie KORDIAN ???

Polecane posty

Gość rozowa gerberka

troszke moze kontrowersyjne, ale za to jakie charakterystyczne. a ja lubie takie imiona z charakterem. do tego oryginalne. do tego nasze, polskie. Kordian - imię męskie. Oznacza "dający serce". Kordian imieniny obchodzi 22 października.

miałam kolegę na studiach, który miał na imię Kordian dobry kolega (choć to bez znaczenia) i ładne imię

Gość gieniu nałogowiec
Pało durna, nie masz co robić , tylko planujesz unieszczęśliwienie dziecka? Gienek mu daj! Złaź z tych górnych półek, bo zlecisz na tą durną pałę!

Gość kordi an
to znaczy człowiek serca - ładnie.

synek sąsiadów ma tak na imie :D:D cudne superowskie i tak mi sie strasznie podoba :D:D:D nie jest oklepane a jest znane prawie kazdemu ( kto podstawówke skonczyl :D:D) Jak dla mnie rewelacja :D

Gość mi sie
nie podoba.

mnie tez sie podoba, moj nauczeciel polskiego mial tak na imie :) i mowili prof. kordek :)

Gość hmmm tak mysle i
tragiczny bohater Słowackiego... czy ja wiem????

Gość cytoplazma iwiw
nie

Gość aniaczek
mam syna Kordiana. W klasie mówią do niego Kordek. Jeżeli chodzi o charakter to prawdziwe serduszko.

Gość jeden z moich
ulubionych bohaterów literackich, ale zastanów sie czy dziecku bedzie w szkole dobrze z takim imieniem.

Gość A oooooooooiiii
Moj siostrzeniec ma na imie kordian, fajne imie, oryginalne i jak narazie nie oklepane jak ta armia jakubow...

Gość shluxilla
Mój syn ma na imię Kordian. Ma 9 lat i nigdy nie miał żadnych problemów ze swoim imieniem. Gdy pytałam go, czy chciałby mieć inaczej na imię, powiedział, że "Kordian" bardzo mu się podoba i żaden jego kolega nie ma tak fajnego.

Gość kordian9400
a szkoda że ja nie znam takich ludzi że podoba im się moje imię

Gość żebrowski
ja też tak mam na imię

Mój brat ma na imię Kordian,nigdy nie miał z tym problemu,nigdy mu nie dokuczano z tego powodu,i do tej pory mówi mamie,że jest wdzięczny za to Imię i nie wyobraża sobie innego.Aha i mi mówimy do niego koko

Gość gość
proszę jeszcze o wypowiedzi bo rozważam teraz własnie to imię i muszę powiedzieć że bardzo mi się podoba tylko nie wiem jak przyjmie się w środowisku wiejskim.

Gość gość
a to mówią Korek?

Gość gość
fajne imie Kordian( nikt nie bedzie na nie go wolal korek jesli wy nie bedziecie a jak ktos tak powie to wtedy powiesz ze wolisz Kordian) mi podoba tez sie imie Krystian, Mieszko, Leon i Ryszard:)

Gość gość
Ja mam na imie Kordian :D mialem mnóstwo sytuacji w ktorych mozna bylo sie posmiac z wymowy lub przeinaczania mojego imienia przez ludzi, lub powtarzanie w kolko ludzia "Kordian" :D Sa tego plusy :D szczegolnie widac to w nowym towarzystwie kobiety bedzo intryguje to imie. ;D a co do przezwisk nigdy nie mialem jakis obraźliwych. Trzeba podchodzic poprostu do tego na luzie ;D Imie wspaniale nie oddal bym je za zadne inne ;) Oryginalne imie ktore kazdemu zostaje w glowie ;)

Ładne imię, ale nie zachwyca mnie jakoś szczególnie. Lepsze jest moim zaniem Konrad

Gość gość
Bardzo, bardzo fajne. Nie ma dla mnie lepiej brzmiącego imienia i chciałam mieć syna Kordiana. Jednak jak zaszłam w ciążę zaczęło mnie prześladować inne imię (które nigdy wcześniej mi się nie podobało specjalnie, nawet o nim nie myślałam). I chociaż nie znałam płci, to czułam, że to syn i że chce mieć tak na imię, bo nie mogłam tego imienia wybić sobie z głowy. No i skończyło się na innym imieniu, które pasuje do mojego syna jak ulał :)

Gość gość
a ja myślę o podobnie brzmiącym imieniu Gordian ale mam jeszcze watpliwosci

Gość gość
I Kordian i Gordian ładne i oryginalne, nieoklepane, intrygujące :-). Nie przejmuj się opiniami innych.

Gość Anabellla
Mój synek ma na imię Kordian.Ma ponad dwa lata,mówimy do niego Kordi Korduś.Mój mąz wybrał takie imie i nie byłam przekonana na początku,ale szybko siè oswoiłam i teraz nie wyobrażam sobie mojego Kordusia żeby miał inne imie.Jest piękne dla nas i tylko to sie liczy.Nie skrzywdziłam syna tym imieniem,to polskie imie,ma szlachetne znaczenie.